Det sker i Aalborg denne weekend

Vi elsker weekend i Aaborg
Aalborg er en livlig by, der summer af aktivitet og masser af begivenheder.

På denne side giver vi dig hver torsdag mulighed for at se alle de spændende ting, du kan opleve i Aalborg i weekenden. Er du ikke allerede tilmeldt vores weekendmail, kan du gøre det i boksen herunder. Ved at tilmelde dig, får du automatisk en e-mail hver torsdag kl. 14.00 med inspiration til din weekend.

 

Fredag
Annika Aakjær

Den anmelderroste sangerinde er tilbage efter seks års pladepause med en danmarksturné, der gør holdt i Musikkens Hus i Aalborg, hvor hun også er vokset op. Det er kendetegnende for den nye plade, at der er kræset ekstra om de gode melodier og opløftende omkvæd, der med Annika Aakjærs nærværende optræden nok skal give dig en dejlig koncert.
- Sted: Musikkens Hus
- Kl. 20:00
- Entré: DKK 165,-
Læs mere om Annika Aakjær i Musikkens Hus...

Lørdag
Show med Sebastian Klein
Sted: Aalborg Zoo
Den altid glade og entusiastiske Sebastian Klein indtager Zoofariscenen i Aalborg Zoo med sit formidlende og underholdende show om dyr. Det bliver et show fuld af spas, gøgl og god musik – og muligvis også en masse sjove og næsten sande historier leveret af den gode Klein. Det er svært ikke at blive revet med af hans gode humør, så trop op og bliv gladere og klogere på dyrenes spændende liv!
- Sted: Aalborg Zoo
- Kl. 16:00
- Entré: Almindelig entré
Læs mere om Show med Sebastian Klein i Aalborg Zoo... 

Søndag
Klog på Krondyr 
Sted: Lille Vildmose
Kom og vær med til at flå en kronhjort! Lille Vildmose Centers naturvejleder sætter fokus på krondyr, skind og gevirer og laver lækre smagsprøver fra grillen. Under flåningen inviteres alle børn til at komme helt tæt på i forreste række og stille alle de spørgsmål, de kan komme i tanke om omkring krondyr, vildsvin og elge. Flåningen foregår udendørs, og det anbefales at iføre sig praktisk tøj og solidt fodtøj.
- Sted: Lille Vildmose
- Kl. 10:30-12:00
- Entré: Almindelig entré
Læs mere om Klog på Krondyr i Lille Vildmose... 

 

Flere oplevelser i Aalborg

FREDAG

Udstillingsåbning: Omer Fast - Present Continuous / Nutiden fortsat
Sted: Kunsten
Omer Fast har i de seneste år opnået stor international opmærksomhed for værker, der med betagende, smukke billeder og forførende universer minder om professionelle spillefilm. Hans udstilling på Kunsten undersøger de menneskelige drifter og følelser samtidig med, at den udfordrer de faste forestillinger om sandt og falsk.
- Kl. 17:00-19:00
- Almindelig entré
Læs mere om Udstillingsåbningen med Omer Fast...

Klub Husfred: Kaspar Vig & De Fremmede Mennesker + Krogsgaard
Sted: Huset
Komponisten og sangskriveren Kaspar Vig skriver om den almindelig familiestruktur, hvor han fortæller om rastepladser, boksmadrasser og kroppe. Lyden er i grænselandet mellem pop og rock. Krogsgaard er det nye navn inden for kvinde-electronica scenen, hvor hun bevæger sig i drømmelige lyde og overraskende beats.
- Kl. 20:30
- Entré: DKK 50,-
Læs mere om Klub Husfred: Kaspar Vig & De Fremmede Mennesker + Krogsgaard…

Whiplazh - Metallica
Sted: Café Frederiksberg
Ikke mere pop, ikke mere pjat! De fem rockende københavnerdrenge fra Metallica-coverbandet Whiplazh går på scenen på Frede med den tunge sorte sæk fyldt til randen med heftig rock. Er din musikalske opdragelse flasket op med Metallica må du ikke snyde dig selv for denne bragende oplevelse. Tag vennerne i armen og øllen i hånden – det bli’r rock’er godt!
- Kl. 21:00
- Entré: DKK 75,-
Læs mere om Whiplazh - Metallica på Café Frederiksberg...

