Det sker i Aalborg denne weekend

Vi elsker weekend i Aaborg
Aalborg er en livlig by, der summer af aktivitet og masser af begivenheder.

På denne side giver vi dig hver torsdag mulighed for at se alle de spændende ting, du kan opleve i Aalborg i weekenden. Er du ikke allerede tilmeldt vores weekendmail, kan du gøre det i boksen herunder. Ved at tilmelde dig, får du automatisk en e-mail hver torsdag kl. 14.00 med inspiration til din weekend.

Denne weekends highlights i Aalborg

FREDAG

Fredagsfest - Rasmus Walther
Sted: Karolinelund
Så er der igen Fredagsfest i Karolinelund i Aalborg centrum. Denne weekend er det Rasmus Walther, der underholder med hans tiltrækkende stemme og charme. Der er som noget nyt i år mulighed for at starte ud med en lækker Grill- Buffet. Der er både kød og tilbehør, og drikkevarer kan selvfølgelig tilkøbes. Så hiv vennerne med til en fest i særklasse i Karolinelund.
- Kl. 18:00
- Entré: DKK 50,-
Læs mere om Fredagsfest i Karolinelund i Aalborg…

LØRDAG

Celebrity Race & Åbent hus
Sted: NKI Racing Arena
Kom og vær med, når NKI Racing Arena afholder Celebrity Race. Derudover er der samtidigt 5xDM, muligheden for at prøve tandem- og dobbelt sulky og besøge staldene. Hele fem DM-titler skal afgøres på NKI Racing Arena Aalborg i år. På disse løbsdage er der mulighed for at opleve en række spændende væddeløb ud over DM-løbene. Glæd dig til nogle dage med løb i absolut topklasse.
- Kl. 10:00-18:00
- Gratis entré
Læs mere om Celebrity Race & Åbent hus ved NKI Racing Arena i Aalborg…

LØRDAG-SØNDAG

Vikingemarked på Lindholm Høje
Sted: Lindholm Høje
Nu er der igen Vikingemarked på Lindholm Høje. Her kan du opleve alt fra kæmpende vikinger, islandske heste og falkonerernes rovfugle. Der demonstreres gamle håndværk og udbydes alskens varer i salgsboderne, der sælger alt fra sødt duftende mjød til autentiske vikingesmykker. Markedet åbnes i år af vikingeentusiasten Jim Lyngvild, der vil være at finde på pladsen hele weekenden.
- Lørdag kl. 10:00-17:00, søndag kl. 10:00-16:00
- Entré: Fra DKK 70,-
Læs mere om Vikingemarked på Lindholm Høje…

Flere oplevelser i Aalborg denne weekend

FREDAG-SØNDAG

Besøg af den hollandske flåde
Sted: Aalborg Royal Cruise Berth
Aalborg får i weekenden fint besøg af den hollandske flåde, som anløber Aalborg Royal Cruise Berth (tidligere Honnørkajen) på fredag kl.11. I løbet af weekenden vil besætningen samt øvrige medlemmer deltage i diverse arrangementer, hvor du også har mulighed for at gå ombord på de imponerende skibe, når der afholdes åben båd fra kl.14-16 både lørdag og søndag. Flåden sejler videre mandag morgen.
- Kl. 14:00-16:00
- Pris: Gratis

FREDAG

Tennessee Plates / Afterparty
Sted: Skråen
Efter Fredagsfest i Karolinelund fortsætter festen på Skråen med Afterparty, og denne aften leverer Tennessee Plates festen og den gode stemning. Trioen Tennessee Plates har siden 2002 spillet utallige jobs på festivaler og spillesteder, samt udgivet to cd’er. Repetoiret spænder vidt over kunstnere som Beatles, Eagels, Rasmus Seebach, Tim Christensen, Queen, Bon Jovi, ABBA, Springsteen, Helmig og Kim Larsen.
- Kl. 22:30
- Entré: DKK 50,-
Læs mere om Tennessee Plates / Afterparty på Skråen i Aalborg…

LØRDAG

Rundvisning i Apotekersamlingen
Sted: Jens Bangs Stenhus
Helt oppe under loftet i Jens Bangs Stenhus midt i Aalborg gemmer sig en sand skatkiste af historier og finurlige fund. Fra 1665 og frem til 2013 har der været apotek i stueetagen i det imponerende stenhus, og gennem årene har apotekerne sat krukker og møbler, udgået medicin og gamle apparater op på loftet. Kom med på rundvisning og se den enestående samling – hvor man bogstaveligt talt står midt i mirakelkurene for skørbug, hysteri og rygsmerter.
- Kl. 13:00-14:00
- Pris: DKK 50,-
Læs mere om rundvisning på Apotekersamlingen i Aalborg..

