Det sker i Aalborg denne weekend

Vi elsker weekend
Aalborg er en livlig by, der summer af aktivitet og byder på et væld af begivenheder. Se hvad der sker i denne weekend i Aalborg...

På denne side giver vi dig hver torsdag mulighed for at se alle de spændende ting, du kan opleve i Aalborg i weekenden. Er du ikke allerede tilmeldt vores nyhedsbrev, kan du i boksen til højre tilmelde dig vores weekendmail. Ved at tilmelde dig weekendmailen, får du automatisk en e-mail hver torsdag kl. 14.00 med inspiration til, hvad du kan opleve af spændende ting i Aalborg i weekenden.   

Vi gør specielt opmærksom på disse tre arrangementer...

Fredag 

Fredagsfest: Queen Machine
Sted: Karolinelund i Aalborg
Denne fredag er der lagt op til et brag af en fest, når Queen Machine gæster Aalborg og giver den gas. Queen Machine er kendt for deres fremragende tribute version af det verdenskendte band Queen, så man vil bl.a. komme til at høre klassikere som ”Bohemian Rapsody”, ”Another One Bites the Dust” og ikke mindst ”Don’t stop me now”. Gå ikke glip af denne glimrende chance for god fest.
Læs mere om Fredagsfest med Queen Machine i Karolinelund i Aalborg…

Torsdag- Fredag-Lørdag 

Egholm Festival
Sted: Egholm
Egholm Festival er mange ting, men først og fremmest er det hygge og hyldest til Nordjylland. Egholm Festival byder på en smagsprøve af Nordjyllands bedste upcoming musik, inden for rock, pop, country, blues, synth-pop, folk, rockabilly, dansk hip hop, m.m. Ud over musikken tilbydes der et udpluk af Nordjyllands bedste råvarer. Kvalitets-øl fra nordjysk mikro-bryggeri og madvarer fra interessante nordjyske producenter.
- Kl. 11.30
- Entré: Fra 150 DKK
Læs mere om Egholm Festival...

Søndag

Lopper på havnen
Sted: Aalborg Havn ved Jomfru Ane Park
Så er det igen tid til Lopper på havnen som er et tilbagevendende loppemarked ved Aalborg havnefront. På markedet er der rig mulighed for at komme og gøre nogle gode fund eller for at komme af med nogle af alle de gode sager man har i gemmerne derhjemme. Det er muligt at leje et bord eller en stand til formålet for henholdsvis 75 DKK og 200 DKK.
- Kl. 11.00 – 16.00
- Entré: fri entré
Læs mere om Lopper på havnen i Aalborg…

Derudover kan du også opleve…

Fredag d. 1. august

Friday Night Skate
Sted: Boldbanen ved Aalborg Havnefront
Så er det på med skøjterne og ud og nyde det gode vejr, når IC Aalborg indbyder til Friday Night Skate. Friday Night Skate er en social rulleskøjtetur gennem gaderne i Aalborg, hvor alle kan deltage. Den eneste forudsætning for deltagelse er, at man skal kunne bremse, køre kontrolleret og opretholde farten, som feltet kører med. Da det er socialt arrangement starter, løber og afslutter alle turen samlet. Tilmelding er ikke nødvendig.
- Kl. 19.00
- Entré: Fri entré
Læs mere om Friday Night Skate i Aalborg…

John Olsen & the Miles
Sted: Skråen i Nordkraft
Fredag aften fortsætter festen efter fredagsfest i Karolinelund, når Skråen indbyder til koncert med John Olsen & the Miles. Aalborg-drengen John Olsen deltog i den første sæson af TV2´s VOICE: Danmarks Største Stemme og er kendt som en fremragende sanger og guitarist. Han er pt. i gang med sangskrivningen og de indledende indspilninger til det første soloalbum i eget navn og vil denne aften sammen med sit band levere en række af sine yndlingssange, som er en blanding af rock og popsange.
- Kl. 22.30
- Entré: 50 DKK/ fri entré med armbånd fra Fredagsfest
Læs mere om John Olsen & the Miles på Skåren i Nordkraft…

