Aalborg Zoo

Aalborg Zoo byder indenfor til et bekendtskab med nogle af jordens spændende dyrearter. Du kan besøge isbjørnene i deres flotte isbjørneanlæg, nyde tigre og løver i nyt udendørsanlæg eller andre eksotiske dyr fra hele verden.

Aalborg Zoo er den mest populære Zoologiske Have uden for København, blev det konstateret i 2012, da haven satte besøgsrekord og nåede et besøgstal på 410.000 gæster. I 2013 satte Aalborg Zoo endnu en besøgsrekord med 470.000 gæster og det skete igen i 2014.

Populært legeområde for hele familien

Aalborg Zoo åbnede i april 2014 et nyt legeområde, der bl.a. indeholder en naturlegeplads, grillområder, en stor amfi-scene og forskellige opholdsplateauer. Der er investeret 9,5 mio. kr. i det nye område, og man kan vist roligt sige, at det har gennemgået en stor transformation.

Luksuriøst rovdyranlæg

Den 5. juni 2012 kunne Aalborg Zoo indvie et nyt, stort anlæg til løver og tigre. Begge dyrearter har fået en enorm forøgelse af deres tidligere areal, idet tigrene har fået dobbelt så megen plads som før, mens løverne har fået et endnu større areal at boltre sig på. Samtidig er publikumsdelen indendørs blevet udvidet til det tredobbelte.

Populære isbjørne

Isbjørnene i Aalborg Zoo er meget populære. Det har været muligt at følge ikke mindre end to isbjørneunger fra fødsel og frem via web cam og isbjørneanlægget er stort og publikumsvenligt - begge dele har medvirket til populariteten. Senest tilkomne isbjørn er Lars, som kommer fra Rostock Zoo og hermed skulle isbjørne bestanden i Aalborg Zoo gerne være sikret i årene fremover. Lars er ikke en hvilken som helst isbjørn, idet han er far til den verdensberømte Knut, der levede i flere år i Berlin Zoo. Så forhåbentlig dukker der snart igen isbjørneunger op i Aalborg.

Afrikansk landsby i autentisk miljø

I 2006 åbnede Den Afrikanske Landsby som det største projekt i havens historie på daværende tidspunkt. Man har her skabt et autentisk afrikansk miljø, med en 16 meter høj stråtækt savannestald til antiloper, zebraer og vortesvin. I landsbyen kan man også møde strudse samt et stor tropisk anlæg til dværgflodheste. Man støder også på et kæmpestort kunstigt baobabtræ, hvor man på en sjov måde kan lære mere om baobabtræet og savannen.
Sidst men ikke mindst vil Landsbyen i store dele af året være fyldt med afrikanske oplevelser, som madlavning, dans m.m. 

Aktuelt i Aalborg Zoo - Tilbage til Istiden

Gigantiske mammutter, en imponerende kæmpehjort, uldhårede næsehorn, skovelefanter og drabelige sabelkatte gør istiden levende i Aalborg Zoo denne sommer (22. april - 23. oktober). Læs mere om den storslåede udstilling Tilbage til Istiden på Aalborg Zoos hjemmeside

Det praktiske

Aalborg Zoo har flere arealer, som indbyder til at slå sig ned på en grøn plæne og nyde stemningen. Så tag madpakken med i Aalborg Zoo eller nyd mad fra Restaurant Skovbakken i Aalborg Zoo.

Udgangen lukker 1 time senere end angivet.

Hunde har adgang, men skal føres i snor.

Læs mere om Aalborg Zoo.

Buslinie 11.

Aalborg Zoo på Instagram #aalborgzoo

Opdateret af:

VisitAalborg info@visitaalborg.com
 

Kontakt

Adresse

Mølleparkvej 63
9000 Aalborg

Telefon

+45 96312929

Fax

+45 98131933

Fakta

 • Faciliteter

  • Medbragt mad tilladt
  • Børne zoo
  • Restaurant/Cafe
  • Parkeringsplads for busser
  • Aktivitetsmuligheder for børn
 • Klassifikation

  • Tilgængelighed - Nem adgang
 • Type

  • Zoologisk have

Find vej

Find vej til dette sted

Fra

Transport

 • Se geokoordinater

  Longitude : 9.899883
  Latitude : 57.038225

Del denne side