Sensommer 2017 - Det sker i Aalborg

Europas lykkeligste by frister med gode sommerminder. Der vil være masser af aktiviteter og arrangementer på byens mange attraktioner og museer, mad- eller musikfestivaller, som sætter skub i den gode stemning. Kom frisk, mærk byens puls og tag for dig af gode oplevelser!

September

Hjortesafari hver dag kl. 14 hele sommeren
Sted: Nymarksminde
Oplev lidt af hvert på Nymarksminde. Hver dag kan du være med til at fodre de danske bondegårdsdyr, og som noget nyt kan du opleve de smukke hjorte hver dag klokken 14.00. Her kører traktor og vogn ud over markerne på hjortesafari! Der er også mulighed for fodboldgolf, trækketure på hest og traktorture. Der sker altid noget spændende – for både børn og voksne!
Læs mere om Nymarksminde

Hver dag hele året
De Syngende Træer
Sted: Kildeparken
Hele sommeren kan du besøge De Syngende Træer i Kildeparken – parken i hjertet af Aalborg, hvor internationale sangstjerner har plantet et træ, som ledsages af kunstnerens musik ved et lille tryk på en knap! Hør et potpourri med Cliff Richard, Sting, Stevie Wonder, Take That, Bryan Adams og mange flere.
Besøg også De Syngende Træers nye facebookside

Hele året
Børnenes Univers
Sted: Springeren - Maritimt Oplevelsescenter
Er du en øgte søulk eller en ussel landkrabbe? Test dig selv i Springerens mange udfordrende oplevelser og quizzer! Vær din egen skipper i en sejlsimulator, prøv et actionfyldt Farvands computerspil eller føl dig som gigant i et spil KÆMPE kryds og bolle. Der er aktiviteter for hele familien – og medbring da også gerne din hund i snor.
Læs mere om Børnenes Univers i Springeren

Frem til 31. december 2019
Eleven Less One
Sted: Kunsten
Den italienske kunstner Michelangelo Pistoletto er verdenskendt for sine spejlværker – så husk, at Kunsten har den betagende spejlinstallation ”Eleven Less One” udstillet. Den Lille Sal er blevet forvandlet til et spejlkabinet, som skifter karakter alt efter, hvem der ser i det - og værket fuldendes derfor først, når vi træder ind og står foran det! Med det velkendte og forførende materiale udfordrer Pistoletto os til at kaste et blik på os selv - og verden rundt om os.
Læs mere om Eleven Less One 

Frem til 15. oktober
What´s Wrong – ung kunst fra Schweiz og Danmark 
Sted: Kunsthal Nord i Nordkraft
Oplev en spændende udstilling med tre schweiziske og to danske kunstnere, der skal styrke den kunstneriske dialog mellem Danmark og Schweiz og give publikum indblik i den Scweiziske kunstscene, der lige nu markerer sig internationalt. Kunstnernes interdisciplinære og kontemporære installationer vil blive produceret konkret på stedet, eller nyinstalleres i Kunsthal Nord. Udstillingen kan ses frem til 15. oktober.
Læs mere om What´s Wrong og de udstillende kunstnere 

Frem til 31. oktober, tirsdag-søndag kl. 10-17
Skatten af sølvmønter udstilles
Sted: Lindholm Høje Museet
Et unikt vikingefund af 226 sølvmønter, der blandt andet bærer det ældste skriftlige vidnesbyrd om Aalborg, kan nu opleves på Lindholm Høje Museet! Vikingekongen Hardeknud, der regerede fra 1035-1042 lod præge en mønt i Aalborg, og det er to eksemplarer af denne sølvmønt - samt andre unikke mønter fra første halvdel af 1000-tallet - der nu er renset og forsvarligt udstillet i en montre på museet. Sølvskatten blev fundet på en mark ved Horsens nær Blenstrup.
Læs mere om Skatten af sølvmønter på Lindholm Høje Museet

Hver dag hele sommeren frem til 29. september
Universitaruim 
Sted: Hovedbiblioteket
Gå rundt i en interaktiv tarm, før kniven i en operation eller kontroller en robot med muskelsignaler! Aalborg Hovedbibliotek er vært for dette super sjove event for børn og unge, som byder på interaktive eksperimenter, sanseinstallationer og afprøvning af robotter – al aktivitet med fokus på kroppen. Tre gange dagligt er der science shows, hvor skør fysik og kemi blandes op i dristige forsøg med kroppens mekanismer. Børn under 12 år skal følges af en voksen.
Læs mere om Universitarium på Hovedbiblioteket