Show på Zoofariscenen
Sted: Aalborg Zoo
Denne lørdag er det Ramasjangs Kalle, der indtager Zoofariscenen i Aalborg Zoo. I sin frække orange bil tager han rundt på Danmarsktour for at høre, hvordan Danmark lyder. Kalle er kendt for sit enmandsorkester med sækkevogns-trommesæt og hans sære spillestil vil med garanti kunne underholde børn og voksne.
- Kl. 16:00
- Almindelig entrépris
Læs mere om Show på Zoofariscenen i Aalborg Zoo…

Universitarium
Sted: Budolfi Hus
Fra lørdag og indtil den 9. august kan du tage med på en spændende rejse ind i den forunderlige verden af naturvidenskab og teknologi, når Aalborg Universitarium inviterer indenfor i deres univers. Her kan alle børn prøve kræfter med de mange spændende og sjove aktiviteter. Oplev bl.a. hvordan ting bevæger sig på et rumskib, byg dit eget elektronik med de såkaldte Little Bits eller prøv at styre et månefartøj, og se hvor godt, du kan navigere på vej til månen.
- Kl. 10:00-17:00
- Pris: Gratis
Læs mere om Universitarium i Budolfi Hus i Aalborg…

Rundvisning i Musikkens Hus
Sted: Musikkens Hus
Nu har du mulighed for at komme rundt til de mest interessante dele af Musikkens Hus. Du kan bl.a. se husets koncertsale, den smukke foyer med udsigt over Limfjorden samt backstage-områderne, hvor sceneteknikere og kunstnere befinder sig før og efter koncerten. En engageret rundviser viser huset frem og fortæller samtidig i lette overskrifter om Musikkens Hus’ historie, arkitektur og livet bag kulissen.
- Kl. 12:00
- Pris: DKK 100,-
Læs mere og køb billet til Rundvisning i Musikkens Hus i Aalborg…

SØNDAG

Hit med Kunsten: 60’er Tema
Sted: Kunsten
Tv-vært og kunsthistoriker, Peter Kær, er din vært, og temaet er 60’erne til denne allerførste udgave af Hit med Kunsten. Eftermiddagen byder på fællessang, korsang med det fantastiske kor, Musicaliber Showkor, kunstoplæg og kunstsamtaler – alt sammen med udgangspunkt i gode, gamle evergreens fra de glade 60’ere og 60’er-kunst fra Kunstens samling.
- Kl. 14:00-15:15
- Pris: DKK 145,-
Læs mere om Hit med Kunsten: 60’er Tema på Kunsten i Aalborg…

Kunst-Lab i Skulpturparken
Sted: Kunsten
Efter genåbningen i januar 2016, har Kunsten ikke kun foretaget fysiske ændringer, men skabt et stort forum for familiens yngste. I Skulpturparken er der hver weekend mulighed for at børnene, sammen med en voksen, kan få lov at lege og lære om kunst. Denne søndag er der endda mulighed for det, sammen med en professionel kunstner, der vil guide og lære fra sig.
- Kl. 11:00–15:00
- Almindelig entré pris
Læs mere om Kunst-Lab i Skulpturparken ved Kunsten i Aalborg…

Arkitekturvandring på havnefronten
Sted: Utzon Center
Er du nysgerrig omkring Aalborgs havnefront og kunne du tænke dig et nyt perspektiv og ny viden om arkitekturen på havnen? Så inviterer Utzon Centret på arkitekturvandring. Turen går blandt andet forbi Jomfru Ane Parken, Henning Larsen Architects Create City Campus, Musikkens Hus og Nordkraft, og slutter af ved Karolinelund, hvor man kan møde initiativer som Aalborg Byhaver og Platform 4.
- Kl. 13:00-15:00
- Pris: DKK 60,-
Læs mere om Arkitekturvandring ved Utzon Centret i Aalborg…

