Julens arrangementer i Aalborg

Aalborg er af Dansk Julemands Laug kåret som Årets Juleby 2016, bl.a. på grund af den eventyrlige stemning, der er på Gammeltorv. I løbet af julen vil der være masser af aktiviteter for både børn og voksne, så der er rig mulighed for at komme i julestemning. Her har vi samlet en lang række dejlige juleoplevelser i Aalborg og området omkring.

HIGHLIGHTS

Indtil 17. december
Ronja Røverdatter
Sted: Aalborg Teater
Røvere, skovhekse og rumpenisser slippes løs på scenen, når Aalborg Teater præsenterer Astrid Lindgrens udødelige klassiker.
Læs mere om Ronja Røverdatter på Aalborg Teater

18. november - 23. december
Julemarked i Aalborg
Sted: Gammeltorv
Aalborg kommer til at ose af en eventyrlig julestemning, når der afholdes julemarked på Gammeltorv. Markedet indeholder op i mod 40 boder, der sælger masser af jule-lækkerier. Du kan bl.a. smage slagterens julesylte, de nykogte klejner fra Guldbageren, opleve ægte Glühwein med et stænk god rom, duften af brændte mandler og æbleskiver.
Læs mere om Julemarked i Aalborg

15. - 16. december
Alene Hjemme
Sted: Musikkens Hus
Nu kan du opleve juleklassikeren ”Alene Hjemme” i Musikkens Hus. Koncertsalen forvandles til en elegant biografsal, mens Aalborg Symfoniorkester og Filharmonisk Kor giver filmoplevelsen en ekstra dimension, når de spiller John Williams’ musik live.
Læs mere om Anene Hjemme i Musikkens Hus

Julens øvrige arrangementer

Indtil 18. december
Design i LEGO ? Træd ind i Minecraft
Sted: Utzon Center
Utzon Center inviterer børn og legesyge voksne med ind i et univers fyldt med LEGO og Minecraft. Udstillingen er fyldt med med LEGO, Minecraft-computere og Virtual Reality-grej, så du, dine venner og din familie kan træde ind i et univers af kreativitet og leg. Sammen med workshopguides fra Utzon - og på egen hånd - kan du være med til at bygge Aalborg (og måske verdens) højeste bygninger i LEGO og i Minecraft.
Læs mere om Design i LEGO ? Træd ind i Minecraft

Indtil 31. december
Eleven Less One
Sted: Kunsten
Med 'Eleven Less One' er Kunstens Lille Sal blevet forvandlet til et spejlkabinet, som skifter karakter alt efter hvem der ser på det. Værket fuldendes først i det øjeblik, hvor vi træder ind og står foran det.
Læs mere om Eleven Less One

Indtil 15. januar
Sky's the Limit
Sted: Utzon Center
Træd ind i højhusenes verden på Utzon Center og kom helt tæt på - og nærmest op i - de vildeste og smukkeste højhusmodeller, der hidtil er vist i Danmark. Mærk suset fra verdens højeste bygninger og bliv bevæget af ingeniørernes vilde beregninger og kæmpe konstruktioner.
Læs mere om Sky's the Limit på Utzon Center

Indtil 15. december
Støt op omkring det gode initiativ i Friis Shoppingcenter
Sted: Friis Shoppingcenter
Friis Shoppingcenter har opstillet et juletræ fyldt med ønsker fra udsatte børn, der bor på asylcentre og børnehjem i Nordjylland. Centrets besøgende kan opfylde børnenes ønsker ved at købe en gave til dem. Ønsketræet er placeret på eventpladsen mellem Bahne og Tiger of Sweden på plan 1 til og med d. 15. december.
Læs mere om ønsketræet i Friis Shoppingcenter

17. november - 10. december
Aalborg Vinter Revy 2016
Sted: Aalborg Kongres & Kultur Center
Aalborg Vinterrevy fortsætter den årlige tradition med en række festlige forestillinger i Aalborg Kongres og Kultur Center. Restaurant Papegøjehaven serverer deres lækre og berømte julebuffet.
Læs mere om Aalborg Vinter Revy 2016

17. november - 10. december
Underkastelse
Sted: Aalborg Teater
”Underkastelse” er en fransk roman om Frankrig og Europa i 2022. Den handler om en litteraturprofessors sex- og sjæleliv, om romaners velsignelser og om, hvad der kunne ske, hvis en dygtig og moderat muslim blev fransk præsident. Med ”Underkastelse” prøver Aalborg Teater, som de første i Danmark, kræfter med dette mesterværk af satire, inderlighed og provokation.
Læs mere om Underkastelse på Aalborg Teater