Operakoncert
Sted: Dokkedal Kirke, Storvorde
Så er det tid til det første af 14 events i forbindelse med Dokkedal Dagene. En herlig operakoncert i Dokkedal Kirke. Organist (og i dagens anledning også pianist) Peter Emil Ryom, har allieret sig med de to sangere, Margrethe Smedegaard (sopran) og Thomas Rewes (baryton) omkring en aften med uddrag fra flere kendte og mindre kendte operaer. Udover musik til sjælen, vil der ca. midt i programmet, være en lille pause med lidt sødt til ganen, og lidt boblende at drikke.
- Kl. 19.30
- Entré: 75 DKK
Læs mere om Operakoncert i Dokkedal Kirke og Dokkedal Dagene…

Biking Aalborg
Start: Gabels Torv
Denne fredag har du mulighed for at opleve Aalborg pa en helt ny måde, når Biking Aalborg tilbyder en guidet cykeltur rundt i byen. Denne ca. 3 timer lange guidede cykeltur vil tage dig rundt i dejlige Aalborg og vise dig nogle af byens herligheder og hemmeligheder samt præsentere dig for et Aalborg, som de færreste kender. Turen foregår på dansk og kan også opleves mandag - torsdag.
- Kl. 14.00 – 17.00
- Entré: fra 130 DKK
Læs mere om Biking Aalborg…

Lørdag d. 2. august

Professionelt cykelløb
Sted: Aalborg City
Traditionen tro afvikles der professionelt cykelløb i Aalborg City nøjagtigt seks dage efter afslutningen på Tour de France. Igen i år vil der være deltagelse af de bedste danske ryttere kombineret med stjernestøv fra udlandet. Ruten er på 1,4 km igennem Aalborg Centrum med start og mål ved Østerågade/Nytorv. Der vil være storskærme i start og målområdet samt på Gabels Torv i samarbejde med Friis.
- Kl. 11.30 – 15.45
- Entré: fri entré
Læs mere om professionelt cykelløb i Aalborg City…

Sommerkoncert: FUKs Landskor
Sted: Budolfi Kirke
Folkekirkens Ungdomskors Landskor giver denne lørdag koncert i Budolfi Kirke. Koret er et ligestemmigt, særdeles velsyngende kor på ca. 35 medlemmer, hvis formål det er at være en spydspids for den ligestemmige kormusik i Den danske Folkekirke og i det danske musikliv. På sommerturnéen 2014 synges danske og nordiske salmer og sange af bl.a. Nielsen, Grieg og Weyse, og de mødes med kirkelige og folkelige satser fra såvel indland som udland, fra nutid og fjern fortid, af komponister som Palestrina, Jan Sandström, Verdi og Ezra Gabai.
- Kl. 12.15
- Entré: fri entré
Læs mere om Sommerkoncert med FUKs Landskor i Budolfi Kirke…

MuCirkus
Sted: J. F. Kennedys plads
Så vender MuCirkus tilbage til Aalborg og vil levere musikalske intimkoncerter. MuCirkus er tre mobile spillesteder i form af skurvogne og i hver vogn spilles der dagligt en række mini-koncerter af professionelle. MuCirkus er bestemt en unik oplevelse og det er sidste chance for at opleve det i Aalborg denne sæson. Det er muligt at opleve det fra d. 1. – 5. august.
- Kl. 15.00 – 17.30 alle dage
- Entré: Fri entré
Læs mere om MuCirkus på J. F. Kennedys plads…

Søndag d. 3. august

Vildmosekoncert
Sted: Gården i Dokkedal, Kystvej 224
I forbindelse med Dokkedal Dagene indbyder Vildmosekoncerter til den første af 6 sommerkoncerter med klassisk musik på gården i Dokkedal i Lille Vildmose. Til denne første koncert vil Gitta-Maria Sjöberg og Bodil Heister levere et nordisk program med svenske, norske, islandske, finske og danske viser.
- Kl. 16.00
- Entré: fri entré
Læs mere om Vildmosekoncert på Gården i Dokkedal, Kystvej 224…

