Sommer 2017 - Det sker i Aalborg

Europas lykkeligste by frister med gode sommerminder. Der vil være masser af aktiviteter og arrangementer på byens mange attraktioner og museer, mad- eller musikfestivaller, som sætter skub i den gode stemning. Kom frisk, mærk byens puls og tag for dig af gode oplevelser!

August

Hjortesafari hver dag kl. 14 hele sommeren
Sted: Nymarksminde
Oplev lidt af hvert på Nymarksminde. Hver dag kan du være med til at fodre de danske bondegårdsdyr, og som noget nyt kan du opleve de smukke hjorte hver dag klokken 14.00. Her kører traktor og vogn ud over markerne på hjortesafari! Der er også mulighed for fodboldgolf, trækketure på hest og traktorture. Der sker altid noget spændende – for både børn og voksne!
Læs mere om Nymarksminde

Hele året
Børnenes Univers
Sted: Springeren - Maritimt Oplevelsescenter
Er du en øgte søulk eller en ussel landkrabbe? Test dig selv i Springerens mange udfordrende oplevelser og quizzer! Vær din egen skipper i en sejlsimulator, prøv et actionfyldt Farvands computerspil eller føl dig som gigant i et spil KÆMPE kryds og bolle. Der er aktiviteter for hele familien – og medbring da også gerne din hund, i snor.
Læs mere om Børnenes Univers i Springeren

Hver dag hele sommeren
Sted: Kildeparken
Hele sommeren kan du besøge De Syngende Træer i Kildeparken – parken i hjertet af Aalborg, hvor internationale sangstjerner har plantet et træ, som ledsages af kunstnerens musik ved et lille tryk på en knap! Hør et potpourri med Cliff Richard, Sting, Stevie Wonder, Take That, Bryan Adams og mange flere. Besøg også De Syngende Træers nye facebookside

Hver dag hele sommeren frem til 29. september
Universitaruim
Sted: Hovedbiblioteket
Gå rundt i en interaktiv tarm, før kniven i en operation eller kontroller en robot med muskelsignaler! Aalborg Hovedbibliotek er vært for dette super sjove event for børn og unge, som byder på interaktive eksperimenter, sanseinstallationer og afprøvning af robotter – al aktivitet med fokus på kroppen. Tre gange dagligt er der science shows, hvor skør fysik og kemi blandes op i dristige forsøg med kroppens mekanismer. Børn under 12 år skal følges af en voksen.
Læs mere om Universitarium på Hovedbiblioteket

Frem til 31. oktober, tirsdag-søndag kl. 10-17
Skatten af sølvmønter udstilles
Sted: Lindholm Høje Museet
Et unikt vikingefund af 226 sølvmønter, der blandt andet bærer det ældste skriftlige vidnesbyrd om Aalborg, kan nu opleves på Lindholm Høje Museet! Vikingekongen Hardeknud, der regerede fra 1035-1042 lod præge en mønt i Aalborg, og det er to eksemplarer af denne sølvmønt - samt andre unikke mønter fra første halvdel af 1000-tallet - der nu er renset og forsvarligt udstillet i en montre på museet. Sølvskatten blev fundet på en mark ved Horsens nær Blenstrup.
Læs mere om Skatten af sølvmønter på Lindholm Høje Museet

Hver dag hele sommeren frem til 29. september
Universitaruim 
Sted: Hovedbiblioteket
Gå rundt i en interaktiv tarm, før kniven i en operation eller kontroller en robot med muskelsignaler! Aalborg Hovedbibliotek er vært for dette super sjove event for børn og unge, som byder på interaktive eksperimenter, sanseinstallationer og afprøvning af robotter – al aktivitet med fokus på kroppen. Tre gange dagligt er der science shows, hvor skør fysik og kemi blandes op i dristige forsøg med kroppens mekanismer. Børn under 12 år skal følges af en voksen.
Læs mere om Universitarium på Hovedbiblioteket

Frem til 24.september
Let´s Play
Sted: Utzon Center
Tag på museum og prøv nye urbane kreative sportsaktiviteter! Let´s Play er en interaktiv udstilling, der udfordrer byrummet som ramme for den uformelle og ikke-organiserede bevægelse. Byens legende installationer og fleksible idrætsfaciliteter lever desværre ofte i lokale lommer og fællesskaber, og Let´s Play vil inspirere alle aldersgrupper - såvel som arkitekter og planlæggere – til at rykke bevægelsen ud af de fastlagte rammer og integrere den i byens naturlige liv. Der bydes blandt andet på Udearena, Panna, Podruns, Yoga og Stand Up Paddle Boarding!
Læs mere om Let´s Play på Utzon Center

Hver torsdag frem til 31. august
Madklub hos JØRN - hverdagsretter med et twist
Sted: Utzon Center
Få kokkens hverdags-take på klassiske retter, når restaurant JØRN inviterer til ugentlig, prisvenlig madklub. Menuen vil være forskellig, men alt med velkendte ingredienser! Nyd dette inspirerende tilbud og hyg dig med fællesskabet.
Læs mere om Madklub hos JØRN – hverdagsretter med et twist

