Det sker i Aalborg denne weekend

Vi elsker weekend i Aaborg
Aalborg er en livlig by, der summer af aktivitet og masser af begivenheder.

På denne side giver vi dig hver torsdag mulighed for at se alle de spændende ting, du kan opleve i Aalborg i weekenden. Er du ikke allerede tilmeldt vores weekendmail, kan du gøre det i boksen herunder. Ved at tilmelde dig, får du automatisk en e-mail hver torsdag kl. 14.00 med inspiration til din weekend.

Denne weekends tre highlights

TORSDAG

Store Badedag på Kunsten
Sted: Kunsten
Der er bestilt godt vejr og masser af is, når Kunsten den 5. maj holder Store Badedag i Kunstens skulpturpark. Her kan du møde Kalle fra Ramasjang, som underholder og hjælper med at tænde for Jeppe Heins springvand, hvor alle badeglade vandhunde kan plaske rundt i. Derefter uddeles der is fra Ryå, og Kalle skriver autografer. Dagen igennem vil Kunst-Lab lave sjove aktiviteter for børn.
- Kl. 11:00-15:30
- Almindelig Entré
Læs mere om Store Badedag hos Kunsten i Aalborg…

LØRDAG

Band Battle 2016 - Finalen
Sted: Skråen
Over 50 nordjyske bands har indsendt materiale eller deltaget ved dette års nordjyske musiktalentkonkurrence Band Battle på Skråen i Nordkraft. Igennem fem semifinaler fandt publikum og en dommerjury frem til de 6 bands og 4 singer/songwritere, som denne aften får chancen for at blive årets nordjyske navn og årets nordjyske singer/songwriter og vinde præmier til en værdi af over 50.000 kr.
- Kl. 20:00
- Pris: DKK 70,-
Læs mere om Band Battle 2016 – Finalen på Skråen i Aalborg…

SØNDAG

Mors Dag
Sted: Nymarksminde Farmpark
Nymarksminde elsker mødre, og vil gerne fejre dem på Mors Dag. Derfor tilbydes der gratis kaffe og rundstykker til de første 100 gæster. Grib chancen og tag mor med i Nymarksminde Farmpark, 10 km fra Aalborgs centrum. Parken åbner kl. 10.
- Kl. 10:00
- Pris: Entré voksne DKK 80,-, børn DKK 60,-
Læs mere om Mors Dag på Nymarksminde Farmpark…

Flere oplevelser i Aalborg denne weekend

TORSDAG

Åbning af Fårup Sommerland + MC Træf
Sted: Fårup Sommerland
I anledning af, at dørene åbnes til den nye sæson i Fårup Sommerland, byder parken alle motorcyklister velkomne til årets MC Træf – helt ude i skoven. Her vil der være masser af flotte motorcykler at kigge på, og ankommer du på en motorcykel, vil der være gratis adgang til Fårup Sommerland.
- Kl. 10:00-18:00
Læs mere om MC Træf i Fårup Sommerland..

Åben Lasergame Spilledag
Sted: FunCenter
Hiv flokken med afsted til en actionfyldt og sjov eftermiddag. FunCenter ved Eternitgrunden i Aalborg har åben spilledag i Lasergame. Det kræver blot en tilmelding og herefter er der mulighed for tumle rundt en time med vennerne. Hvis I ikke er over 6 personer, er der mulighed for at spille mod andre gæster i huset. Så på med kedeldragt og grib laserpistolen!
- kl. 13:00–16:00
- Pris: DKK 149,-
Læs mere om tilmelding til Lasergame i FunCenter

Echoes in Veil feat. BGK Nord
Sted: Kunsten
Hvad sker der, når man sætter to forskellige kunstformer sammen? Ingen aftaler, ingen regler, alt kan ske! I Echoes in Veil udfordres ideen om, hvordan et vokal-kooperativ virker og lyder, med elektroniske beats og live vokal-mixing, og de giver en improviseret intimkoncert i tre afsnit i samarbejde med BGK-Nord. Det sker i biblioteket på Kunsten den 5. maj. Afsnittene finder sted kl. 15:00-15:20, 15:30-15:50 og 16:00-16:20.
- Kl. 13:00-16:00
- Almindelig Entré
Læs mere om udstillingen på KUNSTEN i Aalborg…

Vild Mad i Mosen – Fasaner og Ænder
Sted: Lille Vildmose
Kom ud af fjerene på Kristi Himmelfartsdag, med en hyggelig formiddag i Vildmosen. Der bliver tændt bål og lavet mad herover i bålhytten, hvor temaet er fasaner og ænder, som skal plukkes og tilberedes. Når maden er tilberedt, er der mulighed for at bage snobrød og købe pølser og brød. Medbring gerne egen kniv, praktisk tøj og madkurv til eventen i bålhytten.
- Kl. 10:30–12:00
- Entré: voksen DKK 70,-, børn DKK 35,-
Læs mere om arrangementet i Lille Vildmosecentret …

