Det sker i Aalborg denne weekend

Vi elsker weekend i Aaborg
Aalborg er en livlig by, der summer af aktivitet og masser af begivenheder.

På denne side giver vi dig hver torsdag mulighed for at se alle de spændende ting, du kan opleve i Aalborg i weekenden. Er du ikke allerede tilmeldt vores weekendmail, kan du gøre det i boksen herunder. Ved at tilmelde dig, får du automatisk en e-mail hver torsdag kl. 14.00 med inspiration til din weekend.

Denne weekends highlights i Aalborg

FREDAG

Digte & Lyd
Sted: Musikkens Hus
Efter to succesfulde og voldsomt anmelderroste koncerter i VEGA i København rykker Digte & Lyd nu til Aalborg, hvor publikum kan glæde sig til at opleve over tyve optrædende forfattere og musikere i nytænkende og overraskende musik- og poesisamarbejder. Du kan blandt andet opleve Pernille Rosendahl & Who Killed Bambi fortolke Tove Ditlevsen.
- Kl. 20:00
- Pris: DKK 285,-
Læs mere om Digte & Lyd i Musikkens Hus i Aalborg…

LØRDAG

Karneval i Aalborg - Stjerneparade
Sted: Kildeparken
Så er dagen for den helt store karnevalsfest kommet og det er nu, du skal lade dig gribe af sambarytmer, fest og glæde. Temaet for årets karneval er ”Der var engang”, så du har ret frie tøjler i forhold til kreativ udklædning. Har du ikke outfittet klart, så vær kreativ i en fart og afsted med dig. Et stort smil klæder de fleste og der skulle være rigtig god chance for, at det let dukker frem både hos dig, de øvrige deltagere i Stjerneparaden og de mange tilskuere, som står tæt langs ruterne. Og som prikken over i’et har vejrguderne planer om at levere sol og sommer. Så slå dig løs til Nordeuropas største karneval og mød et væld af andre farverige og festklædte, glade mennesker, som fester og danser med til musikken.
- Kl. 10:00
- Pris: DKK 150,-
Læs mere om programmet til Aalborg Karneval og stjerneparaden…

SØNDAG

Nordjysk Sangselskab: Die Schöne Müllerin
Sted: Utzon Center
Denne søndag er der mulighed for, i Utzon smukke lokaler, at nyde den fantastiske Tenor David Danholt og Pianisten Charlotte Tanning, sammen fremføre Franz Schuberts musikalske fortolkning af Wilhelm Müllers 20 digte. Det er en harmonisk og sensuel fortælling om en ung møllersvend og hans kærlighed, som desværre ikke bliver gengældt.
-Kl. 14:00 – 16:00
- Pris: DKK 120,- kun kontant betaling på dagen
Læs mere om Die Schöne Müllerin i Utzon Centeret…

Flere oplevelser i Aalborg denne weekend

FREDAG

Sommer i Tyrol
Sted: Aalborg Teater
Det har regnet med positive anmeldelser af Aalborg Teaters nye forestilling, Sommer i Tyrol, hvor Nordjyske også kvitterede med hele 6 stjerner. Efterspørgslen er endda så stor, at der allerede er sat ekstraforestillinger til salg af musicalen. Publikum kan derfor også forvente en hylende morsom aften, når Aalborg Teater tager dem med tilbage til det tyrolske Østrig.
- Kl. 19:30
- Pris: Fra DKK 130,-
Læs mere om Sommer i Tyrol på Aalborg Teater..

Klog på en formiddag
Sted: Byens Rum
En række aktører i musikbranchen er gået sammen om projektet ‘Klog på en formiddag’ ud fra det simple formål: At få niche-musikere til at dele erfaringer og lære af hinanden. Arrangementet henvender sig musikere i alle niche-genrer, som kan komme til oplæg og en efterfølgende paneldebat med lokale musikere. Her kan musikere blive godt klædt på til at tage de rigtige beslutninger om deres musik.
- Kl. 10:00-13:00
- Gratis
Læs mere om Klog på en formiddag i Byens Rum i Aalborg…

LØRDAG

Motor Mille
Sted: Aalborg Zoo
Ramasjangs humørbombe Motor Mille er klar på at give alle børn en eftermiddagsoplevelse uden sammenligning. Hun er garant for at give børn i alle aldre et sjovt og livligt show med fest, sang og musik. Der er plads til dans og leg. Og mon ikke hun har en eller flere af hendes venner med på scenen. Tag far og mor med på en tur i Aalborg Zoo til en herlig eftermiddag.
- Kl. 16:00
- Almindelig entré pris
Læs mere om Motor Mille på Zoofariscenen i Aalborg Zoo…