Frem til 27. september
Fernisering af udstillingen De Malende Musikere
Sted: Huset i Hasserisgade
Husets Galleri indbyder til særlig kunstudstilling med seks malende musikere! Oplev værker af Franz Beckerlee, Ole Fick, Flemming Quist Møller, Lars Trier, Troels Trier og Thomas Agergaard, der alle både er kendte musikere og anerkendte billedkunstnere!
Læs mere om udstillingen De Malende Musikere og læs mere om hver kunstner

Frem til 30. september
Leg Museumsdetektiv på Hals Museum
Sted: Hals Museum
Tyd hemmelige koder ved hjælp af kodehjul, regn ud, hvad de forskellige genstande har været brugt til og undersøg en gammel kanonkugle! De kloge museumsdetektiver – som kan løse opgaverne, får guldmønter i en hemmelig skattekiste!
Læs mere om Leg Museumsdetektiv på Hals Museum

Frem til 30. september
Bliv historiemester i Hals – leg og sjov for børn
Sted: Hals Museum
Gå på opdagelse i Hals´ mange hundrede års historie, besvar opgaver og bliv belønnet med et historiemesterdiplom! Hals Museum inviterer til historieløb for både store og små. Byen rummer vigtige og spændende bidder af dansk historie - fx Danmarks eneste fuldt bevarede enkeltskanse fra renæssancen, krudthuset og Harald Blåtands nevø Guld-Harald!
Læs mere om Bliv historiemester i Hals - leg og sjov for børn

Frem til 30. september
7+7 – Spot på Kunstens samling
Sted: Kunsten
Tag med på opdagelse i Kunstens 200 års samling af dansk kunst! Lad dig opsluge af dansk kunsthistories vigtigste og mest markante kunstnere, som har værker udstillet i Kunstens side-lyssale. Udstillingen er opdelt i syv temaer, som dækker det ydre og det indre, form og flade, farvens kraft, landskab og menneske, surreale verdener, mystik og opgør, samt konstruktive former – der alle udgør sine egne små kunstneriske fortællinger.
Læs mere om 7+7 – Spot på Kunstens samling 

Frem til 1. oktober
At se gennem fingrene
Sted: Aalborg Børnekunstmuseum
Kom til en udstilling, der skal ses med fingrene! Udstillingen er lavet af to 5. klasser fra Vesterkærets Skole og består af glaserede, abstrakte keramikfigurer. Det var en stor udfordring for børnene at lave figurerne - de var først på formkursus og måtte så længe overveje en abstrakt udformning, der kan give en spændende oplevelse.
Læs mere om børneudstillingen At se gennem fingre 

Lørdage og søndage frem til 8. oktober
ZOOtropia – i LEGO og Minecraft
Sted: Utzon Center
Hvordan bygger man et hus til en giraf? Eller en bolig til pingviner? Leg arkitekt i LEGO og byg boliger til dyrene i Zoologisk Have – og efterprøv selv bygningens resultat i Minecraft og Virtual Reality. På kreativ og underholdende måde lærer du, hvordan arkitekten arbejder, når dyrenes særlige behov skal indtænkes i udformningen. 
Læs mere om Zootropia – i LEGO og Minecraft i Utzon Center og se de aktuelle datoer  

Frem til 22. oktober
Kom med tilbage til istiden
Sted: Aalborg Zoologiske Have
Vidste du, at mammutter, næsehorn, urokser, hulebjørne, ulve og masser af rensdyr engang gik lige her i Danmark? Og vidste du, at Danmark er født mellem isens og vandets kræfter? I zoo kan du lige nu blive klog på istidens vilde dyreliv og isens kræfter, – og hvordan man kan vide så meget om en tid, der ligger så langt tilbage. Og midt i det hele kan opleves en død mammut i fuld størrelse – næsten 5 meter lang med ulden pels og lange stødtænder! Udstillingen kan ses frem til 22. oktober.
Læs mere om Kom med tilbage til istiden i Aalborg Zoo 