22. & 29. august kl. 7.00 – 8.00
Morgenyoga i Utzon Parken
Sted: Utzon Parken ved Utzon Center
Professionelle instruktører fra Undaya Yoga Studio leder dig igennem en skøn yoga time ved havnefronten. Bliv frisk og klar til en ny dag med denne unikke indbydelse. Det er gratis og alle kan være med - medbring blot din egen yogamåtte.
Læs mere om Morgenyoga i Utzon Parken

16. - 27. august
Aalborg Festivals
Sted: Forskellige steder i Aalborg
For fjerde år i træk transformerer Aalborg Festivals byen til et summende kultur-rum. Den 12-dages Festival har et imponerende program, der spænder lige fra koncerter af alle slags over game-sport og eSport til kunst og teater. Der er events for alle aldre og interesser.
Læs mere, og se program for Aalborg Festivals

16. – 20.august, hver dag fra middag til midnat
Den Blå Festival
Sted: Toldbods Plads og Gammeltorv, samt Caféer, Værtshuse og Spillesteder i Aalborg
Skønne skæve toner flyder i hele Aalborg, når Den Blå Festival fejrer 20 års jubilæum med over 85 koncerter på fem dage! Jazzfestivallens hovedprogram spilles fra de to store udendørsscener på Tolbod Plads og Gammeltorv, og dertil er der koncerter på mange af byens cafeer, værtshuse og spillesteder. Join the blue vibe i disse vidunderlige dage! Der er gratis adgang, dog entré til enkelte koncerter. 
Tjek det spækkede program og læs mere om Den Blå Festival

12. – 27. august
Alles Kunst - en del af Kunstfestivalen
Sted: Kunsthal Nord
Den nye Kunstfestival bringer den eksperimenterende billedkunst ud til alle, så der kan mødes professionelle værker, installationer og skulpturerer overalt i byens gader! Der vises udstillinger på Nordkraft, Kunsthal Nord – og som noget helt spektakulært i 15 nye ”kunsthaller” placeret på byens pladser og torve! Kunsthal Nord udstiller i anledningen et selektivt og kurateret udvalg af Aalborg Kommunes Kunstfonds erhvervelse af værker i årene op til 2017. Der er gratis entré.
Læs mere om Alles Kunst - en del af Kunstfestivalen

16. – 27. august
Johnny Hefty: Visual Poetry Slam - en del af Kunstfestivalen
Sted: Kunsthal Nord
Nu kan alle opleve den kendte Gug-fødte rapper Johnny Heftys Visual Poetry Slam værker i Kunsthal NORD! Værkerne er en farverig blanding af rap'n'roll lyrik og gadekunst. Johnny Heftig modtog i 2014 Den NORDJYSKE Kulturpris, og blev i 2016 valgt til at skrive et digt til Aalborg Jule Akvavits etiket. Han er desuden streetart kunstner, fx kan værket ”Mugne Ræv” ses flere steder i Aalborg. - Kom og oplev, når han i denne udstilling giver de heftige rim visuelt udtryk i Visual Poetry Slam! Der er gratis entré.
Læs mere om Johnny Heftys Visual Poetry Slam i Kunsthal NORD

17.-19. august
Game Scope 2017
Sted: Nordkraft 
Prøv forskellige spil på HTC Vive, Oculus Rift og Play Station VR – det er, som at være der selv! Game Scope Festival er Danmarks største Game Festival og samler både spillere og udviklere. Game Scope 2017 vil bryde opfattelsen af ”spiller-stereotypen” og opfordre til at være mere fordomsfri i synet på kulturen og industrien. Games are for everyone!
Læs mere om Game Scope 2017

17.-19. og 22.-26. august
La Soirée
Sted: spejlteltet ved Nordkraft
Der er topunderholdning for alle pengene i det smukke, belgiske spejltelt Paradiso. Teltet gemmer på adskillige oplevelser i form af shows, der er lige så morsomme, som de er fascinerende og spændende.
Læs mere om La Soirée 

17. – 26. august – undtaget den 20. & 21.
Ild- og Trommeshow
Sted: Teglgårds Plads
Få en betagende oplevelse, når den professionelle performer og ilddanser Sandro Masai sammen med en percussionist udfører et spektakulært ild- og trommeshow foran Spejlteltet Paradiso på Teglgårdsplads!
Læs mere om Ild- og Trommeshow på Teglgårdsplads

18. & 19. & 22. & 23. & 24. & 25. & 26. & 29. august
Teater under åben himmel - Jomfru Ane og Maren Turis Kærlighed, Magt og Hekseri
Sted: Aalborghus Slots Gård
Aalborgs klokker ringer for den afdøde borgmester, da en udmattet, beskidt ung pige kommer til byen - i jagten på en ny begyndelse! Stykket har udgangspunkt i virkelige hændelser og sætter fokus på kvindens vilkår - i 1500-tallet og nu. Efter idé af Martin Schwab, som også instruerer. På skuespillerlisten ses navne som Susanne Sangill, Erik Viinberg, samt Martin Schwab selv.
Læs mere om Jomfru Ane og Maren Turis Kærlighed, Magt og Hekseri

