Aalborg Havnefront

Aalborgs havnefront har i løbet af de seneste år gennemgået en forvandling. Hvor det før var byens travle industrikvarter, kan du i dag opleve en oase i byens rum med arkitektur i verdensklasse, spændende gastronomi og hyggelig storbystemning - helt ned til vandet og i fantastiske omgivelser.

Arkitektur på havnefronten

På Aalborg havnefront kan du opleve ny, spændende arkitektur som Utzon Center og det nye byggeri Musikkens Hus, som er tegnet af det verdenskendte arkitektfirma, Coop Himmelb(l)au. Du kan også besøge det gamle, kulfyrede kraftværk, Nordkraft, som er blevet ombygget og i dag står som et af Europas største og mest imponerende kultur- og aktivitetshuse.

Velkommen til spændende koncerter i Aalborgs nye musikhus. Her kan du få en dejlig musikalsk oplevelse og samtidig nyde det flotte Musikhus, som er et af Aalborgs mest imponerende bygningsværker i nyere tid.

Utzon Center er et formidlingssted, hvor arkitektur, design og kunst spiller sammen med udstillinger, undervisning, konferencer, møder og kulinariske oplevelser.

Det gamle, kulfyrede kraftværk Nordkraft i Aalborgs centrum er blevet ombygget til et af Europas største og mest imponerende kultur- og aktivitetshuse.

Hyggelig storbystemning

Gå en tur langs havnefronten på en solskinsdag og nyd stemningen og de mange mennesker som hygger sig i Jomfru Ane Parken, spiller bold på banerne eller boltrer sig i havnebadet. 

 

 

 

Podruns på Aalborgs havnefront

Du kan også tage løbeskoene på og løbe en tur langs havnefronten mens du lytter til Dansk Arkitektur Centers podruns, som giver dig indblik i havnefrontens udvikling. Download podruns til din iPhone i AppStore eller læs mere om podruns her.

Podrun i Aalborg

Aalborg er i dag en vidensby, men var engang en arbejderby. Som bølgerne på fjorden på en vindblæst dag er byen i bevægelse og på havnefronten er flere interessante byrum allerede opstået - og flere er på vej.

Liv på Aalborgs havnefront

 Klik ind og se en kort video fra Aalborgs havnefront... 


 

 

En gåtur langs Aalborgs nye havnefront byder på en mange forskelligartede oplevelser. 

Gastronomi og action

Hvad enten du er til spændende fusionsmad, nordiske råvarer eller blot skal have en hurtig frokost, finder du flere muligheder på havnefronten i Aalborg. Du kan også tage en tur i speedbåd på Limfjorden eller udfordre vennerne i bowling.

Aalborgs havnefront tilbyder mange skønne, gastronomiske oplevelser. Nyd et lækkert måltid på et gammelt skoleskib, en pensioneret isbryder, en husbåd eller med fast grund under fødderne på en restaurant på kajen med udsigt over fjorden.

Få et adrenalinkick i en af de hurtige speedbåde...

Seaport - Café & Bowling er et flot og moderne bowlingcenter.

Del denne side