Frem til 9. november
Beth Mohr: Memory Lane – Fortidslængsel og Fremtidsønsker
Sted: JarsboArt
De centrale elementer i Beth Mohrs kunst er dybe begreber som erindring, længsel og tid. Udstillingen Memory Lane – Fortidslængsel og Fremtidsønsker trækker på den voksnes længsel efter barndommens selvforglemmende tilstand, den tilstand, der evner blot at være i nuet. Her har erkendelsen om livets forgængelighed, og voksenlivets stræben efter noget bedre endnu ikke ramt bevidstheden. Oplev Beth Mohrs motivvalg, teknik og sanselighed i malerierne åbne til egne erindringer og erfaringslag.
Læs mere om Beth Mohr: Memory Lane – Fortidslængsel og Fremtidsønsker 

Alle Dage
Nyt Streetart Maleri står færdigt
Sted: Danmarksgade 29
Sving forbi og se det nye Streetart Maleri, som er overdådigt flot - og tankevækkende! Værket viser en mand, der med et brev i hånden cykler ind i et snabel-a. Tematikken vil stille spørgsmålet, hvordan kommunikationsformerne påvirker relationen mellem mennesker. Værket af malet af to franske brødre med kunstnernavnene RATUR og SCARO. De lavede deres første vægmaleri i 2001, og siden er det blevet til mange værker verden over - på både gavl og lærred.
Se et billede af det nye Streetart Maleri i Danmarksgade her 

2. september – 5. maj 
Larsens Teatersuppe
Sted: Teatercaféen
Kom og nyd et par uformelle frokosttimer i samværets ånd med skuespiller Jørgen W. Larsen. Stemningen slås an med en stor skål varmende suppe, og der vil herefter være musikalske indslag, en god historie, fællessange – og spændende gæster. Arrangementet finder sted i den hyggelige teatercafe. Arrangementet er fordelt over fem lørdage i perioden.
Læs mere om Larsens Teatersuppe 

5. september & 3. oktober & 7. november & 5. december
Den Sorte Kyllings Improshow – nu helt uden salmonella
Sted: Skråen
Kom til improshow med et hold komikere, der udsættes for en masse udfordringer og lege! Holdet består gerne af rappere, radioværter og musikere, og publikum sætter i høj grad dagsordenen - ingen ved dog, hvor det ender! Showet er orkestreret og sammensat af komiker Christian Bols.
Læs mere om Den Sorte Kyllings Improshow – nu helt uden salmonella 

10. september & 8. oktober kl. 9.00 – 15.00
Danmarks største Bagagerumsmarked i Aalborg
Sted: Dyrskuepladsen, Hobrovej 437
Køb eller sælg fine lopper til Danmarks største Bagagerumsmarked! For 14. sæson i træk åbnes der for udbud af nostalgiske og lækre retro- og vintageting i et super hyggeligt miljø! Ønskes en stand under halvtag, skal tilmelding ske hurtigst muligt.
Læs mere om Danmarks største Bagagerumsmarked i Aalborg 

Frem til 25. februar
Vilhelm Lundstrøm og den gode smag
Sted: Kunsten
Vilhelm Lundstrøms enkle linjer og smagfulde geometriske former erobrede ikke kun kunstsamlere og publikum i 1930erne, men også en hel generation af designere. Få et indblik i den betydningsfulde kunstners virke gennem mere end 60 malerier og tegninger, som Kunsten lægger frem side om side med de ikoniske tegnere Finn Juhl og Poul Henningsen – som også fandt inspiration i hans gode smag.
Læs mere om Vilhelm Lundstrøm og den gode smag 

Otte lørdage fordelt fra 16. september – 26. maj
Dialog – samtalesalon
Sted: Teatercaféen
Kom og samtal om vigtige emner over din lørdagsbrunch i Teatercafeen! Spændende gæster vil sætte samtalen i gang, og der vil være overraskelser og kunstneriske indslag. – Giv dit bidrag til den gode samtale om aktuelle emner!
Læs mere om Dialog – samtalesalon i Aalborg Teatercafé 

26. & 27. september
De 39 Trin - Krimikomedie frit efter Alfred Hitchcock
Sted: Aalborghallen
Der er indbudt til højspændt spionthriller action – med et syret tvist! Niels Olsen, Thomas Mørk, Mads Knarreborg og Kristine Yde serverer vanvittig komedie og gennemspiller hele 130 forskellige roller på 100 minutter! Den actionfyldte gyser forestilling udfolder sig omkring Alfred Hitchcock filmen De 39 Trin fra 1935 – men udvikler sig til latterbrøl i en udgave, der bedst beskrives som Hitchcock på speed!
Læs mere om De 39 Trin - Krimikomedie frit efter Alfred Hitchcock 

