Familieoplevelser i Aalborg

Aalborg er en oplagt base for familienærvær. Her kan I blive underholdt, udfordret, lære en masse og have det sjovt imens. Her er nok aktiviteter at vælge imellem, uanset om du er til fart og spænding, tilhænger af et roligt tempo, interesseret i vikinger eller det nyeste nye.

Find inspiration til alt det du kan opleve i Aalborg her på siden...

Familiesjov i Aalborg

Når du og din familie skal på tur i Aalborg er Aalborg Zoo et must. Her kan du se dyr fra hele verden trives i flotte og grønne omgivelser. På Springeren - maritimt oplevelsescenter kan du gå ombord i en ubåd, Aalborg Forsvars- og Garnisonsmuseum er spændende for børn i alle aldre og man må gerne røre ved tingene, Kunsten - Museum of Modern Art byder på KunstLab for børn, Vikingemuseet på Linholm Høje viser hvordan vikingene levede og i Aalborgtårnet kan I se det hele lidt fra oven.

Se flere attraktioner på listen her...

Top 10 Attraktioner i Aalborg

Klik ind på listen og se de mange attraktioner og seværdigheder

DGI-Huset i Nordkraft ligger i det gamle kraftværk i Aalborg, og med sin centrale placering i Nordkraft er DGI-Huset midtbyens mest spændende og moderne idrætsanlæg.

Aalborg Zoo er Aalborgs mest populære attraktion - her kan du møde 1500 dyr i dejlige, grønne omgivelser. Du kan se dyr fra hele verden som trives i gode anlæg. Aalborg Zoo er et must.

Kun 30 minutter fra Aalborg finder I et fantastisk sommerland for hele familien

Aalborg i børnehøjde

Hvad enten du er til action og sjov eller hellere vil opleve tingene i ro og mag, så finder du oplevelser i Aalborg, der matcher dine ønsker. Her på siden har vi samlet en alsidig buket af oplevelser, så du frit kan vælge det, der passer til dig og din familie...

 

Lad dig inspirere til et besøg på en af de mest populære attraktioner i Aalborgområdet...

I sommerhalvåret er der mulighed for en dejlig dukkert i Aalborg Havnebad.

Aalborg bugner af forskellige aktiviteter for en hver smag. Tag vennerne med i funcenter eller familien med i DGI-huset og få en skøn oplevelse. 

Fra toppen af Aalborgtårnet har du en 360 graders flot panoramaudsigt over Aalborg. Og i klart vejr kan du se langt. Helt ud til Vesterhavet og Kattegat.

Aalborg er et slaraffenland for alle vovehalse og vandhunde - eller voksne der bare gerne vil nyde velvære i det varme vand. Både i Svømmeland, i Gigantium Svømmehal og Haraldslund Vand- og Kulturhus suse ned af store rutsjebaner, springe fra vipperne, tage børnene med i familieområdet, forkæle dig selv i wellnessafdelingen med spabade, sauna og babylounge eller bare svømme en tur i bassinerne.  Se listen med svømmehaller og vandlande...

Fortiden lever i nutiden

Er du vild med gamle dage? Synes du det er spændende at høre om vikinger og hvordan de levede for 1000 år siden og kaldte vores by for Alabu? Så afsted til Lindholm Høje - Nordens største vikingegravplads med museum.

Eller måske synes du det er spændende at gå under jorden og se på skeletter, der stikker frem af jorden i klosterruinerne. Eller måske synes du om en tur i en flot slotspark og et kig ned i en fangekælder. Mulighederne er mange...

Gråbrødrekloster Museet ligger under Aalborgs travle shoppinggade, Algade. Herfra kan du tage elevatoren ned og besøge det underjordiske museum. Gråbrødreklostret blev etableret i Aalborg ca. 1250. I de velbevarede, underjordiske ruiner fra det middelalderlige kloster ses bl.a. klostrets murede kælder og klosterkirkens fundamenter.

Hvordan levede man i jernalderen og vikingetiden i Aalborg? Hvad spiste og drak de? Hvordan var deres hverdage og fester og hvad troede de på? Det kan du få indtryk af ved at besøge gravpladsen Lindholm Høje og Lindholm Høje Museet.

Er du nysgerrig efter at opleve, hvordan folk levede for mange hundrede år siden, så er her en række tips til spændende museer og historiske bygninger, du kan se, når du går rundt i Aalborg...

Nyd naturen

Aalborg er lige en by for dig, hvis du er vild med dyr og natur. I Aalborg finder du nemlig massevis af aktiviteter for børnefamilier, hvor I sammen kan nyde den friske luft, mens I ser på dyr eller går en tur i skoven. 

I Limfjorden lige ud for Aalborg har vi en lille perle af en ø - Egholm - og det tager kun ganske få minutter at sejle der ud med Egholm Færgen - prøv det!

Aalborg Fjordland er navnet på de flotte områder i og omkring fjorden. Her er grønne skove, smukt hedelandskab og selvfølgelig Limfjorden, som løber gennem området. Gå på opdagelse på egen hånd eller deltag i en guidet tur. Oplevelserne er mange.  

Aalborg er lige en by for dig, hvis du er vild med dyr og natur. I Aalborg finder du nemlig massevis af aktiviteter for børnefamilier, hvor I sammen kan nyde den friske luft, mens I ser på dyr eller går en tur i skoven.

I Aalborg finder du mange grønne åndehuller som indbyder til en løbetur, cykeltur eller bare at slænge sig i græsset og nyde frisk luft og åben himmel...

Samler du på gode ferieminder, så vil en rigtig sjov feriedag for hele familien være godt i samlingen.

Mindre end en halv times kørsel fra Aalborg ligger en dansk vildmark med imponerende uberørt natur og et væld af spændende arrangementer, der får dig på opdagelse i den idylliske mose.

Strandene på Aalborg Kyst er milde og børnevenlige. På strandene ved Hou og Hals er der plads til både spil og leg, afslapning og fordybelse, aktiviteter på land og i vand. Kort sagt, her er plads til hele familien.

Prøv en oplevelse for hele familien - se den majestætiske ørn i øjnene og mærk vingesuset lige over dig...

Nordjylland har sin egen ørken – nemlig Råbjerg Mile. Råbjerg Mile er Danmarks største vandreklit som ikke er tilplantet.

Kan du godt lide, at der rigtigt er gang i den, når du holder ferie, så er her en række tips til, hvad du kan opleve i Aalborg...

Aalborg er lige en by for dig, hvis du er vild med dyr og natur. I Aalborg finder du nemlig massevis af aktiviteter for børnefamilier, hvor I sammen kan nyde den friske luft, mens I ser på dyr eller går en tur i skoven. Se denne liste med gode tips.

Trænger du til fordybelse i ro og mag sammen med din familie, er her en række tips til hvor du kan gøre det i Aalborg.

Er du nysgerrig efter at opleve, hvordan folk levede for mange hundrede år siden, så er her en række tips til spændende museer og historiske bygninger, du kan se, når du går rundt i Aalborg...

Del denne side