©  Foto:

Kulturbroen i Aalborg

Den nye kulturbro over Limfjorden i Aalborg er skabt til fodgængere og cyklister og her kan de færdes trygt og godt uden at komme i kontakt med øvrig trafik. Der er plads til at tage en pause undervejs og nyde udsigten over fjorden til Egholm.

Med åbning af den nye kulturbro i marts 2017 fik fodgængere og cyklister mulighed for at krydse Limfjorden via to broer. Kulturbroen er bygget på den eksisterende Jernbanebro og fastgjort på vestsiden og er 2 meter bred. Og her kan fodgængere og cyklister passere helt afskærmet fra togtrafik. Kulturbroen er med til at binde bydelene Aalborg Vest og Nørresundby tættere sammen og skabe endnu mere liv på begge havnefronter.

Den nye havnebro følger jernbanebroens op- og nedlukninger, der styres af personale i det hvide hus midt på broen. Jernbanebroen går op, når skibe skal passere, og det sker ofte. I sommersæsonen mere end én gang i timen. Og det er interessant at se, hvordan et stykke af den nye havnebro på hver sin side svinger ud, mens et element af den gamle jernbanebro altid glider op. Men det er intet imod at møde et tog midt ude på fjorden. Rystelserne fra jernbanebroen forplanter sig til gangbroen, og når toget kommer buldrende, forekommer det så tæt på, at man næsten kan række ud og røre det. Broen er den eneste af sin slags i Danmark, og ud over at den er et tiltrængt alternativ til Limfjordsbroen tættere på midtbyen, når man skal krydse Limfjorden på gåben eller to hjul, er den en god og gratis oplevelse for store og små.

Aalborgs egen kærlighedsbro

Kulturbroen er let genkendelig på sin røde farve og flot oplyst om aftenen. Måske er det den røde, varme farve kombineret med den afslappende oplevelse og skønne udsigt, som har givet broen tilnavnet kærlighedsbroen. Mange som har krydset fjorden via broen, har følt sig så godt tilpas, at det har sat gang i romantikken og tankerne er måske fløjet til kærlighedens by, Paris, og den kendte kærlighedsbro, Pont des Arts. På vores lokale kærlighedsbro har mange allerede ophængt sin personlige hængelås som manifestation.

Et nyt favoritsted og spektakulær udsigtspost

I modsætning til Limfjordsbroen, som ligger parallelt med kulturbroen, er fodgængere og cyklister på den røde bro her afskærmet fra trafik, og det er uden tvivl med til at kulturbroen er blevet taget godt imod - for mange er det blevet et favoritsted, hvor fjord og vand og den friske limfjordsluft kan nydes i en lille hverdagspause. Vand og lyden af vand har en magisk tiltrækningskraft på mange og Aalborg har med den nye kulturbro fået et særligt spot, hvor Limfjorden kan nydes. 

Broen er placeret midt i byen

Placeringen af broen er central i den midt-vestlige bydel og for mange har det betydet, at de nu kan skyde genvej fra A til B. For andre har det givet mulighed for valg – vil du fra sted til sted på en tæt trafikeret Limfjordsbro eller vil du hellere nyde en stille og rolig rute via Kulturbroen. 

Havnefronten i Aalborg Vest har for alvor fået vind i sejlene på det seneste, hvor både Vestre Fjordpark, Aalborg Street Food - Køkkenfabrikken på den gamle Skudehavn og Kulturbroen har skabt fornyet opmærksomhed omkring den vestlige del af Danmarks flotteste havnefront. 

Læs mere om Kulturbroen i Aalborg...