Oplevelser i Utzon Center 
Sted: Utzon Center i Aalborg
Denne weekend er der ekstra grund til at besøge Utzon Center, da der er en række forskellige oplevelser der bare venter. Der er speciel rundvisning kl. 14, hvor en dygtig guide fortæller om Jørn Utzon og hans sidste mesterværk. Derudover er der mulighed for at opleve Arkitektur og Design afgangsudstillingen og ikke mindst er der mulighed for at lade sig underholde og lære med AAUs Universitarium, hvor temaet i år er en verden af vand.
- Kl. 10.00 – 17.00, rundvisning kl. 14.00
- Entré: voksne fra 20 DKK, børn u/18 gratis. Visse arrangementer er gratis.
Læs mere om oplevelser i Utzon Center...

Veterantog på Limfjordsbanen
Sted: Aalborg
Grib chancen og oplev vaskeægte nostalgi når du denne søndag kan køre med veterantog i Aalborg. Toget kører mellem remisen, Hjulmagervej 56 og Lindholm station og der køres 3 gange denne søndag. Det er også muligt at tage turen om onsdagen.
- Afgange: Se køreplan her
- Entré: Familebillet: (2 voksne og 3 børn) 130 DKK, voksen: fra DKK 50, børn fra DKK 20
Læs mere om Veterantog på Limfjordsbanen…

 

Fandt du ikke noget, der fangede din interesse, kan du her under finde ekstra informationer om aktiviteter i Aalborg:

Sommeren er over os, og solen skinner
Sommersolen skinner dejligt på dit ansigt, når du bevæger dig udenfor, og du får sikkert lyst til at opleve noget skønt. Vi har samlet en lang række arrangementer og aktiviterer i sommeren i Aalborg. Lad dig inspirere til gode oplevelser i Aalborg på vores sommersider: Sommer i Aalborg og Webguide til sommeroplevelser i Aalborg.

Se flere begivenheder i Aalborg...
Ønsker du at orientere dig om de større begivenheder i Aalborg året ud, kan du klikke ind på vores Highlight-liste.
Du kan også søge store og små begivenheder i Aalborg på vores Aalborgkalender - KultuNaut.

Og husk at du kan altid nyde en Aalborg Beerwalk - året rundt
Med et Aalborg Beerwalk-kit - som består af et smageglas og et kuponhæfte - kan du besøge 6 af Aalborgs pubber og nyde din foretrukne øl i hyggelige omgivelser og helst i godt selskab efter eget valg.
Læs mere om Aalborg Beerwalk...

Del denne side

Sommer og sol i Aalborg

Forår i Aalborg

Sommersolen skinner dejligt på dit ansigt, når du bevæger dig udenfor og du får sikkert lyst til at opleve noget skønt. Vi har samlet en lang række arrangementer og aktiviterer i Aalborg denne sommer. Lad dig inspirere til gode oplevelser i Aalborg på vores sommersider: Sommer i Aalborg og Webguide: Sommeroplevelser i Aalborg

Sommer i Aalborg med børn

Det sker i Aalborg for børn sommer 2014

På denne sommerkalender finder du en lang række spændende oplevelser i Aalborg for børn og familier. Så hvis du samler på gode ferieminder eller bare gode oplevelser for hele familien, så klik ind og udvælg dig lige den ting, som du ved jeres familie vil synes er allerbedst.

Det sker for børn i Aalborg sommer 2014 

Citytårnet er åbnet

Lige i Aalborgs centrum kan du nyde den flotteste udsigt over byens tage fra Citytårnet - tidligere kaldet Gåsetårnet. Du tager 144 trin op ad trappen eller benytter den lille elevator og så når du udsigtsplatformen, som er i 27,5 m højde. Tårnet er 36 meter højt målt til spidsen af tårnet. Bygningen er opført af Landmandsbanken, tegnet af arkiktekt Bernhard Ingemann og taget i brug i 1920. Læs også om byggestilen historicisme...

