Musikkens Hus

På Aalborgs havnefront, med frit udsyn over Limfjorden, finder du Musikkens Hus - Nordjydernes musikalske samlingspunkt og en arkitektonisk perle, tegnet af det internationalt anerkendte arkitektfirma Coop Himmelb(l)au.

Det Jyske Musikkonservatorium, Aalborg Universitet og JazzCentret var de første til at tage huset i brug og senest er Aalborg Symfoniorkester også rykket ind i de nye omgivelser. Musikkens Hus vil derudover blive centrum for en lang række forskellige musikalske og kulturelle aktiviteter.

Musikkens Hus er tegnet af det verdenskendte, østrigske arkitektfirma, Coop Himmelb(l)au.

Lørdag d. 29. marts 2014 slog Musikkens Hus for første gang dørene op for et koncertpublikum og tog samtidig hul på et spændende koncertprogram i et vidtfavnende koncerthus. Et koncerthus, der kommer til at løfte Aalborgs klassiske musikscene markant, men som også vil give rum til mange andre forskellige genrer.

Arkitektonisk vartegn med musikken i centrum
Visionen for Musikkens Hus i Nordjylland har været at skabe et koncerthus med en akustik på internationalt niveau, der kan være omdrejningspunkt for det musiske og kulturelle miljø i Aalborg. Huset er bygget op omkring selve ideen om at skabe synergi og videndeling på tværs af husets mange brugere og gæster – et omdrejningspunkt i høj arkitektonisk kvalitet, som samtidig er et vartegn for Nordjylland.

Flot og alsidigt koncertprogram
På www.musikkenshus.dk eller i det fysiske billetkontor på Musikkens Plads 1 i Aalborg, kan du købe billet til en af de mange koncerter.

Programmet byder på et væld af andre musikalske indslag og hvis du følger linket her kan du udvælge netop den eller de koncerter der falder i din smag - koncertprogram for Musikkens Hus i Aalborg.

Stor flot koncertsal og 3 mindre sale
Den flotte koncertsal med plads til 1293 personer, er husets centrum og salen har en akustik, som er et internationalt koncerthus værdig. I kælderen er indrettet tre koncertsale: Intimsalen, som har plads til 300 personer, Klassisk sal, som har plads til 200 personer og Rytmisk sal, som har plads til 200 personer. 

Musikkens Hus som helhed består af mere end 20.000 m2 fordelt på ni plan med de fire koncertsale en indbydende restaurant, en spændende foyer samt undervisnings- og administrationsfaciliteter.

Billeder af lyd
Jeppe Heins installation "Billeder af lyd" er placeret øverst i foyeren i Musikkens Hus. Installationen er otte meter i diameter, cirkelformet, spejlbeklædt og roterende.

Musikkens Spisehus
Musikkens Spisehus er navnet på gourmetrestauranten, som åbnede i marts 2014 i Musikkens Hus. Restauranten fordeler sig på to etager i den halvrunde bygning, som løber ud af huset mod Limfjorden ved hovedindgangen. Den nordjyske og anerkendte stjernekok Mikael Kopp Christensen er restaurantens restauratør. Restaurantens retter er baseret på lokale råvarer. Læs mere om Læs mere om Musikkens Spisehus.

Få en rundvisning i Musikkens Hus
Har du lyst til at se og opleve, hvad der foregår bag kulissen i et kæmpe koncerthus? Musikkens Hus er åben for rundvisninger og der tilbydes hele seks forskellige typer rundvisninger.

Læs mere om rundvisninger i Musikkens Hus

Opdateret af:

VisitAalborg info@visitaalborg.com
 

Kontakt

Adresse

Musikkens Plads 1
9000 Aalborg

Telefon

+45 60 20 30 00

Find vej

Find vej til dette sted

Fra

Transport

  • Se geokoordinater

    Longitude : 9.9335853
    Latitude : 57.0475818

Del denne side