To veninder på tur i Aalborg

Tag på weekendtur sammen med en veninde og nyd Aalborgs mange tilbud. I Aalborg finder du alt, hvad hjertet begærer. Shopping, kultur, kunst og kulinariske oplevelser. Udbuddet er stort, men vi har gjort det nemt for dig at vælge.

Shopping - et must

I Aalborg finder I et væld af shoppingmuligheder. Vi har inddelt dem i tre kategorier, så får I det store overblik. Se bare her...

Den nemme – alt under ét tag
Friis, Salling, Shoppen og Aalborg Storcenter - her finder I alt, hvad I har brug for samlet på ét sted. Aalborg Storcenter og Shoppen ligger i den sydlige del af Aalborg, CitySyd, så kombinér eventuelt jeres shoppingdag med et besøg i Ikea, den andenstørste i Danmark. Friis er Aalborgs nyeste shoppingcenter midt i centrum - her finder I mange trendy butikker og skønne cafeer- især en skøn mulighed, hvis sommervejret ikke holder. Salling er Aalborgs eneste stormagasin, og her kan I nyde den klassiske stormagasinstemning og gå på opdagelse i de mange shoppingtilbud.

Den klassiske – gågaderne
Aalborg har to klassiske gågader, begge med små spændende butikker; Algade og Bispensgade, og så en masse små sidegader knyttet til. Her kan I altid finde noget helt specielt, og ekspedienterne hjælper jer gerne med at finde noget for jer. Besøg Summerbird Chokolade, der laver noget af byens bedste chokolade, glaspusteriet Lene Højlund, hvor I finder unikke glasværker, og smut endelig forbi Athena smykker, som designer deres egne smykker. Gå heller ikke glip af en smuttur omkring den gamle, brostensbelagte gade, Hjelmerstald, med de mange små, skævede og farvede huse. Der er flere hundrede butikker, cafeer og restauranter i Aalborg centrum, hvilket gør Aalborg til Nordjyllands absolut største handelscentrum - så husk at tage de gode shoppingsko på, når gågaderne skal traves igennem.

Den unikke – specialbutikkerne
Er I interesseret i noget helt specielt og noget, man ikke finder andre steder, så skal I besøge en af de mange specialbutikker i Aalborg. Kenza sko har over 2000 forskellige sko at vælge imellem og konceptet er enkelt – her sælges kollektionsprøver i lækre designersko med stor rabat. Tag også et smut forbi Kalejdoskop, som har trendy boligartikler, som er IN i tiden. ReUse Aalborg ligger vægt på bæredygtigt interiør og den hyggelige boheme-butik De Fire Årstider, har altid et dejligt udvalg af brugskunst og indretningsartikler.

 
Det kulturelle indspark

Aalborg har et væld af gallerier, kunsthåndværker og fantastisk arkitektur, men der er især tre steder, som I bare skal se. Det ene sted er Utzon Center. Den flotte bygning på Aalborgs nye havnefront er designet af Jørn og Kim Utzon. Her finder I mange forskellige udstillinger i løbet af året, og bygningen i sig selv er et kunstværk. Det andet I skal se er Nordkraft. Her kan I besøge Kunsthal Nord, hvis udstillinger viser diversiteten indenfor samtidskunsten, og så er Nordkraft en meget spændende bygning, der fortjener at blive udforsket. Nordkraft er også et besøg værd om aftenen. Her finder I nemlig både Biffen, Aalborgs eneste uafhængige biograf, spillestedet Skråen, der ofte har live musik og shows på programmet, samt Teater Nordkraft, der opfører unikke og tankevækkende forestillinger. Det tredje must-see sted er det storslåede, arkitektoniske Musikkens Hus, hvor I kan lade jer imponere af det arkitektuelle mesterværk lige ned til Limfjorden.

På slentretur i det gamle Aalborg

Er I mere til en kulturel slentretur på egen hånd, så kan I hos InfoCenter Aalborg få udleveret en lille folder, ”Du Gamle Aalborg”, med to forslag til slentreture, som du kan gå på egen hånd i Aalborgs gamle bydele. En spændende og lærerig folder, som gerne skulle give jer en god oplevelse. I bliver ført til charmerende gader med toppede brosten, små bindingsværkshuse og gennem gemte gyder. 