18. august
Officiel åbning af KN1–15 - en del af Aalborg KunstFestival
Sted: Gabels Torv
Det innovative udstillingskoncept af 15 hvide kuber i byens centrum vil udfordre publikum med ny, eksperimenterende kunst. De udstillende kunstnerne er blandt landets mest eksperimenterende inden for professionel samtidskunst. Bykort over kunsthallernes placering og information om kunstnerne, samt deres værker findes i en sort infokube på Gabels Torv.
Læs mere om officiel åbning af KN1-15 

18. august
Orkester Norden fejrer Finland
Sted: Musikkens Hus
Aalborg får fornemt besøg, når Orkester Norden gæster Musikkens Hus. Johannes Gustavsson (dirigent), Susanne Andersson (sopran) og Jakob Koranyi (cello) er alle prisbelønnede stjerner, der uden tvivl vil efterlade dig en uforglemmelig musikoplevelse rigere.
Læs mere om Orkester Norden fejrer Finland

18. august
Burhan G + Infernal
Sted: Skovdalen
Med både Burhan G og Infernal på plakaten er der dømt dobbelt op på popfest i Skovdalen! Begge kunstnere har ved flere lejligheder indtaget toppen af diverse hitlister og er kendt for fede liveoptrædener. 
Læs mere om Burhan G og Infernals dobbeltkoncert i Aalborg

18. august kl. 21.00-23.55
Natsejlads i Aalborg Minimarina
Sted: Springeren - Maritimt Oplevelsescenter
Sejl med mini-både en mørk aften i et 72 kvm. oplyst bassin! Tag dine venner med og dyst i, hvem der er bedst til at styre et modelskib – det ser lettere ud, end det er! Der vil også være mulighed for at se museet i den særlige aftenstemning.
Læs mere om Natsejlads i Aalborg Minimarina

18. august
Fredagsfest – Johnny Madsen Band + Salvia
Sted: Karolinelund
Johnny Madsen – behøver vi at sige mere! Johnny Madsen er en af Danmarks mest karismatiske rock’n’roll-veteraner og har i årtier leveret topunderholdning på diverse musikscener. Nu er han klar til fredagsfest i Aalborg. Glæd jer!
Læs mere om fredagsfest med Johnny Madsen Band og Salvia

18. & 19. august
E-Sport Turnering – en del af Game Scope Spilfestival
Sted: Nordkraft
Oplev det nye e-sportsfænomen, hvor engagerede spillere konkurrerer i forskellige spil. Du kan også få lov at prøve alle spillene selv! E-sportsturneringerne vil også kunne følges vis live-streaming på hjemmesiden og pixel.tv. Der er gratis entré.
Læs mere om E-Sport Turnering på Nordkraft

18. & 19. august
Variete Showet LA SOIREE
Sted: Spejlteltet Paradiso, Teglgårds Plads 1
Der er dømt top kvalitetsunderholdning, når det fantastiske australske variete show for tredje år i træk gæster Aalborg! Showet vandt i 2015 prisen Best Entertainment, som er teatrets svar på en Oscar – og de rosende anmeldelser ville ingen ende tage. Instruktør og producer, Brett Haylock garanterer igen i år for et super kvalitets show med artister, akrobater, jonglører, komikere og sangere fra hele verden – så skynd dig at booke billet!
Læs mere om Variete Showet La Soiree og book billet 

19. august
Støttefest for 1000Fryd
Sted: Huset i Hasserisgade
Et hackerangreb kostede sidste år foreningen to ansatte – og en masse penge, som de har måttet låne for at holde næsen oven vande. Den gæld skal nu betales tilbage, og derfor er der arrangeret et brag af en støttekoncert. Mød op og vær med til at redde Aalborgs aktivisthus - og nyd fed musik med Magtens Korridorer, Singvogel, Narcosatanicos og mange flere!
Læs mere om Støttefest for 1000Fryd

19. - 20. august
Stafet For Livet
Sted: Kildeparken
Vær med til at fejre livet! Stafetten i Aalborg afholdes i år med et 24- timer langt program, der består af både holdstafet, aktiviteter, oplysning og underholdning! Støt op om det gode formål og giv håb til dem, der kæmper mod sygdommen, samt trøst til dem, som er tæt på en, der tabte den. Man kan både gå eller løbe turen, så alle kan være med.
Læs mere om Stafet For Livet i Kildeparken 

19. August
Arkitekturvandring – se Aalborg Havnefront i fugleperspektiv
Sted: Utzon Center
Kom med Utzon Center på arkitekturvandring og få nye perspektiver på Aalborg Havnefronts rivende udvikling. Turen går gennem alle havnens skønne rum og slutter i Karolinelund. Undervejs gives et samlet overblik over hele havneområdet fra toppen af Himmerlands ungdomsboliger, der har en fantastisk udsigt over fjord og by. Gratis entré i anledning af udstillingen Let´s Play.
Læs mere om Arkitekturvandring - se Aalborg Havnefront i fugleperspektiv 

19. august
Runrig
Sted: Skovdalen
Skotske Runrig har næsten gjort det til en tradition at besøge Danmark, når de turnerer. Og denne gang gæster det keltisk-inspirerede folkrock-band Aalborg! Så tag venner og familie med til skotsk folkefest i Skovdalen!
Læs mere om Runrigs koncert i Aalborg

