De Syngende Træer

"De Syngende Træer", der er en del af Kildeparken midt i Aalborg, er et musikalsk fænomen opfundet af Aalborg Kongres & Kultur Center, der har den smukke folkepark som nabo.

I 1987 plantede Cliff Richard det første træ i det, der dengang hed Kunstnerlunden. Siden da er mange flere træer kommet til, og i dag indeholder området flere end 80 træer plantet af internationale, prominente stjerner. I 2012 blev der sat musik til træerne, hvormed De Syngende Træer blev en realitet. Onsdag den 6. juni 2012 blev området indviet, og sir Cliff Richard stod for at klippe snoren til det musikalske parkområde, der hurtigt er blevet ’berømt’ i Aalborg, og i marts 2015 rundede De Syngende Træer tryk no 1 mio.

Musikken strømmer ud i Kildeparken
Stjernernes træer er ledsaget af kunstnernes musik, som strømmer ud i Kildeparken, når træerne aktiveres. Du kan bl.a. høre Cliff Richard, Sting, Stevie Wonder, Take That, Rod Stewart, Elton John, Wiener Philharmonikerne, Elaine Paige, Victor Borge, Bryan Adams, ZZ Top og mange flere. 

Et tryk på knappen og et medley strømmer ud
De Syngende Træer fungerer ved, at der er sat musik til hvert træ, som kunstnerne selv har plantet i parken eller ceremonielt på en af de andre scener, AKKC råder over. En stander ved træet indeholder et lille medley af kunstnerens mest kendte musik, og aktiveres ved at man trykker på en knap.

Glædelig jule...sang
Fra slutningen af november til efter jul spiller De Syngende Træer julemusik. Så hvis du vil rigtig i julestemning, så tag en tur i parken ved juletid, tryk på knapperne og nyd de forskellige kunstneres version af julen.

Læs mere om De Syngende Træer...

I videoen herunder får du et stemningsbillede fra åbning af De Synngende Træer, hvor Sir Cliff Richard var tilstede...

Åbningstider
01/01/2015 - 01/01/2020 Mandag - Søndag

Opdateret af:

VisitAalborg info@visitaalborg.com
 

Kontakt

Adresse

Kildeparken
9000 Aalborg

Telefon

+45 99355555

Fakta

  • Faciliteter

    • Legeplads
    • Aktivitetsmuligheder for børn

Del denne side