Guidet Aftentur på Kunsten
Sted: Kunsten
Fem aftener i foråret holder Kunsten Guidet Aftentur med fem forskellige temaer. Denne aften handler det om den brasilianske kunstner Ernesto Neto. I Kunstens smukke centralsal skaber Neto sin hidtil største installation i Danmark. Kom med på opdagelse i installationen, og få et indblik i Netos kunstneriske univers, hvor sansning og inddragelse af publikum er vigtige faktorer.
- Kl. 19:00-20:00
- Almindelig Entré
Læs mere om Guidet Aftentur på Kunsten i Aalborg…

FREDAG

Gus Aften i Vand og Wellness
Sted: Gigantium Svømmehal
Ro, afslapning, stemning musik og dufte fra æstetiske olier. Det er disse ingredienser Gigantium Svømmehal bruger, når de voksne skal forkæles. Der er nemlig Gus Aften i svømmehallens Wellnesscenter, fra kl 18:00 til 21:00, hvor der hver halve time, kommer dygtige Gus-instruktører, og spreder dampene fra olierne rundt i saunaen, imens roen sænker sig. Minimumsalder er 18 år.
- Kl. 18:00–21:00
- Pris: DKK 94,-
Læs mere om Sauna Gus i Gigantium Svømmehal i Aalborg…

Soldaterdag på Hals Skanse
Sted: Hals Skanse
Tag børnene med tilbage i tiden - nærmere bestemt 1800-tallet. En dag med våben og feltrationer. Hals Skanse har arrangeret en lærerig dag, for familiens yngste, hvor de får fornemmelsen af, hvad krig var tilbage i tiden. At der både skal laves mad, pudses geværer og passes syge og tilskadekomne. Så der er rigeligt af spændende aktiviteter for både piger og drenge. Derudover kommer der også en tapper soldat forbi og fortæller om uniform og udstyr.
- Kl. 12:00–16:00
- Pris: DKK 40,-
Læs mere om Soldaternes Dag på Hals Skanse…

Signe Svendsen & Band
Sted: Skråen
Signe Svendsen gæster Skråen med en håndfuld nye sange. Signe har et sjælendt nærvær og en evne til at nå sit publikum. Med sikker hånd fører hun dig gennem rørende sange over i insisterende nordicana og videre til pop med mening. Alt er på dansk og teksterne forholder sig til både kærlighedens forviklinger, verdens omkring os og hvad vi gør ved den.
- Kl. 20:00
- Pris: DKK 165,-
Læs mere om Signe Svendsen & Band på Skråen i Aalborg…

Johannes Andersen & The Overheads
Sted: Skråen
Johannes Andersen, der med sin rockede og amerikanerprægede musikgenre udgav sit 3. album her i foråret. Og han gør det igen. Det er lyriske sange med et glad og fortællende udtryk og fortælleringer om både byen, husene og fotografiet. En hyggelig aften, hvor sange blandes med små sjove fortællinger, som fremkalder smil og latter.
- Kl. 22:30
- Pris: DKK 50,-
Læs mere om Johannes & The Overheads på Skråen i Aalborg…

LØRDAG

Leg med Modelskibe
Sted: Springeren – maritimt oplevelsescenter
Nu hvor sommeren er begyndt at nærme sig, er lysten til at være ude, også blevet større. Og det imødekommer Springeren også med en ny udendørs aktivitet. Et stort 8x8-meters bassin sættes op udenfor og her er der mulighed for at sejle med modelskibe. Christian, der har vundet flere medaljer ved DM i Modelskibssejllads i 2015, kommer og viser, hvordan han er kommet til sejrene.
- Kl. 10:00–17:00
- Almindelig Entré Pris
Læs mere om aktiviteterne på Springeren i Aalborg…

Rundvisning på Apotekerloftet
Sted: Apotekerloftet
Nu har du muligheden for at komme helt op under loftet i Jens Bangs Stenhus. Her gemmer sig en sand skatkiste af historier og genstande. Fra 1665 og helt frem til 2013 har der været apotek i stueetagen i det imponerende hus, og gennem årene har apotekerne sat krukker og møbler, udgået medicin og gamle apparater op på loftet. Husk at tilmelde dig hos Aalborg Historiske Museum senest klokken 12.
- Kl. 13:00-14:00
- Pris: DKK 50,-
Læs mere om Rundvisning på Apotekerloftet i Aalborg…

Fødevaremarked
Sted: Nordkraft
Så er der igen mulighed for at gøre nogle gode indkøb, når flere lokale og nationale producenter frister med de fineste og lækreste råvarer. Der bliver rig mulighed for at smage og høre mere om alle de forskellige varer. Der vil være alt fra grøntsager og juicer til lækre delikatesser. Derudover står Azzurra Nordkraft altid klar til at servere frokosten med sit lækre Italiensk-inspirerede menukort.
- Kl. 10:00–15:00
- Gratis
Læs mere om Fødevaremarked i Nordkraft i Aalborg…

