Klostergården ved Helligåndsklostret

I ro og mag

Trænger du til fordybelse i ro og mag sammen med din familie, kæreste eller bare dig selv, så er her en række tips til, hvor og hvordan du kan gøre det i Aalborg.

Tid til fordybelse i Aalborg

Tag en slentretur rundt i Aalborg og se byens gamle gader og bygninger. I kan hente folderen 'Du gamle Aalborg' i VisitAalborgs InfoCenter eller downloade den her. Oplev Helligåndsklosteret ved C.W. Obels Plads og se de gamle bygninger fra klosterets tid- her står den rammende stilhed i stærk kontrast til det travle byliv, der omringer den.  

Skal det være helt stille, kan I tage elevatoren ned under jorden og se de velbevarede ruiner fra det middelalderlige Gråbrødrekloster. Her kan I blandt andet se klostrets murede kælder og klosterkirkens fundamenter.

På de skrå brædder i Aalborg

Tag din familie med til en spændende teateroplevelse i Teater Nordkraft. Teatret laver hvert år nye forestillinger for børn og unge, med nogle af dansk børneteaters bedste teatergrupper.

Aalborg Symfoniorkester spiller ofte koncerter sammen med den glade pingvin Chopingo, som du kan overvære sammen med din familie.

I skovens dybe stille ro

Vil du rigtigt nyde stilheden i naturen, kan du besøge øen Egholm. Ved at følge den gule rute Egholm rundt, kommer du forbi mange af øens spændende lokaliteter og øens rige dyre- og planteliv. På den børnevenlig strand kan du fiske krabber og finde muslinger, søstjerner og mange andre spændende strandting.

I Østerådalen kan I kigge på det rige fugleliv ved de våde enge, lavvandede søer og åen, der er lagt i slyngninger. Hvis du vil have rigtig god mulighed for at se fuglene, er der i området et fugletårn, hvorfra du kan se ud over åen og søerne.

I Mølleparken, bag Aalborg Zoo, kan du og din familie nyde den fantastiske udsigt over Aalborg, Limfjorden, Egholm og Gjøl og i byparken Østre Anlæg, kan I fodre ænder i søen.

 

Del denne side

I bøgernes verden

Har du lyst til at fordybe dig i en spændende bog, finder du massevis af inspiration til gode bøger på Aalborg Bibliotekerne. På biblioteket kan du også finde tegneserier, film og computerspil.
Læs mere om Aalborg Bibliotekerne

Fisketur på havnen

Du må gerne fiske på havnen i Aalborg. Her kan du bl.a. få sild og hornfisk på krogen. Langs Limfjorden er der fine fiskepladser og put & take søer.

Læs mere om fiskeri på Aalborg Havn.

Gråbrødrekloster Museet

Gråbrødrekloster Museet

Øen Egholm

Egholm i Limfjorden

Egholm er en hyggelig lille ø i Limfjorden med dejlig natur og atmosfære.

Sjov folder for børn og voksne

"Vidste du det?" hedder folderen som du kan finde her - klik ind og lad dig inspirere til en tur rundt i Aalborg med børn.

Se foldereren "Vidste du det?"

Parker og natur i Aalborg

Parker og natur i Aalborg

Parker og natur er der masser af i Aalborg, så undersøg de mange fine steder og nyd de dejlige omgivelser...

Aalborg Zoo

Se flere familieoplevelser

Aalborg byder på et væld af gode oplevelser for dig og din famile. Se temasiden "Familieoplevelser i Aalborg" og lad dig inspirere...