Rundvisning i Apotekersamlingen

Helt oppe under loftet i Jens Bangs Stenhus midt i Aalborg gemmer sig en sand skatkiste af historier og finurlige fund.

Fra 1665 og helt frem til 2013 har der været apotek i stueetagen i det imponerende stenhus, og gennem årene har apotekerne sat krukker og møbler, udgået medicin og gamle apparater op på loftet. Den enestående samling kan kun tilgås i forbindelse med rundvisninger – hvor man bogstaveligt talt står midt i mirakelkurene for skørbug, hysteri og rygsmerter.

Selv om apotekeren i virkeligheden ikke var ond eller forstod sig på mørk magi, var apoteket fyldt med mange forunderlige og sære miksturer og salver. Under rundvisningen fortælles der blandt andet om verdens mest berømte lægemiddel, theriaken, og hvordan man kurerede dårlig ryg med hjorteblod, hval-olie og øl.

Nordjyllands Historiske Museum tilbyder rundvisninger i Apotekersamlingen i samarbejde med Apoteker S.C. Strøybergs Fond til Bevarelse af Jens Bangs Stenhus, som ejer huset og samlingen.

Mødested: Foran Jens Bangs Stenhus, Østerågade 9, Aalborg

Billetterne kan kun købes online her eller i Museumsbutikken på Aalborg Historiske Museum, Algade 48.
Billetterne betales og hentes senest kl. 12:50 på selve dagen.
Der sælges ikke billetter ved mødestedet.

Adgang til Apotekersamlingen foregår via trappe til 4. sal. Der er ingen elevator eller anden adgangsvej egnet for barnevogne eller kørestole. Der er ingen toiletter.

Booking

Rundvisning i Apotekersamlingen

Antal 50,00 DKK
Pris total 0,00 DKK
Combine er teknisk rejsearrangør og medlem af Rejsegarantifonden – nr. 2685 Combine A/S, Dannebrogsgade 58A, 9000 Aalborg, CVR: 37 34 20 84
Combine A/S

Apotekersamlingen i Jens Bangs Stenhus

Helt oppe under loftet i Jens Bangs Stenhus gemmer sig en sand skatkiste af historier og genstande. Fra 1665 og helt frem til 2013 har der været apotek i stueetagen i det imponerende stenhus, og gennem årene har apotekerne sat krukker og møbler, udgået medicin og gamle apparater op på loftet. Den enestående samling kan kun tilgås på udvalgte dage i forbindelse med rundvisning.
Kontakt
Apotekersamlingen i Jens Bangs Stenhus
Østerågade 9
9000 Aalborg
Tel. +45 9931 7400
Email: historiskmuseum@aalborg.dk
nordmus.dk
Åbningstider
Se hjemmesiden for åbningstider