FREDAG & LØRDAG

Petra von Kants bitre tårer
Sted: Aalborg Teater
Teaterstykket handler om modedesignen Petra von Kant, der har succes i arbejdslivet, men knap så meget i det private. Med sin assistent Marlene, der aldrig ytrer et ord, flyder hun ensomt frem i tilværelsen, afskåret fra sin datter, der er på kostskole, og fremmedgjort fra sin mor, som hun sjældent taler med mere. Historien tager fat i temaer som det at have brug for andre mennesker og det at gå i opløsning.
- Kl. 19:30 (fredag)
- Entré: Fra DKK 230,-
Læs mere om Petra von Kants bitre tårer på Aalborg Teater…

LØRDAG

Trioer med og uden horn
Sted: Musikkens Hus
Hvis du er ny inden for musiksymfoniens verden, og hvis du er nysgerrig efter at vide hvilken rolle, de enkelte instrumenter kan udfylde, er denne koncert lige noget for dig. Her kommer du helt tæt på orkestermusikerne, som du kan nyde i mindre besætninger. Du får et indtryk af instrumenternes potentiale, når der zoomes ind på violin, cello, horn og klaver.
- Kl. 14:00
- Entré: DKK 120,-
Læs mere om Trioer med og uden horn i Aalborg…

Design fremtidens eventyrlige havn i virtual reality
Har du skabertrang og kreative visioner om fremtidens bygninger, vil Utzons workshop måske være noget for dig. Med Tilt Brush – en ny og spændende digital teknologi – kan du give dit bud på, hvordan fremtidens havn kunne se ud. Med det digitale tegneredskab tegner du din vision i 3D, og du befinder dig midt i dit værk imens, du arbejder. Det er den sidste weekend, der er åbent til arrangementet.
- Kl. 10:00-17:00
- Almindelig entré
Læs mere om Fremtidens eventyrlige havn i virtual reality..

Pladebørs i Nordkraft
Sted: Kedelhallen, Nordkraft
Tag et smut forbi Kedelhallen, hvor du kan vælge imellem mere end 70.000 plader og et bredt sortiment inden for CD’er. Fra Bandstandscenen kan du opleve tre talentfulde nordjyske bands: SuperScum, Long Line Down og Jonas Schou, så går du og synes, at du mangler lidt musik i tilværelsen, kan du trygt troppe op i Nordkraft og få fyldt depoterne op.
- Kl. 10:00-15:00
- Entré: Fri entré
Læs mere om Pladebørs i Nordkraft…

Michael Winslow
Sted: Skråen
Forestil dig et legemliggjort lydbibliotek. Dét er Michael Winslow - the man with the 10.000 sounds. Udover at kunne imitere enhver tænkelig lyd, kan komikeren også skrive skuespiller i filmene Police Academy på CV'et, så hvis du synes, han ser bekendt ud, er det muligvis derfor. Denne gang folder legenden sig ud på scenen til lydene af gøende hunde, jetfly, guitarsoloer og meget mere. Glæd dig til en vild omgang underholdning!
- Kl. 20:00
- Entré: DKK 245,-
Læs mere om Michael Winslow i Aalborg…

LØRDAG & SØNDAG

Kunst i Hasseris
Sted: KFUM-hallen, Under Lien 77
Kom til fernisering i KFUM-hallen og støt samtidig Folkekirkens Nødhjælp, som fordeler overskuddet til børn og unge som pårørende til misbrugere. Udstillingen vil byde på mange forskellige kunst- og stilarter, og med i entréprisen får du udover kunstneriske udtryk også et glas vin og et kunstnerkatalog. Programmet byder desuden på en række musikalske indslag. 
- Kl. 11:00-17:00
- Entré: DKK 50,-
Læs mere om Kunst i Hasseris…

SØNDAG

Filharmonisk Kor
Sted: Musikkens Hus
Aalborg Symfoniorkesters ”eget” kor holder koncert med et bredt program inden for operaens verden. Nyd blandt andet stykker fra La Traviata og Den Flyvende Hollænder fremført af dygtige solister og selvfølgelig Aalborg Filharmonisk Kor. Koret består af ca. 50 sangere, der alle mestrer kor-disciplinen på meget højt niveau.
- Kl. 15:00
- Entré: DKK 100,-
Læs mere om Filharmonisk Kor i Musikkens Hus…