Rundvisning i Apotekersamlingen
Sted: Jens Bangs Stenhus
Helt oppe under loftet i Jens Bangs Stenhus midt i Aalborg gemmer sig en sand skatkiste af historier og finurlige fund. Fra 1665 og frem til 2013 har der været apotek i stueetagen i det imponerende stenhus, og gennem årene har apotekerne sat krukker og møbler, udgået medicin og gamle apparater op på loftet. Kom med på rundvisning og se den enestående samling – hvor man bogstaveligt talt står midt i mirakelkurene for skørbug, hysteri og rygsmerter.
- Kl. 13:00-14:00
- Pris: DKK 50,-
Læs mere om rundvisning på Apotekersamlingen i Aalborg..

Kunsten for Begyndere
Sted: Kunsten – Museum of Modern Art
Er du heller ikke lige en ørn, når det gælder de forskellige kunstperioder, eller trænger du måske til at få din viden genopfrisket. Så har du her muligheden for at få din interesse for kunst tilført viden fra en ekspert. Der er nemlig guidet tur med en Kunstens dygtige kustoder, som er klar til at svare på alle spørgsmål, og samtidig fortælle og lære fra sig. Derudover er der som altid mulighed for at nyde en lækker brunch i Café Alto.
- Kl. 11:00
- Almindelig entré pris
Læs mere om arrangementet på Kunsten i Aalborg…

Karneval After Dark
Sted: Wonderland Spritten
I forbindelse med Aalborg Karneval afholdes stjerneparaden denne lørdag I Aalborg, hvor byen bliver fyldt op med fest og farver, sang og dans. Når festen er slut i Kildeparken, er Wonderland Spritten vært for årets afterparty, og byder dermed velkommen til den fantastiske og verdenskendte DJ, Morten Breum. Han er kendt for altid at få sat festen i gang, når han står bag sin mixerpult.
- Kl. 21:00
- Pris: DKK 250,-
Læs mere om koncerten og afterpartiet på Wonderland Spritten i Aalborg…

LØRDAG-SØNDAG

Mød Hr. Skæg fra Ramasjang
Sted: Fårup Sommerland
Elsker du også Hr. Skæg? Så skal du hive far og mor med i Fårup Sommerland i denne weekend. For han kommer nemlig og optræder på Den Store Scene ved Eventpladsen og giver shows. Hr. Skæg er en af Ramasjangs figurer, der er kendt for, på mest underholdende måde, at lære børn i alle aldre om tal og bogstaver. Han synger og danser sig igennem showet både lørdag og søndag.
- Kl. 15:00
- Almindelig entrépris
Læs mere om Hr. Skægs optræden i Fårup Sommerland…

SØNDAG

Sigurd Barrett og Nordkraft Big Band
Sted: Musikkens Hus
Det bliver en eftermiddag fyldt med gode fortællinger og fantastisk jazzmusik, leveret i børnehøjde af Nordkraft Big Band og fabelagtige Sigurd Barrett bag klaveret. Sigurd Barrett er kendt for sit store musikalske talent og sine medrivende historier, der i den grad kommer ud over scenekanten. Barrett, kendt fra bl.a. ”Sigurds Bjørnetime” har været aktiv på de danske scener i mere end 30 år.
- Kl. 15:00
- Pris: DKK 145,-
Læs mere om Sigurd Barrett og Nordkraft Big Band i Musikkens Hus i Aalborg…

LEGO- Workshop
Sted: Utzon Center
Søndag formiddag inviterer Utzon Center familiens yngste til LEGO-workshop. Alle klodserne er hvide og inspirationen er arkitektur. Det giver børnene fri mulighed for at arbejde med deres kreativitet og fantasi. Alt imens kan forældrene nyde en lækker brunch på Restaurant JØRN til kr. 135,-. En mulighed for en familievenlig formiddag i nogle af Aalborg smukkeste og mest inspirerende omgivelser.
- Kl. 11:00–14:00
- Pris: DKK 60,- (Børn 25,-)
Læs mere om LEGO-workshop og Restaurant Jørn I Utzon Center i Aalborg…

Fuglestemmer i Høstemark Skov
Sted: Lille Vildmose
Oplev fuglenes morgensang på en vandrertur gennem Høstemark Skov. Guiden fortæller om naturskoven og dens rige fugleliv med bl.a. ynglende kongeørn og mange hulrugende fuglearter. Der er ligeledes gode chancer for at opleve skovens krondyr, der via deres græsning holder skoven lysåben og skaber optimale vilkår for insekter og planter. Mødested er Hjortevej 3, 9280 Storvorde, ved den grønne lade.
- Kl. 06:00-09:00
- Gratis
Læs mere om Fuglestemmer i Høstemark Skov i Aalborg…

