Det sker i Aalborg denne weekend

Vi elsker weekend i Aaborg
Aalborg er en livlig by, der summer af aktivitet og byder på et væld af begivenheder. Se hvad der sker i denne weekend i Aalborg...

På denne side giver vi dig hver torsdag mulighed for at se alle de spændende ting, du kan opleve i Aalborg i weekenden. Er du ikke allerede tilmeldt vores weekendmail, kan du gøre det i boksen herunder. Ved at tilmelde dig weekendmailen, får du automatisk en e-mail hver torsdag kl. 14.00 med inspiration til, hvad du kan opleve af spændende ting i Aalborg i weekenden.

Fredag d. 3. juli

Fredagsfest med Queen Machine
Sted: Karolinelund
Sommeren er for alvor kommet til Aalborg og det betyder naturligvis et glædeligt gensyn med Fredagsfest i Karolinelund. Denne fredag er det Queen Machine, der sparker gang i sommeraftenen med de velkendte Queen-hits som ”We are the Champions” og ”Bohemian Rhapsody”. Queen Machine laver imponerende shows med stor respekt for det musikalske forlæg og er ikke uden grund blevet kaldt Europas bedste tributeband. Billetterne købes i indgangen fra kl. 18.00.
- Kl. 20.00
- Entré: DKK 50,-
Læs mere om Fredagsfest med Queen Machine i Aalborg…

Torsdag d. 2. juli – lørdag d. 4. juli

Nibe festival
Sted: Skalskoven i Nibe
Nibe Festivalen er i fuld gang i landets måske smukkeste festivalområde i Skalskoven i Nibe. I år præsenterer festivalen hovednavne som popprinsessen Marina and the Diamonds og singer-songwriteren James Bay og danske topnavne som Suspekt og The Minds of 99 på bøgeskovens fem scener. Den grønne Skalskov, de mange festglade gæster og frem for alt musikken gør, at Nibe Festival byder på en helt særlig stemning og altid er et besøg værd.
- Entré: Fra DKK 650,-
Læs mere om Nibe festival i Aalborg…

Søndag d. 5. juli

Orkester Norden og verdensstjernen Ray Chen
Sted: Musikkens Hus
I Musikkens Hus kan du søndag opleve Orkester Norden, som er et symfoniorkester bestående af 80 unge musikere fra de nordiske og baltiske lande. Søndag aften fejrer Orkesteret 150-års fødselsdag for to af Nordens største komponister: Jean Sibelius og Carl Nielsen. Med den unge verdensstjerne Ray Chen og det unge Orkesters helt særlige energi, bliver koncerten uden tvivl en stor musikalsk oplevelse.
- Kl. 19.00
- Entré: DKK 155,-
Læs mere om Orkester Norden i Aalborg…

Derudover kan du også opleve…

FREDAG - SØNDAG

Sommeraktiviteter i Aalborg Zoo
Sted: Aalborg Zoo
Aalborg Zoo deltager i 2015 i den europæiske Zooforening EAZA´s kampagne "Pol til Pol", som handler om global opvarmning og dens effekt på dyrelivet ved polerne. Det kan du høre meget mere om fra d. 29.juni til 12. juli i Aalborg Zoos udstillingsbygning Panthera, som bliver omdannet til eksperimentarium. Her vil ansatte fra Zoo fortælle om isbjørne, polarræve, pingviner og andre dyr, der påvirkes af den globale opvarmning. Til børnene vil der være tegneværksted, hvor man kan tegne sit helt eget klimadyr.
- Kl. 11.00
- Entré: fra DKK 115,-
Læs mere om Pol til Pol i Aalborg Zoo…

Travel, Thinking, Making
Sted: Utzon Center
Jørn Utzon brugte meget af sin tid på at rejse ud til verdens yderpunkter. Han har omtalt disse områder som arkitekturens frø. Igennem tegninger, anekdoter, modeller m.m. fra Utzons arkivsamling skitseres den verdenskendte arkitekts livslange rejse. Gå på opdagelse i Utzons inspirationsgrundlag og bliv selv inspireret.
- Kl. 10.00-17.00
- Entré: gratis
Læs mere om Travel, Thinking, Making på Utzon Center…

Universitarium
Sted: Utzon Centet
Hvert år skaber studerende på AAU et univers af finurlige eksperimenter og forsøg, som du kan komme ind og prøve af. I år er temaet skidt. Ja, skidt! For hvor bliver din skraldepose af, når skraldemanden har taget den? Kan man sortere affald med magneter? Hvor lang tid tager det naturen at nedbryde en plastikflaske? I Universitarium kan du få fingrene i skidtet og lære, hvad man kan bruge det til. Universitarium er en oplevelse for alle børn og barnlige sjæle.
- Kl. 10.00-17.00
- Entré: gratis
Læs mere om Universitarium på Utzon Center…