18. november - 16. december
Aalborg Surreal Festival
Sted: Huset
Husets Galleri har inviteret den unge alternative kunstscene indenfor. Aalborg Surreal har lavet flere events rundt i byen i løbet af de sidste par år, og i Huset er vi klar til at surreel kunst, performances og happenings overtager galleriet.
Læs mere om Aalborg Surreal Festival

18. november - 26. februar 2017
Maria Lassnig - At male med kroppen
Sted: Kunsten
I samarbejde med Tate Liverpool præsenterer Kunsten den første udstilling i Danmark nogensinde med en af de mest originale kunstnere i det 20. århundrede, Maria Lassnig (1919-2014).
Læs mere om Maria Lassnig - At male med kroppen

18. november - 23. december
Julemarked i Aalborg
Sted: Gammeltorv
Aalborg kommer til at ose af en eventyrlig julestemning, når der afholdes julemarked på Gammeltorv. Markedet indeholder op i mod 40 boder, der sælger masser af jule-lækkerier. Du kan bl.a. smage slagterens julesylte, de nykogte klejner fra Guldbageren, opleve ægte Glühwein med et stænk god rom, duften af brændte mandler og æbleskiver.
Læs mere om Julemarked i Aalborg

19. november – 11. december
Peters Jul - musikalsk teaterversion
Sted: Aalborg Kongres og Kultur Center
”Jeg glæder mig i denne tid; nu falder julesneen hvid, så ved jeg julen kommer.” De fleste kender Johan Krohns gamle vers om Peters Jul. Der venter publikum en ny opsætning af Martin Miehe-Renards musikalske teaterversion, skrevet over digtsamlingen om drengen Peter i 1850’ernes København.
Læs mere om Peters Jul

26. november - 17. december
Nymarksminde på Nytorv
Alle lørdage frem til jul står Nymarksminde for julestemningen med dyr og hygge. Glæd dig til et anderledes julearrangement med fjer, pels og lange ører! Du finder det på Nytorv mellem Spar Nord og Joe & The Juice 9-16.
Læs mere om Nymarksminde på Nytorv 

27. november - 18. december
Advents tegneworkshop i Friis Shoppingcenter
Hver søndag i december vil der være Advents Tegneworkshop med kunsttegneren Kasper Købke, der blandt andet har vundet Klods Hans Prisen 2016. Kasper vil tage de små med på en rejse i eventyrenes univers, hvor han vil fortælle om tegnetekniker og hjælpe med at tegne juleeventyr med nissetema. Derudover vil han fortælle hyggelige historier og anekdoter om og af H. C. Andersen. Tegneworkshoppen finder sted hver søndag frem til jul kl. 11-15.
Læs mere om Advents tegneworkshop i Friis Shoppingcenter 

1. - 22. december
Jul på Rådhuset
Sted: Aalborg Rådhus
Traditionen tro åbnes dørene til Rådhuset i december måned, hvor der inviteres på hygge, æbleskiver og gløgg. I løbet af december vil der være forskellige aktiviteter og konkurrencer.
Læs mere om Jul på Rådhuset

1. - 23. december
Jul på Springeren
Sted: Springeren - Maritimt  Oplevelsescenter
Springeren fejrer julens komme med et væld af juleaktiviteter. Vær med i den store julekonkurrence, hvor du kan vinde flotte præmier fra bl.a. Café Ulla Terkelsen London og Haraldslund Vand- og Kulturhus. Eller hvad med at deltage i den spændende julebamsejagt? Springeren serverer også æbleskiver, varm kakao, sodavand og meget andet. 
Læs mere om Jul på Springeren 

1. - 23. december
Julemanden i Friis Shoppingcenter
Traditionen tro vil Aalborgs autentiske Julemand besøge centret. Julemanden er at finde i Friis Shoppingcenter hverdage kl. 12-15 og weekend kl. 10-14. Han vil gå rundt i centret, men vil meget af tiden være at finde i den nyligt indrettede julecafé, hvor han har en hyggekrog. Her vil han fortælle søde julehistorier til børnene og dele pebernødder ud. I julecaféen er det også muligt at købe æbleskiver og gløgg. 
Læs mere om Julemanden i Friis Shoppingcenter 