Grethe Marian Maurseths ”Identitet”
Sted: Huset
Du bydes indenfor i Husets Galleri til den norske Grethe Mariann Maurseths udstilling ”Identitet”. Nyd hendes humoristiske billedunivers med levende farver, bygninger, ting og natur. Detaljerne fremhæves med en god portion ”livsingrediens”, der kan henlede tankerne på stemningen fra Davids Lynchs film. Kig forbi, hvis du er til finurlige og skæve detaljer i kunsten!
- Kl. 11:00-16:00
- Entré: Fri entré
Læs mere om Grethe Marian Maurseths Identitet i Huset…

De små kunstagenter
Sted: Kunsten
Lys og kunst følges ofte ad. Dette er også tilfældet på Kunsten, hvor vægge og vinduer er placeret for at kunne lukke lyset ind til de mange hundreder kunstværker. Dit barn kan komme med på jagt efter dette særlige lys, der i dag gemmer sig foran ét af de mange spændende kunstværker. Der er tale om et formidlings-tilbud primært for de 3-6 årige.
- Kl. 11:00-12:00
- Entré: Almindelig entré
Læs mere om De små kunstagenter på Kunsten…

Politikudvikling
Sted: Huset
Har du gode idéer til, hvordan den lokale opdrift kan trives lokalt? I så fald har du nu muligheden for at lufte dine meninger til dette åbne politiske forum. Her kan du give dit besyv med til, hvordan du mener, vi sikrer et Danmark uden utilsigtede konsekvenser for landdistrikterne. Alle er velkomne uanset partiholdning!
- Kl. 13:00-16:00
- Entré: Fri entré
Læs mere om Politikudvikling i Aalborg…


...husk også at Aalborgs attraktioner byder på dejlige oplevelser hele ugen. Besøg for eksempel Springeren, Aalborg Forsvars- og Garnisonsmuseum eller gå en tur og nyd vores dejlige havnefront. Skal det være lidt vildt, kan du prøve kræfter med Aalborgs nye attraktion; Klatreparken ved Aalborg Zoo.

Du kan altid finde hele oversigten over alle sommerens arrangementer i Aalborg her.

Planlægger du en weekend i Aalborg lidt længere ud i fremtiden, kan du herunder finde ekstra informationer om begivenheder og aktiviteter i Aalborg:

Det sker i Aalborg...
På vores side "Det sker i Aalborg" finder du løbende info om begivenheder i Aalborg

Ønsker du at orientere dig om de større begivenheder i Aalborg året ud, kan du klikke ind på vores Highlight-liste.

Du kan også søge store og små begivenheder i Aalborg på vores Aalborgkalender - KultuNaut.

Og husk at du kan altid nyde en Aalborg Beerwalk - året rundt
Med et Aalborg Beerwalk-kit - som består af et smageglas og et kuponhæfte - kan du besøge 9 af Aalborgs pubs og nyde din foretrukne øl i hyggelige omgivelser og helst i godt selskab efter eget valg.
Læs mere om Aalborg Beerwalk...

Del denne side

Følg os på Facebook

Det sker i Aalborg

Få overblik over begivenheder i Aalborg.

Begivenheder i Aalborg

Aalborgkalenderen - KultuNaut

Highlight-liste

Følge VisitAalborg på Facebook, Google+ og Twitter - her poster vi tips og idéer til gode oplevelser i Aalborg.

Facebook: VisitAalborg

Facebook: Det sker i Aalborg

Google+: VisitAalborg

Twitter: VisitAalborg

Aalborg er for dig, der ikke kan modstå fristelser! For dig som har stor appetit på livets glæder og som elsker en pause i hverdagen. Vi frister med et væld af gode sommeroplevelser..!

Med AalborgLive får du kulturoplevelser en masse. Du kan booke en enkelt koncert, et show, teaterforestilling eller flere - du kan vælge en overnatning eller flere - du kan vælge en færdigpakke eller du kan vælge andre gode sager. Tag for dig af retterne. Rigtig god fornøjelse!

Lad dig inspirere til et besøg på en af de mest populære attraktioner i Aalborgområdet...

Aalborg bugner af forskellige aktiviteter både for store og små. Gå på opdagelse på siden, og bliv inspireret til en dejlig dag. 

Smag 6 velskænkede specialøl på op til 9 herlige pubs i hjertet af Aalborg sammen med familie, venner eller kollegaer...

Aalborg er en oplagt base for familenærvær. Her kan I blive underholdt, udfordret og lære samtidig med, at I har det sjovt sammen.