Out to Sea
Sted: Utzon Center
Verden producerer imponerende 8000 kilo plast i sekundet, men hvordan løses problemerne med brugte plastprodukter? Utzon Center sætter fokus på plast igennem temaerne plastik i havet, plastik i hverdagen og plastik i fremtiden. Kig forbi Utzon Centeret og bliv klogere på plastik.
- Kl. 10.00-17.00
- Entré: gratis
Læs mere om Out to Sea på Utzon Center…

I Medgang og Modgang
Sted: Aalborg
Følg med på en dramatiseret guidet tur gennem Aalborg i 15- og 1600-tallet, når Det Hem'lige Teater opføre I Medgang og Modgang. Hør historien om overgangen fra middelalder til renæssance. Der bliver fortalt om handel, økonomi og menneskers hverdagsliv. Stykket spiller hele juli.
- Kl. 20.00
- Entré: fra DKK 50,-
Læs mere om I Medgang og Modgang i Aalborg...

FREDAG

Anløb af krydstogtskibet Prinsendam
Sted: Honnørkajen
Fredag morgen får Aalborg besøg af det flotte krydstogtskib Prinsendam fra rederiet Holland America Line. Skibet lægger til ved Honnørkajen kl. 8.00 og sejler kl. 17.00 videre mod København. Kom forbi Honnørkajen og se det kæmpestore skib og sig hej til nogle af de 790 gæster, som besøger byen.
- Anløb kl. 8.00
Læs mere om krydstogtskibe i Aalborg…

Bedsteforældredag i Fårup Sommerland
Sted: Fårup Sommerland
Der er intet så dejligt som bedsteforældre – og det fejrer Fårup Sommerland i denne uge. Til og med fredag d. 3. juli kan alle bedsteforældre komme i Fårup Sommerland for DKK 99,- når de har børnebørn med (børnene betaler almindelig billetpris eller bruger deres sæsonkort). Tag dine børnebørn med til en hyggelig sommerdag i Fårup Sommerland.
- Kl. 10.00
- Entré: DKK 99,-
Læs mere om Bedsteforældredag i Fårup Sommerland…

LØRDAG

Rebildfest
Sted: Rebild Bakker
Siden 1912 har det været en tradition at holde Rebildfest hvert år i Rebild Bakker. Som altid vajer Stars and Stripes sammen med Dannebrog for at fejre venskabet mellem danskere og amerikanere.
- Kl. 14.00
- Entré: DKK 150,-
Læs mere om Rebildfesten…

SØNDAG

Vild med Vildmosen
Sted: Lille Vildmosecenteret
Lille vildmosecenteret byder søndag formiddag indenfor i den nye bålhytte. Her kan du være med til at lave pandekager og snobrød og høre naturformidlerne fortælle historier om mosens trolde. Du kan også møde mosens vildsvin og måske deres små stribede unger, når de skal fodres kl. 11:15. Kl. 13.00 og 14.00 kører det gamle tørvetog gennem mosen, mens guiderne fortæller om tøvegravning og om naturen i området. Ved frokosttid vil der være mulighed for at købe pølser og brød tilberedt over bål.
- Kl. 10.30
- Entré: fra DKK 30,-
Læs mere om Vild med Vildmosen i Aalborg… 

Lopper på havnen
Sted: Aalborg Havnefront
Er du vild med fine retrofund og guld fra gemmerne, så er Lopper på havnen lige noget for dig. Her kan du finde alt fra gamle Lyngby-vaser til amagerhylder og vinyler mens du nyder den hyggelige markedsstemning. Bliver du træt af at prutte om priserne kan du altid slå dig ned i Jomfru Ane Parken og nyde en is i det gode sommervejr.
- Kl. 11.00-16.00
- Entré: gratis
Læs mere om Lopper på havnen i Aalborg…

 

Fandt du ikke noget, der fangede din interesse eller ønsker du at planlægge lidt længere ud i fremtiden, kan du herunder finde ekstra informationer om begivenheder og aktiviteter i Aalborg:

Det sker i Aalborg...
På vores side "Det sker i Aalborg" finder du løbende info om begivenheder i Aalborg

Ønsker du at orientere dig om de større begivenheder i Aalborg året ud, kan du klikke ind på vores Highlight-liste.

Du kan også søge store og små begivenheder i Aalborg på vores Aalborgkalender - KultuNaut.

Og endelig kan du se alle sommerens arrangementer i Aalborg på vores webguide til Sommer i Aalborg

Og husk at du kan altid nyde en Aalborg Beerwalk - året rundt
Med et Aalborg Beerwalk-kit - som består af et smageglas og et kuponhæfte - kan du besøge 6 af Aalborgs pubs og nyde din foretrukne øl i hyggelige omgivelser og helst i godt selskab efter eget valg.
Læs mere om Aalborg Beerwalk...

Del denne side

Følg os på Facebook

Solen skinner, det er sommer, dit humør er forhåbentlig lyst og let og du hungrer efter gode oplevelser i sommervarmen. Få inspiration...

Vi frister med gode sommerminder - klik ind på listen og udvælg dine favoritter. Rigtig god sommer i Aalborg!