3. december - 14. januar
Der går de vildeste rygter
Sted: Teater Nordkraft
Teater Nordkraft inviterer til en aften om ”usikkerhed”. Kendt nordjysk erhvervsmand tager handsken op. Udforsker og udfordrer vores virkelighed. Hvad sker der? Hvad er på spil?
Læs mere om Der går de vildeste rygter

9. december
Nøddeknækkeren
Sted: Aalborg Kongres og Kulturcenter
Juleeventyr for hele familien.
Læs mere om Nøddeknækkeren

10. december
Alle Tiders Julekalendere
Sted: Musikkens Hus
Den traditionsrige familiejulekoncert byder på alle de bedste sange fra julekalendere gennem tiden, og der er noget for alle generationer.
Læs mere om Alle Tiders Julekalendere

10. december
Juleshow med Søren Sko og Dorthe Gerlach og Nordkraft Big Band
Sted: Skråen
Nordkraft Big band slår for anden gang dørene op til deres nye gode juletradition - en aften med to af landets største solister, masser af hygge og julemusik i lange baner
Læs mere om Juleshow med Søren Sko og Dorthe Gerlach og Nordkraft Big Band

10. december
Bolcheriet i Friis Shoppingcenter
Igen i år vil Bolcheriet kigge forbi Friis Shoppingcenter med deres populære bolcheværksted. Her vil de demonstrere, hvordan de laver de populære bolcher. Det vil også være muligt at lave sin egen slikkepind.
Læs mere om Bolcheriet i Friis Shoppingcenter 

11. december
Butikkerne holder åbent
Sted: Aalborg City
Denne søndag vil butikkerne holde åbent i tidsrummet 10-16.

11. december
Jul med Amalie Dollerup
Sted: Aalborg Teater
På denne dag kan du opleve TV-stjernen i en hjertevarm og intim julekoncert. Tag med på en musikalsk og personlig julerejse fyldt med hygge, samvær og traditioner.
Læs mere om Jul med Amalie Dollerup

15. december
Nordkraft Big Bands juleshow med Claus Hassing og Szhirley
Sted: Skråen
Skråen og Nordkraft Big Band slår traditionen tro dørene op til et fantastisk og hyggeligt Juleshow med nogle af landets største solister. I år får big bandet selskab af den lokale sanger og sangskriver Claus Hassing og den karismatiske platinvinder Szhirley.
Læs mere om Nordkraft Big Bands juleshow med Claus Hassing og Szhirley

15. - 16. december
Alene Hjemme
Sted: Musikkens Hus
Nu kan du opleve juleklassikeren ”Alene Hjemme” i Musikkens Hus. Koncertsalen forvandles til en elegant biografsal, mens Aalborg Symfoniorkester og Filharmonisk Kor giver filmoplevelsen en ekstra dimension, når de spiller John Williams’ musik live.
Læs mere om Anene Hjemme i Musikkens Hus

15. december
Caroline Henderson - Julekoncert 2016
Sted: Vor Frue Kirke
I 2015 blev det til 15 udsolgte julekoncerter landet over for den dygtige sangerinde.

18. – 23. december
Butikkerne holder længe åbent
Sted: Aalborg City
Den sidste tid op mod jul holder butikkerne åben i tidsrummet 10-19.

19. december
Julekoncert med Klarup Pigekor (udsolgt)
Sted: Musikkens Hus
Klarup Pigekor er klar til at indhylle jer i klokkeklare pigestemmer når der på denne dag synges julesange. Pigekoret optræder med en række af julens mest kendte og elskede sange, men der vil også være plads til nye og måske ukendte toner.
Læs mere om Julekoncert med Klarup Pigekor i Musikkens Hus

21. december
Julekoncert: Händels Messias (udsolgt)
Sted: Musikkens Hus
Dirigenten, Olof Boman, vil sammen med Aalborg Symfoniorkester lede publikum gennem det dybe værk: Händels Messias.
Læs mere om Julekoncert: Händels Messias

24. december
Fri entré i Aalborg ZOO
Tag familien med i ZOO til fri entré juleaftensdag. Ventetiden kan denne dag føles lang for mange børnefamilier, men måske et besøg i Aalborg ZOO kan få tiden til at gå lidt hurtigere. Åbent fra 10-13.
Læs mere om fri entré i Aalborg ZOO

Mellem jul og nytår

27. december
Kim Larsen & Kjukken
Til koncerten på Skråen vil det folkekære band spille sange fra Kim Larsens 45 år lange karriere, men også sange fra det nye album, der udkom i maj måned i år. 
Læs mere om Kim Larsen & Kjukken 