Bagagerumsmarked
Sted: Dyrskuepladsen i Skalborg
Har du en indre kræmmer, der trænger til at blive luftet, er dette lige noget for dig. Der er denne weekend mulighed for at få en masse gode indkøb med hjem, både til hjemmet og til dig selv. Det er helt okay at prutte om prisen. Der er ingen tilmelding, hvis du vil have en bod. Du møder simpelthen bare op kl 7, og får så tildelt en plads.
- Kl. 10:00–16:00
- Gratis
Læs mere om Bagagerumsmarked i Skalborg…

Get Moving Aalborg
Sted: Trekanten (Sebbersundvej 2a)
Kom med ud i det fri og vær fysisk aktiv sammen med familie og venner. Sundhedsstyrelsen arrangerer stor pudekamp for børn og forældre, hvor Aalborg Pirates’ ishockeyspillere vil agere dommere i kampen. Her vil der være fede præmier for bl.a. bedste sportsånd og mest aktive. Get Moving er en kampagne, som sætter fokus på motion og trivsel, og hjælper børn til en mere aktiv hverdag. Tag med og få en sjov dag i puderne.
- Kl. 15:00-16:30
- Gratis
Læs mere om den store pudekamp og Get Moving Aalborg..

Du kan altid finde hele oversigten over alle sommerens arrangementer i Aalborg her.

Planlægger du en weekend i Aalborg lidt længere ud i fremtiden, kan du herunder finde ekstra informationer om begivenheder og aktiviteter i Aalborg:

Det sker i Aalborg...
På vores side "Det sker i Aalborg" finder du løbende info om begivenheder i Aalborg

Ønsker du at orientere dig om de større begivenheder i Aalborg året ud, kan du klikke ind på vores Highlight-liste.

Du kan også søge store og små begivenheder i Aalborg på vores Aalborgkalender - KultuNaut.

Og husk at du kan altid nyde en Aalborg Beerwalk - året rundt
Med et Aalborg Beerwalk-kit - som består af et smageglas og et kuponhæfte - kan du besøge 6 af Aalborgs pubs og nyde din foretrukne øl i hyggelige omgivelser og helst i godt selskab efter eget valg.
Læs mere om Aalborg Beerwalk...

Del denne side

Følg os på Facebook

Aalborg Karneval er Nordeuropas største folkelige karnevalsparade med omkring 60.000 deltagere og 100.000 tilskuere. Gå ikke glip af denne farverige, fantasifulde og grænseoverskridende oplevelse. Alle kan deltage i paraden – sæt blot fantasien i sving: “Gaden er scenen – du er gøgleren!”

Aalborg Karneval bygger på tre store hovedbegivenheder: Stjerneparaden, Battle of Carnival Bands og Børnekarneval.

Aalborg bliver en bombe af fest og farver og den helt store kullisse til et hav af selfies

Det sker i Aalborg

Få overblik over begivenheder i Aalborg.

Begivenheder i Aalborg

Aalborgkalenderen - KultuNaut

Highlight-liste

Følge VisitAalborg på Facebook, Google+ og Twitter - her poster vi tips og idéer til gode oplevelser i Aalborg.

Facebook: VisitAalborg

Facebook: Det sker i Aalborg

Google+: VisitAalborg

Twitter: VisitAalborg

Aalborg er for dig, der ikke kan modstå fristelser! For dig som har stor appetit på livets glæder og som elsker en pause i hverdagen. Vi frister med et væld af gode sommeroplevelser..!

Med AalborgLive får du kulturoplevelser en masse. Du kan booke en enkelt koncert, et show, teaterforestilling eller flere - du kan vælge en overnatning eller flere - du kan vælge en færdigpakke eller du kan vælge andre gode sager. Tag for dig af retterne. Rigtig god fornøjelse!

Lad dig inspirere til et besøg på en af de mest populære attraktioner i Aalborgområdet...

Aalborg bugner af forskellige aktiviteter både for store og små. Gå på opdagelse på siden, og bliv inspireret til en dejlig dag. 

Smag 6 velskænkede specialøl på op til 6 herlige pubs i hjertet af Aalborg sammen med familie, venner eller kollegaer...

Aalborg er en oplagt base for familenærvær. Her kan I blive underholdt, udfordret og lære samtidig med, at I har det sjovt sammen.