Street Art indtager Aalborg

I denne tid forvandles Aalborgs gader og stræder til et åbent kunstmuseum, hvor store vægmalerier smykker gavle og facader. Denne nye ”Street Art” bevægelse er iværksat af flere af byens kunstneriske ildsjæle og idealister, der alle har et ønske om at bringe kunst ud i bybilledet og skabe et spændende og udfordrende urbant miljø i Aalborg. 

Street Art i Aalborg

Guido van Holten - street art Aalborg

Se vores side beskrivelse af de enkelte værker og bykort hvor værkerne er markeret.

Street Art i Aalborg 

 

Det sker i Aalborg

Få overblik over begivenheder i Aalborg.

Begivenheder i Aalborg

Aalborgkalenderen - KultuNaut

Highlight-liste

Du kan også følge VisitAalborg på Facebook og Twitter - her poster vi tips og idéer til gode oplevelser i Aalborg.

VisitAalborg på facebook

Facebook: Det sker i Aalborg

VisitAalborg på Google+

VisitAalborg på Twitter


Følg med på en guidet tur gennem Aalborg i 1500 og 1600-tallet. Hør om overgangen fra middelalder til renæssance, hvor byen havde både modgang og medgang.

Kultur i byen

Her finder du lister over koncert- og spillesteder, teatre og biografer...

Koncert- og spillesteder i Aalborg

Teatre i Aalborg

Biografer i Aalborg

AalborgLive.dk 

Aalborg Symfoniorkester

I Aalborg er vi heldige, vi har vores eget symfoniorkester som fylder byen med liflige toner året igennem.

Mød Aalborg Symfoniorkester på facebook eller se video på Aalborg Symfoniorkesters YouTube kanal...

Aalborg Symfoniorkester

Aalborg er en levende og alsidig kulturby, og denne sommer kan du glæde dig til at opleve en helt ny dimension af musiklivet i byens åbne rum, og du kan endda selv være kunstner.

Kunst i byen

I Aalborg finder du spændende udstillinger inden for kunst og gallerier.

Gallerier og kunsthåndværk i Aalborg 

Attraktioner i Aalborg

I Aalborg står de gode oplevelser i kø.

Attraktioner i Aalborg

Shopping i Aalborg

Lad dig forføre af alle Aalborgs shoppingmuligheder:

Shopping i Aalborg...
Forførende shopping i Aalborg...
Shopping på afveje... 

I byen

Få inspiration til en skøn tur i byen i Aalborg

Børn i byen

Klik videre på linket og få inspiration til gode famlieoplevelser i Aalborg...

Børn i byen

AalborgLive - kulturoplevelser en masse...

Instagram #visitaalborg

Tilbring en lun sommeraften med teater under åben himmel i Aalborghus' Slotsgård. Stykket, Skipper Clement, er baseret på en sand beretning.

Check vores liste med udvalgte highlights i Aalborg. Aalborg er Nordjyllands hovedstad - og det er her det sker! Her på listen finder du de største og mest spændende begivenheder i den kommende tid...

Hvad sker der i Aalborg? Se og søg begivenheder i Aalborg på KultuNaut...

Med AalborgLive får du kulturoplevelser en masse. Du kan booke en enkelt koncert, et show, teaterforestilling eller flere - du kan vælge en overnatning eller flere - du kan vælge en færdigpakke eller du kan vælge andre gode sager. Tag for dig af retterne. Rigtig god fornøjelse!

I aalborg kan du finde et væld af restauranter for enhver smag. Vi har udvalgt nogle, som vi kan anbefale...

Lad dig inspirere til et besøg på en af de ti mest populære attraktioner i Aalborgområdet...

Aalborg bugner af forskellige aktiviteter både for store og små. Gå på opdagelse på siden, og bliv inspireret til en dejlig dag. 

Smag 6 velskænkede specialøl på op til 6 herlige pubs i hjertet af Aalborg sammen med familie, venner eller kollegaer...

Aalborg er byen, hvor dine drømme kan gå i opfyldelse. Den rette grobund er til stede og uanset, hvad din drøm er, så lad Aalborg være dit udgangspunkt, holdepunkt, omdrejningspunkt...

Aalborg er en oplagt base for familenærvær. Her kan I blive underholdt, udfordret og lære samtidig med, at I har det sjovt sammen.

Vi har brygget forskellige forslag til gode oplevelser sammen. Du vil opdage at Aalborg er som en æske chokolade, den ene lækre bid efter den anden dukker op.

I Aalborg er der masser du kan opleve med din baby. Vi har samlet et lille udvalg af forslag til, hvad I sammen kan hygge jer med.

Intet slår virkeligheden og måske er det i virkeligheden på tide, du forkæler dig selv, din bedre halvdel og måske hele familien med et weekendophold eller en miniferie i Nordjydernes storby, Aalborg.

Aalborg byder på et væld af gode oplevelser - nogle mere synlige end andre.