Life-Boats
Sted: Biffen Nordkraft
Hvordan fik kunstner Marit Benthe Norheim den vanvittige idé at bygge tre betonskibe sammen med skibsingeniører, eksperter, kunstnere, kollegaer, studerende, ansatte og et stort antal frivillige fra mange kulturer? Hvilke udfordringer stødte hun på? Hvad er hendes vision? Mød kvinden bag Life-Boats i et personligt interview med journalist Marianne Knudsen. Undervejs vises optagelser fra den 8 år lange proces af filmmager Lars Hegndal.
- Kl. 19:00
- Entré: DKK 85,-
Læs mere om Life-Boats i Biffen Nordkraft i Aalborg…

Vild med Vildmosen
Sted: Lille Vildmosecentret
Centrets naturformidler kender mosens trolde og deres livretter, så kom og hør om troldene og deres liv i mosen. I bålhytten laves der snobrød eller pandekager. Mens bålet brænder bliver der også tid til at opleve fodring af vildsvinene. Til frokost kan man købe pølser og brød, der tilberedes over bålet. Du kan også medbringe din egen frokost, og få en tur i Tørvetoget for kun 25 kroner.
- Kl. 10:30-12:00
- Almindelig entré pris
Læs mere om Vild med Vildmosen i Lille Vildmosecentret…

...husk også at Aalborgs attraktioner byder på dejlige oplevelser over sommeren. Besøg for eksempel Springeren, Aalborg Forsvars- og Garnisonsmuseum eller gå en tur og nyd vores dejlige havnefront. Skal det være lidt vildt, kan du prøve kræfter med Aalborgs nye attraktion; Klatreparken ved Aalborg Zoo. 

Du kan altid finde hele oversigten over alle sommerens arrangementer i Aalborg her.

Planlægger du en weekend i Aalborg lidt længere ud i fremtiden, kan du herunder finde ekstra informationer om begivenheder og aktiviteter i Aalborg:

Det sker i Aalborg...
På vores side "Det sker i Aalborg" finder du løbende info om begivenheder i Aalborg

Ønsker du at orientere dig om de større begivenheder i Aalborg året ud, kan du klikke ind på vores Highlight-liste.

Du kan også søge store og små begivenheder i Aalborg på vores Aalborgkalender - KultuNaut.

Og husk at du kan altid nyde en Aalborg Beerwalk - året rundt
Med et Aalborg Beerwalk-kit - som består af et smageglas og et kuponhæfte - kan du besøge 6 af Aalborgs pubs og nyde din foretrukne øl i hyggelige omgivelser og helst i godt selskab efter eget valg.
Læs mere om Aalborg Beerwalk...

Del denne side

Følg os på Facebook

Det sker i Aalborg

Få overblik over begivenheder i Aalborg.

Begivenheder i Aalborg

Aalborgkalenderen - KultuNaut

Highlight-liste

Følge VisitAalborg på Facebook, Google+ og Twitter - her poster vi tips og idéer til gode oplevelser i Aalborg.

Facebook: VisitAalborg

Facebook: Det sker i Aalborg

Google+: VisitAalborg

Twitter: VisitAalborg

Aalborg er for dig, der ikke kan modstå fristelser! For dig som har stor appetit på livets glæder og som elsker en pause i hverdagen. Vi frister med et væld af gode sommeroplevelser..!

Med AalborgLive får du kulturoplevelser en masse. Du kan booke en enkelt koncert, et show, teaterforestilling eller flere - du kan vælge en overnatning eller flere - du kan vælge en færdigpakke eller du kan vælge andre gode sager. Tag for dig af retterne. Rigtig god fornøjelse!

Lad dig inspirere til et besøg på en af de mest populære attraktioner i Aalborgområdet...

Aalborg bugner af forskellige aktiviteter både for store og små. Gå på opdagelse på siden, og bliv inspireret til en dejlig dag. 

Smag 6 velskænkede specialøl på op til 9 herlige pubs i hjertet af Aalborg sammen med familie, venner eller kollegaer...

Aalborg er en oplagt base for familenærvær. Her kan I blive underholdt, udfordret og lære samtidig med, at I har det sjovt sammen.