19. august
GAME: Street Festival
Sted: Aktivitetspladsen
GAME Streetmekka Aalborg åbner i 2018, men nu kan du få en smagsprøve på mange af de aktiviteter, som Mekka vil byde på! Prøv street dance, streetbasket, panna-fodbold og parkour, når GAME og House of Concrete denne dag stiller dygtige instruktører til rådighed! Det er gratis og ALLE kan være med.
Læs mere om GAME Street Festival

19. & 20. august
Sand Maleri Show – Aalborgs Historie Malet i Sand
Sted: Spejlteltet PARADISO, Teglgårds Plads
Det bliver en helt speciel oplevelse, når det fantastiske internationale Sand Maleri Show vil skabe ”Aalborgs Historie Malet i Sand”. Den specielle kunstform er ny på disse breddegrader, men showet har med stor succes turneret i Europas storbyer. Alle motiver males live i sand og projekteres op på en storskærm - tilsat musik, så publikum kan følge med, når hvert maleri tager form og løbende transformeres!
Læs mere om det internationale Sand Maleri Show

19. & 20. august
Yoga med Livemusik
Sted: Musikkens Plads
Yoga er læren om, at kan du beherske elementerne inden i dig, kan du mestre og forme dit liv, som du ønsker! YogaHuset og Musikkens Hus inviterer dig derfor til to yoga-timer, som med en blend af musik og bevægelse tuner ind på kroppens hovedelementer vand og luft. Godt hjulpet på vej med nærvær af livemusik og fjord, undersøges det, hvad de to elementers styrke er, og hvordan de kan bruges og balanceres. Deltagelse er gratis. - Medbring gerne egen yogamåtte.
Læs mere om Yoga med Livemusik

19. & 20. august
Vikingemarked i Sebbersund
Sted: Rejsegilde på formidlingshuset den 19. august kl. 11.00
Kom til vikingedage i Sebbersund og oplev ægte vikingehåndværk! Der kan ses smykkestøbning, pileflet, forarbejdning af uld, brikvævning, træarbejde og meget, meget mere! Køb fra boderne – og spis ægte vikingemad i pauserne! Rådmand, Mads Duedahl åbner markedet, og der vil særligt blive introduceret til en ny virtuel reality app til smartphone.
Læs mere om Vikingemarked i Sebbersund

20. august
Kabaret Après
Sted: Spejlteltet PARADISO, Teglgårds Plads
Lokale og nationale artister har sammen med tryllekunstner og nycirkusartist David Tholander skabt en overraskende og dynamisk optræden med tricks, gademusik og betagende bevægelser. Den spændende kabaret bevæger sig over mange kunstarter som tryl, jonglering, musik, komik, gøgl og akrobatik – så der er oplevelse i vente for alle aldre!
Læs mere om Kabaret Après

22. august
Rundt om Romeo og Julie
Sted: Aalborg Teater
Få et kig bag kulisserne på Aalborg Teaters forestilling Romeo og Julie! Hør om arbejdet, se scenografien indefra og få et unikt indblik i de mange overvejelser, der går forud for publikums endelige teateroplevelse. Teaterdirektør Hans Henriksen introducerer og kan også opleves instruere skuespillerne. Arrangementet er gratis, men der er et begrænset antal pladser, så skynd dig at hente en billet!
Læs mere om Rundt om Romeo og Julie

23. august
Johnny Hefty: Visual Poetry Slam - Oplæsning
Sted: Kunsthal NORD
I forbindelse med udstillingen af Johnny Heftigs Visual Poetry Slam Værker i Kunsthal NORD, kommer kunstneren forbi med læsebrillerne på næsetippen og poetry slammer sig igennem sit eget lyriske rap-univers. Gå ikke glip af denne mulighed for at høre den spændende multi-kunstner præsentere sin kunst verbalt!
Læs mere om Johnny Hefty: Visual Poetry Slam – Oplæsning

23. august
Kunsten Summer Lounge
Ta’ dine venner eller familien med, læg jer på tæppet eller i loungemøblerne og tun ind på de dejligste danske sommeraftener.Til Kunstens Summer Lounge sørger en ny DJ, musiker eller kunstner hver uge for underholdningen. Check det aktuelle program for denne aften på Kunsten Summer Lounge

24. august kl. 18.30
Byvandringer i middelalderbyen Aalborg
Sted: Mødested i Algade 19 - ved elevatortårnet ud for Sallings Algade indgang
Tag med Nordjyllands Historiske Museum på rejse tilbage til middelalderens Aalborg og opdag al den historie, der ligger tilgængelig i byens dagligdag – samt alt det, der ligger begravet lige under vores fødder! Der vandres fra Vesterport til Østerport, gennem Budolfi Kirke, Helligåndsklosteret, Gammeltorv, Rådhuset og Gråbrødreklosteret, samt alle de andre spændende middelalderbygninger på ruten. Kom med og hør alle de sjove og gode historier fra dengang! Husk at købe billet i god tid.
Læs mere om Byvandringer i middelalderbyen Aalborg og book billet her

