Oplev Nordjylland

Nordjylland er danskernes foretrukne ferieområde, og i centrum af de mange oplevelser og attraktioner ligger Aalborg. Du behøver ikke køre mere end en halv til en hel time for at komme ud i det skønne nordjyske land. I Nordjylland kan du opleve Vesterhavet mod vest, Kattegat mod øst og midt i mellem bugter Limfjorden sig. I mellem disse to have, er der et væld af attraktioner, naturoplevelser, lokale råvarer samt spændende seværdigheder for alle aldre.  

Vi bringer her forslag til forskellige oplevelser i Nordjylland for hele familien - lad jer bare friste... 

Nordjylland for alle

I Nordjylland findes noget for enhver. Hvad enten du er til hvide, børnevenlige strande eller store bølger og frisk vind, eller måske sjov og ballade i de forskellige forlystelsesparker, eller måske en udflugtstur i naturen - Nordjylland har det hele! 

Skagen er en af Danmarks mest populære feriebyer. Det skyldes ikke mindst det helt specielle lys, der falder over byen, men også oplevelsen af at stå på kontinentets yderste spids med en fod i to forskellige have ”Skagerrak” og ”Kattegat”

Nordjyllands vestkyst har mange dejlige og skønne badestrande, der er et besøg værd hele året rundt. Der kan bades, fiskes, samles rav, leges i klitterne eller surfes på de høje bølger.

Modsat bølgerne ved Vesterhavet, der eroderer den jyske vestkyst, så er Kattegats bølger helt anderledes gavmilde. Der opstår flere og større små øer og badegæsterne kan således være heldig at finde sin egen helt personlige bade-ø for en dag.

Attraktioner i Nordjylland

Et ophold i Nordjylland kan friste enhver. Hvad enten du er til action og sjov i en af områdets forlystelsesparker eller du hellere vil lære noget nyt om dyrriget i en af de mange dyreattraktioner, så finder du det i Nordjylland. Til højre har vi givet eksempler på seks spændende attraktioner i Nordjylland og her kommer link til Top 5 attraktioner i Nordjylland:

Faarup Sommerland

Aalborg Zoo

Feriepark Jesperhus

Nordsøen Oceanarium

Skagens Museum

Fårup Sommerland er Danmarks ældste sommerland og er et af de største. Fårup  - et sommerland helt ude i skoven...

I Nordeuropas største akvarium, Nordsøen Oceanarium, kan du sammen med Skipper og hans besætning tage på ekspedition og udforske Nordsøen. 

Prøv en oplevelse for hele familien - se den majestætiske ørn i øjnene og mærk vingesuset lige over dig...

Vikingecenter Fyrkat er en historisk ringborg Fyrkat fra 980. Det er en vikingegård, der består af 9 rekonstruerede huse, der tilsammmen danner en stormandsgård fra vikingetiden.

Jesperhus Feriepark er fyldt med mange gode oplevelser for hele familien. Når du bor på Jesperhus Resort og har købt en kombiferie, har du fri entré til vandland og blomsterpark. 

Nordjyske øer

Nordjylland har en skøn natur, et spændende dyreliv og flere fascinerende øer. Både i Limfjorden og i Kattegat findes der spændende øer, som er en oplagt mulighed for en spændende udflugt for hele familien.

Med sine hvide sandstrande, sine lækre jomfruhummere og sin populære sydesalt er Læsø placeret smukt midt i Kattegat. Læsø er Kattegats største ø og er kendt for at have bevaret sine skønne og uberørte natur.

 Fur er et fuldstændig enestående sted. Her kan du få indblik i Danmarks fortid i de tydelige lag af moler og aske, og du kan lede efter forsteninger på stranden. Det er en spændende oplevelse for hele familien, og den er oven i købet helt gratis!

På Livø kan du opleve smuk og meget varieret natur. Der er et rigt dyreliv og på Livø Tap har du gode muligheder for at opleve sæler, der ligger og soler sig på bredden. En nordjysk naturperle midt i Limfjorden.

Nordjyske fristelser

Mangler du inspiration til en dag i Nordjylland, kan du let finde spændende og interessante udflugtsmål for hele familien. Vi bringer her seks forslag til udflugter til nordjyske fristelser.

Thy nationalpark er et stort område på 244km2, som har en uspoleret og helt storartet natur. Thy Nationalpark er Danmarks første og største nationalpark.

Voergaard slot er et af Danmarks smukkeste slotte og har en utrolig historie, som indebærer mange spændende men uhyggelige spøgelseshistorier...

Kyststrækningen ved Rubjerg Knude kan man opleve at naturen for alvor spiller med sine seje muskler. Hvis du går en tur rundt om Rubjerg Knude Fyr er du ikke i tvivl om at naturen er lunefuld.

Lønstrup bliver kaldt ”Kunstens by” grundet at byen har et bredt udvalg af kunstnere og kunsthåndværkereLønstrup er en kunstnerisk perle omgivet af Vesterhavets smukke natur.

Børglum kloster er ikke kun kulissen for et fantastisk juleeventyr – det er også rammerne for tusinde års danmarkshistorie...

Nordjylland har sin egen ørken – nemlig Råbjerg Mile. Råbjerg Mile er Danmarks største vandreklit som ikke er tilplantet.

Del denne side