Ensomhedsdag 2016 – Vi er her!
Sted: Nytorv
Ventilen Aalborg stiller op på Nytorv i anledningen af National Ensomhedsdag, for at fortælle lidt om hvem de er og hvad de laver. Der vil samtidig være konkurrencer, hygge og et kreativt hjørne. Klokken 12 dukker Karina Øgendahl, også kendt som Karina med K, op for at spille og synge om kærlighed, om svigt, om at føle sig forkert, og om hvordan det kan være svært at knytte sig til andre, samt den medfølgende ensomhed.
- Kl. 10:00-16:00
- Gratis
Læs mere om Ensomhedsdag 2016 – Vi er her! på Nytorv i Aalborg…

SØNDAG

Vild Mad i Lille Vildmose – Havets Frugter
Sted: Lille Vildmose Centret
Vær med når Lille Vildmose laver laver vild mad over bål. Denne gang er der fokus på havets frugter såsom muslinger og østers. Lær om rensning, klargøring og tilberedning af blåmuslinger med fløde, vin og friske ramsløg. Du kan også bage et snobrød eller købe pølser og brød, der tilberedes over bålet. Medbring også gerne egen frokost. Der bliver også tid til at se fodring af centrets vildsvin kl. 11.15
- Kl. 10:30-12:00
- Almindelig Entré
Læs mere om Vild Mad i Lille Vildmose i Aalborg…

Mød Dolph
Sted: Fårup Sommerland
Nu er sæsonen i Fårup endelig skudt i gang, og i denne weekend er der selvfølgelig åbent. Der er karruseller, rutchebane og forlystelser for alle aldre. Derudover er der, som noget særligt inviteret en gæst til sommerlandet. Nemlig Dolph. Den blå flodhest med mange meninger, og højrøstede toneleje. Han er Fårup Sommerlands Praktikant, og står selvfølgelig klar til at få taget et Dolphie, både lørdag og søndag.
- Kl. 10:00–18:00
- Almindelig Entré pris
Læs mere om Dolph og Fårup Sommerlands andre aktiviteter…

Besøg Gartner Grøn
Sted: Aalborg Storcenter
Hvis ikke der er de store planer for søndagen, er der mulighed for en hyggetur i Aalborg Storcenter. De holder nemlig søndags åbent. Derudover er der hele weekenden et super hyggeligt arrangement for børnene. De kan nemlig få lov at lege med planter. Både at lære mere om planterne, men også få lov at plante i potter. En lærerig og sjov dag, hvor det er lovligt at blive beskidt.
- Kl. 11:00–15:00
- Gratis
Læs mere om Gartner Grøn i Aalborg Storcenter…

Her kan du altid finde hele oversigten over alle forårets arrangementer i Aalborg...

Planlægger du en weekend i Aalborg lidt længere ud i fremtiden, kan du herunder finde ekstra informationer om begivenheder og aktiviteter i Aalborg:

Det sker i Aalborg...
På vores side "Det sker i Aalborg" finder du løbende info om begivenheder i Aalborg

Ønsker du at orientere dig om de større begivenheder i Aalborg året ud, kan du klikke ind på vores Highlight-liste.

Du kan også søge store og små begivenheder i Aalborg på vores Aalborgkalender - KultuNaut.

Og husk at du kan altid nyde en Aalborg Beerwalk - året rundt
Med et Aalborg Beerwalk-kit - som består af et smageglas og et kuponhæfte - kan du besøge 6 af Aalborgs pubs og nyde din foretrukne øl i hyggelige omgivelser og helst i godt selskab efter eget valg.
Læs mere om Aalborg Beerwalk...

Del denne side

Følg os på Facebook

Det sker i Aalborg

Få overblik over begivenheder i Aalborg.

Begivenheder i Aalborg

Aalborgkalenderen - KultuNaut

Highlight-liste

Følge VisitAalborg på Facebook, Google+ og Twitter - her poster vi tips og idéer til gode oplevelser i Aalborg.

Facebook: VisitAalborg

Facebook: Det sker i Aalborg

Google+: VisitAalborg

Twitter: VisitAalborg

Med AalborgLive får du kulturoplevelser en masse. Du kan booke en enkelt koncert, et show, teaterforestilling eller flere - du kan vælge en overnatning eller flere - du kan vælge en færdigpakke eller du kan vælge andre gode sager. Tag for dig af retterne. Rigtig god fornøjelse!

Lad dig inspirere til et besøg på en af de mest populære attraktioner i Aalborgområdet...

Aalborg bugner af forskellige aktiviteter både for store og små. Gå på opdagelse på siden, og bliv inspireret til en dejlig dag. 

Smag 6 velskænkede specialøl på op til 6 herlige pubs i hjertet af Aalborg sammen med familie, venner eller kollegaer...

Aalborg er en oplagt base for familenærvær. Her kan I blive underholdt, udfordret og lære samtidig med, at I har det sjovt sammen.