24. august
Lyd i Mellemrummet
Sted: Kulturfærgen OM:FORM
Det Jyske Musikkonservatorium og Kulturfærgen gentager sidste års super succes, når færgen som platform introducerer fede koncerter med nye bands! Genrene vil spænde over både rock, blues, pop, country og jazz. Koncerterne er gratis, og der vil være udskænkning i færgebaren og mad på kajen. Tag med til fest!
Læs mere om Lyd i Mellemrummet på Kulturfærgen

24. august kl. 19.00 - 20.00
Aftenyoga i Utzon Parken
Sted: Utzon Parken ved Utzon Center
Professionelle instruktører fra Undaya Yoga Studio leder dig igennem en skøn yoga time ved havnefronten. Rund dagen af med denne unikke oplevelse. Det er gratis og alle kan være med - medbring blot din egen yogamåtte.
Læs mere om Aftenyoga i Utzon Parken

25. august kl. 21.00-23.55
Natsejlads i Aalborg Minimarina
Sted: Springeren - Maritimt Oplevelsescenter
Sejl med mini-både en mørk aften i et 72 kvm. oplyst bassin! Tag dine venner med og dyst i, hvem der er bedst til at styre et modelskib – det ser lettere ud, end det er! Der vil også være mulighed for at se museet i den særlige aftenstemning.
Læs mere om Natsejlads i Aalborg Minimarina

25. august
Epic Vinyls From Brazil
Sted: Tusindfryd
Der er lagt op til en super spændende koncert, når Metropol og 1000Fryd præsenterer en vaskeægte Brazil-aften! Brasilianske vinylplader fra 60´erne frem til i dag danner rygrad, når DJ Contracapa aka DJ Rasmus Schack og DJ Viola aka Epic Vinyls from Brazil leverer ny fortidsmusik! Koncerten vil dreje om genrer som afro brazilian, tropicália madness og samba/bossa – bundet sammen af spændende beats og fængende bas linjer.
Læs mere om koncert med Epic Vinyls From Brazil

25. august
Alles Kunst: Omvisning
Sted: Kunsthal NORD
I forbindelse med Aalborgs Kunstfestival, gives der det særlige tilbud at deltage i en kunstfaglig introduktion til Aalborg Kommunes seneste kunstindkøb. Det er gratis at deltage. 
Læs mere om Alles Kunst: Omvisning

25. august
Fredagsfest – Gulddreng
Sted: Karolinelund
Hvem andre end Gulddreng skulle runde Skråens serie af fredagsfester af?! Gulddreng har indtil videre 'kun' udgivet otte sange – og alle otte har lagt hitlisterne ned!
Læs mere om fredagsfest med Gulddreng

26. august kl. 11.00 – 16.00
Udsattedag
Sted: Aktivitetspladsen ved Jomfru Ane Parken
Der er musikunderholdning, høvdingebold, stigegolf og paneldebat, når en perlerække af organisationer afholder Udsattedag i Aalborg. Røde Kors sørger for samarittjeneste på dagen, og der uddeles gratis vand og sandwiches til de besøgende. Kom og støt op om den gode sag – de udgrænsede mennesker i vor by.
Læs mere om Udsattedag i Aalborg

26. august
Grønlandske Dage
Sted: Musikkens Hus
For 9. år i træk fejres venskabsby samarbejdet mellem Kommuneqarfik Sermersooq og Aalborg Kommune. Dagene 24.-25. august står i politikkens og erhvervets tegn, mens denne dag er en kulturel fejring med alle borgere. Dagen byder på et spændende program med opvisninger og musik, fernisering af værker fra Aka Høegh og Peter Max-Jakobsen - og det hele afrundes i en festlig venskabskoncert med bl.a. Aalborg Symfoniorkester. Alle er velkomne!
Læs mere om Grønlandske Dage og se dagens fulde program 

26. august
Compagnie Transe Express - Mobile Oblique and Bucolic
Sted: Foran Musikkens Hus
Oplev et fantastisk akrobatisk og musikalsk luftshow for alle aldre, når det franske Compagnie Transe Express gæster Aalborg! Fortællingen i showet har udspring i den botaniske verden – og opstillingen er en kæmpe evolutionær mobile, der giver lyd og bevægelse til de dyr og planter, som lever under menneskers stress. Der er gratis entré.
Læs mere om Compagnie Transe Express - Mobile Oblique and Bucolic

26. august
Aalborg & Nuuk - en koncert i venskabets tegn
Sted: Musikkens Hus
Det bliver en helt særlig koncertoplevelse, når Aalborg Symfoniorkester og grønlandske kunstnere fejrer Grønlands Kulturdag! Hør Grønlands første professionelle klassiske sanger Josef Lund Josefsen, der har opnået guldpladestatus med to CD-udgivelser og Frederik Elsner ”F”, som spiller i bandet Nanook og dertil er i gang med et personligt soloprojekt, samt sangeren Nina Kreutzmann Jørgensen, der har været på verdensturné med den islandske sanger Bjørk! Koncerten er gratis - billetter afhentes i Musikkens Hus.
Læs mere om Aalborg & Nuuk - en koncert i venskabets tegn