Citytårnet - Gåsetårnet

Åbent i perioden 4. juli - 7. sep. 2014
Fredag 14:00 – 18:00, Lørdag 11:00 – 15:00
Pris kr. 20,00 pr. person

Læs mere om Citytårnet

Nyhedsbrev

Få weekend-begivenheder i din mailboks

Vi har gjort det let for dig at få et overblik over weekend-begivenheder i Aalborg ved hver torsdag at udgive denne webguide. Men det er måske endnu lettere for dig at se samme indhold i en nyhedsmail, som lander i din mailboks op til hver weekend. Hvis du ønsker at modtage vores weekendmail, kan du tilmelde dig i tilmeldingsboksen herover. Følg linket her og se, hvordan mailen tager sig ud: Weekendmail fra VisitAalborg

Det sker i Aalborg

Få et overblik over begivenheder i Aalborg og omegn.

Aalborgkalenderen - KultuNaut

Highlight-liste

Du kan også følge VisitAalborg på facebook - her poster vi dagligt tips og idéer til gode oplevelser i Aalborg.

VisitAalborg på facebook

 

Kultur i byen

Her finder du lister over koncert- og spillesteder, teatre og biografer...

Koncert- og spillesteder i Aalborg

Teatre i Aalborg

Biografer i Aalborg

AalborgLive.dk 

Aalborg Symfoniorkester

I Aalborg er vi heldige, vi har vores eget symfoniorkester som fylder byen med liflige toner året igennem.

Mød Aalborg Symfoniorkester på facebook eller se video på Aalborg Symfoniorkesters YouTube kanal...

Aalborg Symfoniorkester

 

Kunst i byen

I Aalborg finder du spændende udstillinger inden for kunst og gallerier.

Gallerier og kunsthåndværk i Aalborg

KUNSTEN - museum for moderne kunst

 

 

Attraktioner i Aalborg

I Aalborg står de gode oplevelser i kø.

Attraktioner i Aalborg

 

Shopping i Aalborg

Lad dig forføre af alle Aalborgs shoppingmuligheder:

Shopping i Aalborg...
Forførende shopping i Aalborg...
Shopping på afveje... 

I byen

Få inspiration til en dejlig tur i byen i Aalborg

Børn i byen

Klik videre på linket og få inspiration til gode famlieoplevelser i Aalborg...

Børn i byen

Instagram #visitaalborg

Aalborg summer af aktivitet året rundt. Det kulturelle udbud er stort og varieret - fra store shows, koncerter og teaterforestillinger i Aalborg Kongres & Kultur Center og på Aalborg Teater til små intime livekoncerter på byens mange spillesteder. Se de mange begivenheder her...

Check vores liste med udvalgte highlights i Aalborg. Aalborg er Nordjyllands hovedstad - og det er her det sker! Her på listen finder du de største og mest spændende begivenheder i den kommende tid...

Hvad sker der i Aalborg? Se og søg begivenheder i Aalborg på KultuNaut...

Aalborg er fuld af gode oplevelser i løbet af sommeren, både for store og små. Der vil være masser af aktiviteter og arrangementer på byens mange museer og attraktioner for både børn og voksne, og på Aalborgs teatre, spillesteder og i kulturhuse er der forestillinger og koncerter..

Aalborg er en oplagt base for familenærvær. Her kan I blive underholdt, udfordret og lære samtidig med, at I har det sjovt sammen.

Med AalborgLive får du kulturoplevelser en masse. Du kan booke en enkelt koncert, et show, teaterforestilling eller flere - du kan vælge en overnatning eller flere - du kan vælge en færdigpakke eller du kan vælge andre gode sager. Tag for dig af retterne. Rigtig god fornøjelse!

Smag 6 velskænkede specialøl på op til 6 herlige pubs i hjertet af Aalborg sammen med familie, venner eller kollegaer...

I aalborg kan du finde et væld af restauranter for enhver smag. Vi har udvalgt nogle, som vi kan anbefale...

Lad dig inspirere til et besøg på en af de ti mest populære attraktioner i Aalborgområdet...

Skovrock i Skovdalen 2014 har et stjernespækket program. Oplev ZZ Top, Nephew, Thomas Helmig, TV-2, Marie Key og Mads Langer og Lars Lilholt Band...

Vi har brygget forskellige forslag til gode oplevelser sammen. Du vil opdage at Aalborg er som en æske chokolade, den ene lækre bid efter den anden dukker op.