Afslapning & wellness

Efter en god shoppedag trænger man til at slappe af – helt af. Aalborg har flere svømmehaller med mulighed for wellness samt lækre udendørs afslapningsområder. Prøv f.eks. Aalborgs nyeste svømmehal, Gigantium Svømmehal, hvor der er et lækkert wellness området for voksne over 18 år, hvor man kan forkæle sig selv med spabade, saunaer, varmestole mm. Haraldslund vand- og kulturhus har et flot udendørs wellnessområde med et 37º varmt spabad med luft– og vandmassage og et 34º varmt vandsbassin med vandmassage, svømmetræner, boblezoner samt sauna og relax område. Spaoplevelsen kan I også få, når Svømmeland i Nørresundby arrangerer romantiske stilleaftner kun for voksne. Der er levende lys, ekstra saunagus, fire forskellige saunaer og dampbade, flere varmtvandsbassiner, massagedysser og boblebad. Det er ren nydelse. Så gear ned og lad jer forkæle.

En aften fyldt med oplevelser

Underholdningstilbud er der nok af, så I kommer ikke til at kede jer. Et væld af små og store koncerter, hyggelige steder med live musik, top underholdning i Aalborgs tre biografer, og både traditionelt og eksperimenterende teater på byens mange scener. I Aalborg kan I altid finde noget at lave, når I vil en tur i byen. I kan også få inspiration til, hvad I skal lave om aftenen på vores begivenhedssider. Start med at få lagt en god bund på en af vores mange lækre caféer og restauranter. Prøv fx. Sushilicious, hvor I får lækker sushi-to-go, som er lavet på lækre råvarer. Eller besøg CaféVi2, som ligger i de hyggelige omgivelser på C.W. Obels plads, og hvor der også er mulighed for at sidde udenfor, hvis vejret er til det. Hos Pingvin tapas & vincafé får I en skøn tapastallerken med råvarer fra hele verden samt mange forskellige vine at vælge imellem.

Nattelivet - fest til den lyse morgen

Jomfru Ane Gade er Aalborgs internationalt kendte festgade, hvor øl og drinks bliver langet over disken i hurtigt tempo. Her kan I feste til den lyse morgen, danse på de forskellige diskoteker eller bare falde i snak med de andre gæster. Søger I efter et roligt sted, er Cafe Vesterå at foretrække. Her kan I nyde den hyggelige stemning, smage på de skønne cocktails og blive inspireret af de smarte omgivelser. I kan også besøge Aalborgs eneste mikrobryggeri, Søgaards Bryghus, og nyde en velskænket specialøl. I kan også besøge selve bryggeriet i kælderen, hvor I igennem glasvæggen kan følge brygprocessen og få et kig ned i de åbne gærkar.

Del denne side

Mere shopping...

Læs vores tre shoppingartikler og få flere tips til jeres shoppingeventyr i Aalborg...

Forførende shopping i Aalborg...
Shopping i Aalborg...
Udvalgte butikker i Aalborg...

Afslapning og Wellness...

Gear ned og lad jer forkæle...

Wellness og afslapning i Aalborg...

Kaffe og lækker chokolade...

Penny Lane er bageri, specialforretning og café i ét. Her sælges internationale delikatesser; fra vine og oste til kaffe, charcuteri, hjemmebagt brød og kager.

Prisvindende kaffe
Behag din smag er en prisbelønnet kaffebar, tesalon og chokoladehus, hvor kvaliteten er i højsæde. Det er stedet, hvor I kan nyde en cappuccino, Valrhona chokolade, en Chai Latte osv.

Summerbird
Hos Summerbird i Algade finder I noget af det bedste chokolade i verden. Her er der lagt vægt på gode råvarer, den nænsomme forarbejdning og de innovative smagskombinationer.

Kronen Kaffe
Hos Krone Kaffe i Algade finder I et stort udvalg af forskellige kaffe- og teblandinger. Kaffen får I helt nyristet og blandet efter Krone Kaffes gamle opskrifter.

La Casa Latina
La Casa Latina er en latinamerikansk delikatesse til de kræsne danske ganer. Her kan I få chokolade, cigarer, kaffe, pisco, rom, tequila og vin fra store dele af latinamerika.

Kunst i byen...
Spændende caféer i Aalborg...