26. august kl. 11.00-16.00
Børnekulturfestival - familiedag med shows og workshops
Sted: Aalborg Zoologiske Have
Kom med, når et spækket program venter børn i alle aldre på Aalborg Børnekulturfestival i Zoo! Oplev den skøre Tante Andante, der med pomp og pragt inviterer til sanglegs-workshop, tryllekunstner Tonny, der klovner, tryller og gøgler med stor komik, få lavet seje pirat-tatoveringer, leg med Aalborg Cirkus Klub, eller vær med i et forrygende show med Danceaction - og meget, meget mere!
Læs mere om Børnekulturfestivallen i Aalborg Zoologiske Have

26. august
Limfjordsfest i Vester Hassing
Sted: Festpladsen
Vær med, når Vester hassing Limfjordsfest i år fejrer 10 års jubilæum med et festfyrværkeri af partymusik og top underholdning! Queen Machine, Dodo and the DoDo´s og super morsomme The Powls er blandt navnene på de underholdende bands - og de flankeres af dagens konferencier, den replikkvikke radiovært Nils Skovmand.
Læs mere om Limfjordsfesten i Vester Hassing

31. august til 23. september
Romeo og Julie
Sted: Aalborg Teater
Med Aalborg Teaters sæsonfokus på at kærlighed - ikke fornuft - er menneskets største ressource, åbner de kraftfuldt med den klassiske kærlighedsfortælling om Romeo og Julie. Oplev William Shakespeares tidsløse skildring af to menneskers kærlighed, som er i klemme mellem to slægter, der i stædighed og magtmisbrug overser kærlighedskraftens mulighed for at skabe forsoning og fred. Instruktion af teaterdirektør Hans Henriksen.
Læs mere om Romeo og Julie på Aalborg Teater 

31. august
Stand Up Paddle Boarding (SUP) på Limfjorden
Sted: Utzon Center
Prøv kræfter med den super sjove og udfordrende Stand Up Paddle Boarding! I samarbejde med NWK - Nordjyske Windsurfing Klub - inviterer Utzon Center til en spændende tur ud på limfjorden. NWK vil stå for instruktionen og det kræver ingen erfaring med SUP for at deltage. Arrangementet er gratis, men tilmelding er nødvendig.
Læs mere om Stand Up Paddle Boarding på Limfjorden og tilmeld dig her

31. august
Promenadekoncert
Sted: Musikkens Hus
Glæd dig til et festligt gensyn med promenadekoncerten, der traditionen tro markerer, at Aalborg Symfoniorkester igen er klar til en ny forrygende sæson. Dette års promenadekoncert byder bl.a. på spændende navne som Russell Gray og Deborah York.
Læs mere om promenadekoncerten 

 

September

Hjortesafari hver dag kl. 14 hele sommeren
Sted: Nymarksminde
Oplev lidt af hvert på Nymarksminde. Hver dag kan du være med til at fodre de danske bondegårdsdyr, og som noget nyt kan du opleve de smukke hjorte hver dag klokken 14.00. Her kører traktor og vogn ud over markerne på hjortesafari! Der er også mulighed for fodboldgolf, trækketure på hest og traktorture. Der sker altid noget spændende – for både børn og voksne!
Læs mere om Nymarksminde

Hele året
Børnenes Univers
Sted: Springeren - Maritimt Oplevelsescenter
Er du en øgte søulk eller en ussel landkrabbe? Test dig selv i Springerens mange udfordrende oplevelser og quizzer! Vær din egen skipper i en sejlsimulator, prøv et actionfyldt Farvands computerspil eller føl dig som gigant i et spil KÆMPE kryds og bolle. Der er aktiviteter for hele familien – og medbring da også gerne din hund i snor.
Læs mere om Børnenes Univers i Springeren

Frem til 31. oktober, tirsdag-søndag kl. 10-17
Skatten af sølvmønter udstilles
Sted: Lindholm Høje Museet
Et unikt vikingefund af 226 sølvmønter, der blandt andet bærer det ældste skriftlige vidnesbyrd om Aalborg, kan nu opleves på Lindholm Høje Museet! Vikingekongen Hardeknud, der regerede fra 1035-1042 lod præge en mønt i Aalborg, og det er to eksemplarer af denne sølvmønt - samt andre unikke mønter fra første halvdel af 1000-tallet - der nu er renset og forsvarligt udstillet i en montre på museet. Sølvskatten blev fundet på en mark ved Horsens nær Blenstrup.
Læs mere om Skatten af sølvmønter på Lindholm Høje Museet

Hver dag hele sommeren frem til 29. september
Universitaruim 
Sted: Hovedbiblioteket
Gå rundt i en interaktiv tarm, før kniven i en operation eller kontroller en robot med muskelsignaler! Aalborg Hovedbibliotek er vært for dette super sjove event for børn og unge, som byder på interaktive eksperimenter, sanseinstallationer og afprøvning af robotter – al aktivitet med fokus på kroppen. Tre gange dagligt er der science shows, hvor skør fysik og kemi blandes op i dristige forsøg med kroppens mekanismer. Børn under 12 år skal følges af en voksen.
Læs mere om Universitarium på Hovedbiblioteket