27. december
Advokatens New Orleans Jazzband 
Glæd dig til gospel, blues, love songs og meget mere, når et af Nordjyllands mest aktive og populære orkestre slutter julemåneden af med en hyggelig koncert!
Læs mere om Advokatens New Orleans Jazzband 

29. december
Folkeklubben - ekstra koncert
Folkeklubben leverer popsange til den tænkende hjerne og det bankende hjerte. Du kan se frem til et mindeværdigt tekstunivers, rendyrket pop og hårdtslående rock på Skråen.
Læs mere om Folkeklubben 

16. september-31. december
Eleven Less One - sidste chancen
Nytårsdag er det sidste chance for at opleve spejlkabinettet på Kunsten. Kom og kast et sisdte blik på spejlværket - og dig selv! 
Læs mere om Eleven Less One

Shopping i Aalborg

Aalborg Storcenter
På Centertorvet i Aalborg Storcenter kommer der til at foregå mange spændende aktiviteter op til jul.
Læs mere om juleaktiviteter i Aalborg Storcenter...

Friis Shoppingcenter
Hold dig orienteret om de forskellige juleaktiviteter i Friis Shoppingcenter.
Læs mere om julen i Friis...

Salling
Mød julemanden i Stormagasinet Salling og få julehandlen klaret i det flotte nyistandsatte center.

Åbningstider på attraktioner og i butikker mellem jul og nytår

Vi har indsamlet diverse åbningstider for byens butikker og på museer og attraktioner. Klik videre og få et overblik...

Åbningstider i julen i Aalborg

Del denne side

Julemarkedet på Gammeltorv

Julemarked i Aalborg

Fra 18. november og helt frem til jul kan du besøgte det eventyrlige julemarked på Gammel Torv. Her er hytter med alt hvad et julehjerte kan begære, julegodter og selvfølgelig den ægte julemand og hans nissevenner.

Julemarkedet på Gammeltorv

Skøjtebane på C.W. Obels Plads

Skøjtebanen på C.W. Obels Plads

På den smukke C.W. Obels Plads midt i Aalborg, kan du og familien i vinterhalvåret forlyste jer skøjtebanen. Skøjtebanen forventes at åbne d. 3. december.

Skøjtebane på C.W. Obels Plads

Juletoner i kirken

Budolfi Kirke - Aalborgs domkirke

Lyt til julens smukke sange og kom i den helt rigtige julestemning.

Se listen over julens kirkekoncerter

De Syngende Træer

De Syngende Træer i Kildeparken er i julehumør

De Syngende Træer i Kildeparken kommer også i julehumør. Fra slutningen 1. søndag i advent og til efter jul spiller træerne hver dag julemusik. Blandt de 89 internationale kunstnere, som har plantet et træ i musikparken, er der hele 56 som har indspillet julemusik, og 56 musikstandere vil derfor fra 1. søndag i advent spille smukke juletoner i stedet for de sange, der spiller fra kunstnernes musikstandere resten af året. Elton John, Paul Simon, Cliff Richard, Backstreet Boys, Shakin’ Stevens, Hansi Hinterseer, Tom Jones, Sissel Kyrkjebø og BB King er blandt de kunstnere, hvis træer snart spreder julestemning i Kildeparken. Så tag en tur i parken, tryk på knapperne og lyt til de forskellige kunstneres version af julen.

Udover julemusikken ved træerne kan gæsterne i parken hver søndag glæde sig til en helt særlig oplevelse. Et samarbejde med By- og Landskabsforvaltningen giver nemlig parken og træerne en endnu mere julet fornemmelse, da der hver søndag i advent tændes levende lys i Kildeparken.

Så hvis der mangler inspiration til en hyggelig jule-søndagstur med familien, kan Kildeparken og De Syngende (jule)træer være et godt udflugtssted.

Læs mere om De Syngende Træer

Julens åbningstider

Juleshopping

Planlæg din juleshopping eller tag familien med en tur i Aalborg Zoo. Vi har samlet åbningstiderne for en række populære shoppingsteder og attraktioner.

Se vores liste over julens åbningstider i Aalborg

Få inspiration til hvordan du kan tilbringe weekenden i Aalborg. Vi har samlet små og store begivenheder her, så du let kan få overblik...

Check vores liste med udvalgte highlights i Aalborg. Aalborg er Nordjyllands hovedstad - og det er her det sker! Her på listen finder du de største og mest spændende begivenheder i den kommende tid...