Frem til 24.september
Let´s Play
Sted: Utzon Center
Tag på museum og prøv nye urbane kreative sportsaktiviteter! Let´s Play er en interaktiv udstilling, der udfordrer byrummet som ramme for den uformelle og ikke-organiserede bevægelse. Byens legende installationer og fleksible idrætsfaciliteter lever desværre ofte i lokale lommer og fællesskaber, og Let´s Play vil inspirere alle aldersgrupper - såvel som arkitekter og planlæggere – til at rykke bevægelsen ud af de fastlagte rammer og integrere den i byens naturlige liv. Der bydes blandt andet på Udearena, Panna, Podruns, Yoga og Stand Up Paddle Boarding!
Læs mere om Let´s Play på Utzon Center

3. september
Lopper på Havnen
Sted: Aktivitetspladsen ved Aalborg Havnefront
Gør nogle gode fund - eller sæt din egen stand op på havnens populære loppemarked. Der er plads til 100 stande – og stemningen er altid høj! Der kan også købes en bid mad ved pladsen. 
Find detaljer om Lopper på Havnen, som sælger eller gæst

3. september
Arkitekturvandring – se Aalborg Havnefront i fugleperspektiv
Sted: Utzon Center
Kom med Utzon Center på arkitekturvandring og få nye perspektiver på Aalborg Havnefronts rivende udvikling. Turen går gennem alle havnens skønne rum og slutter i Karolinelund. Undervejs gives et samlet overblik over hele havneområdet fra toppen af Himmerlands ungdomsboliger, der har en fantastisk udsigt over fjord og by. Gratis entré i anledning af udstillingen Let´s Play.
Læs mere om Arkitekturvandring - se Aalborg Havnefront i fugleperspektiv

6. & 7. & 8. & 9. & 10. september
Cirkusrevyen 2017
Sted: Aalborg Kongres og Kultur Center
Der står serievis af grineflip på menuen, når Cirkusrevyen 2017 gæster Aalborg! Yderligere præsentation er nok overflødig – blot skal nævnes, at holdet i år består af Lisbet Dahl, Ulf Pilgaard, Henrik Lykkegaard, Niels Ellegaard og Lise Baastrup. Lisbeth Dahl instruerer og James Price er kapelmester. Så skynd dig at sikre en billet!
Læs mere om Cirkusrevyen 2017 og køb billet her 

9. september
Sjip med Gug Rope Skipping Team
Sted: Utzon Center
Husker du Gug Rope Skipping Team fra Danmark Har Talent? De har vundet flere medaljer i ind- og udland med deres imponerende sjippeteknik, og nu er de i Utzon Center og vil lære dig at sjippe helt fra bunden eller udføre seje tricks! Se også deres show og få endnu mere lyst til at lære de helt nye skills! Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig.
Læs mere om Sjip med Gug Rope Skipping Team og tilmeld dig her

9.- 16. september 2017.
Aalborg Bæredygtighedsfestival
Sted: Aalborg midtby
Oplev en summen af bæredygtighed i Aalborg midtby. Genbrug, økologiske madvarer, veganermad, elbiler og meget meget mere fylder nemlig hele midtbyen på en dejlig lørdag, så du kan se eksempler på, hvordan du kan blive lidt grønnere i hverdagen.
Læs mere om Aalborg Bæredygtighedsfestival

10. september & 8. oktober kl. 9.00 – 15.00
Danmarks største Bagagerumsmarked i Aalborg
Sted: Dyrskuepladsen, Hobrovej 437
Køb eller sælg fine lopper til Danmarks største Bagagerumsmarked! For 14. sæson i træk åbnes der for udbud af nostalgiske og lækre retro- og vintageting i et super hyggeligt miljø! Ønskes en stand under halvtag, skal tilmelding ske hurtigst muligt.
Læs mere om Danmarks største Bagagerumsmarked i Aalborg 

20. september
Live Comedy Tour 2017 - Ingen Panik!
Sted: Aalborghallen
Kom til super morsomt show med tre af Danmarks allerbedste skuespillere og komikere! Ingen Panik! er showet, som tager en helt uventet drejning, når Lyby, Kopernikus og Berthelsen gør sig selv til ofre for egen morskab! Oplev de tre komikeres livsvisdom udleveret til alvor og sjov i en oplevelse, der trækker publikum helt op på scenen.
Læs mere om Live Comedy Tour 2017 – Ingen Panik!

26. & 27. september
De 39 Trin - Krimikomedie frit efter Alfred Hitchcock
Sted: Aalborghallen
Der er indbudt til højspændt spionthriller action – med et syret tvist! Niels Olsen, Thomas Mørk, Mads Knarreborg og Kristine Yde serverer vanvittig komedie og gennemspiller hele 130 forskellige roller på 100 minutter! Den actionfyldte gyser forestilling udfolder sig omkring Alfred Hitchcock filmen De 39 Trin fra 1935 – men udvikler sig til latterbrøl i en udgave, der bedst beskrives som Hitchcock på speed!
Læs mere om De 39 Trin - Krimikomedie frit efter Alfred Hitchcock 

30. september
Andreas Bo
Sted: Aalborg Kongres og Kultur Center
Grin og græd med den folkekære komiker Anders Bo, når han gæster Aalborg med anden runde af sit show Fifty-Fifty! Som titlen vil antyde, er showets tema at undersøge og udforske tilfældighedernes betydning i vores hverdag og liv. Som konsekvens heraf, vil også udfaldet af de forskellige showaftener blive forskellige! Men fælles for dem alle vil være indslag af parodier, stand-up og musik - samt Andreas Bos evne til at gribe nuet og lade sig inspirere af tilfældet!
Læs mere om Show med Andreas Bo og bestil billet her 

30. september
Show på ZOOfariscenen - Motor Mille fyrer den af
Sted: Aalborg Zoologiske Have
Måske kender du Motor Mille fra DR’s Ramasjang og Cirkus Summarum? Motor Mille er et festfyrværkeri af musikalsk legesyge, dans, musik og sang! I dag er hun klar til at underholde de små, større og store med sit uforglemmelige boombox-show!
Læs mere om Motor Milles show på ZOOfariscenen

 

Oktober 

1. oktober 
Arkitekturvandring – se Aalborg Havnefront i fugleperspektiv
Sted: Utzon Center
Kom med Utzon Center på arkitekturvandring og få nye perspektiver på Aalborg Havnefronts rivende udvikling. Turen går gennem alle havnens skønne rum og slutter i Karolinelund. Undervejs gives et samlet overblik over hele havneområdet fra toppen af Himmerlands ungdomsboliger, der har en fantastisk udsigt over fjord og by. Billetpris denne aften er 50 kr. eksl. billetgebyr.
Læs mere om Arkitekturvandring med Utzon Center 

1. oktober
Peter Schaufuss Balletten præsenterer - Tjajkovskijs ballet Svanesøen
Sted: Aalborghallen
Det er en ny og storslået udgave af den allerstørste dansesucces gennem tiderne, der kan opleves, når Peter Schaufuss sammen med Ballettens internationale dansere går på scenen. Forestillingen udtrykker sig i de helt store følelser, inkluderer livemusik - og udlover en uforglemmelig visuel teateroplevelse! Se den dansende prinsesse, der kun får brudt sin forbandelse, hvis den store, ægte kærlighed kommer forbi!
Læs mere om Peter Schaufuss Balletten præsenterer -Tjajkovskijs ballet Svanesøen 

8. oktober kl. 9.00 – 15.00
Danmarks største Bagagerumsmarked i Aalborg
Sted: Dyrskuepladsen, Hobrovej 437
Køb eller sælg fine lopper til Danmarks største Bagagerumsmarked! For 14. sæson i træk åbnes der for udbud af nostalgiske og lækre retro- og vintageting i et super hyggeligt miljø! Ønskes en stand under halvtag, skal tilmelding ske hurtigst muligt.
Læs mere om Danmarks største Bagagerumsmarked i Aalborg

 

Vi opdaterer løbende sidens indhold - så kom frisk tilbage.

 

Det sker denne weekend

Hver torsdag kl. 14 kan du finde weekendens aktuelle begivenheder på denne side:
Det sker i Aalborg denne weekend

 

Highlights i Aalborg

Du finder altid en liste over de store begivenheder i Aalborg på denne liste:
Highlights i Aalborg

 

Tilmeld dig ugentligt nyhedsbrev

- og få weekendens bedste begivenheder direkte i din indbakke
Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få weekendens bedste begivenheder, direkte i din indbakke hver torsdag.

* indicates required

Del denne side

Musik i Aalborg

Hør alt fra Bryan Adams, Gnags, Cliff Richard, Infernal, Medina, Suspekt, DGI Verdensholdet - på festivaler eller et af Aalborgs kulturhuse eller spillesteder
Musikkens Hus
Studenterhuset

Skraaen
Aalborg Kongres & Kultur Center 
Nibe Festival
Skovrock

Gå tur langs Aalborgs havnefront

En gåtur langs Aalborgs nye havnefront byder på mange forskelligartede oplevelser.

Klik her og se hvad du kan møde på din vej - Gå tur langs Aalborgs havnefront

Aalborg Havnefront

De Syngende Træer

De Syngende Træer i Kildeparken er et musikalsk fænomen, hvor over 80 kunstnere har plantet hver deres træ. Tryk på knappen på træet og hør musikken strømme ud af træerne...   

De Syngende Træer ved Aalborg Kongres & Kultur Center i Kildeparken

Shopping i Aalborg

Aalborgs gader byder på masser af spændende specialbutikker. Her finder du tøj, sko, accessories og meget mere til enhver smag og ethvert budget. Og så ligger alle butikkerne tilmed indenfor komfortabel gåafstand.

Shopping i Aalborg

Det sker i Aalborg

Det sker i Aalborg - få overblik!

Vil du vide, hvad der sker i den kommende weekend? Vil du gerne se sæsonaktuelle arrangementer? Eller vil du kun se highlights i Aalborg? Så klik videre - vi har selekteret det bedste.