27. november
Udstillingsåbning: Simone Aaberg Kærn - Batalje
Sted: Kunsten
Det er en særlig udstilling, Kunsten har på plakaten med Simone Aaberg Kærns Batalje. Værkets tilbliven udløste et politisk spændingsfelt, og den oprindelige bestilling fra det Nationalhistoriske Museum blev aflyst. Men Simone Aaberg Kærn valgte at fortsætte værket på eget initiativ – og det tankevækkende resultat kan nu ses på Kunsten. Udstillingsåbningen markeres med et debatarrangement, hvor Simone Aaberg Kærn selv vil være til stede og redegøre for tankerne bag værket. Udstillingen løber frem til 26. november.
Læs mere om Simone Aaberg Kærn – Batalje  

27. september kl. 16.30
Afsløring: Erland Knudssøn Madsen - Sind Med Skærm & Sind. Lille Barn.
Sted: Foran Vokslev Friskole
Kom til spændende afsløring af to kunstværker, skabt af den internationalt kendte billedhugger Erland Knudssøn Madsen! Værkerne Sind Med Skærm og Sind. Lille Barn. er del af en større serie af SINDskulpturer, som Erland Knudssøn Madsen har skabt op gennem tre årtier. Det første kom til verden i 1992 og fik titlen I Syv Sind – og SINDkunstværkerne har siden drejet om emnet, hvordan et sind ser ud, eller hvordan en skulptur af et sind ser ud. Skulpturerne udtrykker forskellige sindskarakterer og er udført i materialerne granit, bronze, træ, beton og nylon - med tilføjelser i rustfrit stål.
Læs mere om Afsløring: Erland Knudssøn Madsen – Sind Med Skærm og Sind. Lille Barn. 

28. september kl. 16.00 – 17.30
Besøg Sankelmarksgade i Aalborg
Sted: Sankelmarksgade 3 - indgang via gårdrummet
Få indblik i renoveringsprojektet i Sankelmarksgade, der fører ungdommen ind i historiske, gamle bygninger! Kom helt tæt på de faglige læringsprocesser, mød kerneaktører og få indsigt i centrale aspekter, potentialer og problematikker ved renovering, når Realdania og GI inviterer til besøg i de nyrenoverede ungdomsboliger i den tidligere Maskinmesterskole. Arrangementet er gratis, åbent for alle og inkluderer forplejning.
Læs mere om Besøg Sankelmarksgade i Aalborg 

29. september kl. 14.30
Bjarke Ingels & David Zahle
Sted: Musikkens Hus
Den danske stjernearkitekt Bjarke Ingels og hans arkitektfirma BIG har modtaget utallige internationale priser, og er kræfterne bag kendte kæmpe igangværende og afsluttede projekter som Googles hovedkontor i Californien, West 57-bygningen i New York og Big U – og nu har de sat de første streger til byudviklingsprojektet omkring den gamle Aalborg Akvavit-fabrik, ”Spritten”. Bjarke Ingels og David Zahle vil denne dag give indblik i, hvordan man med respekt for det oprindelige kan opfange byens ånd og forme byrum med international klasse, så det understøtter den almindelige aalborgensers liv.
Læs mere om Bjarke Ingels & David Zahle og book billet her 

30. september
Andreas Bo
Sted: Aalborg Kongres og Kultur Center
Grin og græd med den folkekære komiker Anders Bo, når han gæster Aalborg med anden runde af sit show Fifty-Fifty! Som titlen vil antyde, er showets tema at undersøge og udforske tilfældighedernes betydning i vores hverdag og liv. Som konsekvens heraf, vil også udfaldet af de forskellige showaftener blive forskellige! Men fælles for dem alle vil være indslag af parodier, stand-up og musik - samt Andreas Bos evne til at gribe nuet og lade sig inspirere af tilfældet!
Læs mere om Show med Andreas Bo og bestil billet her 

 

Oktober 

Hele året
Børnenes Univers
Sted: Springeren - Maritimt Oplevelsescenter
Er du en øgte søulk eller en ussel landkrabbe? Test dig selv i Springerens mange udfordrende oplevelser og quizzer! Vær din egen skipper i en sejlsimulator, prøv et actionfyldt Farvands computerspil eller føl dig som gigant i et spil KÆMPE kryds og bolle. Der er aktiviteter for hele familien – og medbring da også gerne din hund, i snor.
Læs mere om Børnenes Univers i Springeren

Hver dag hele året
De Syngende Træer
Sted: Kildeparken
Hele sommeren kan du besøge De Syngende Træer i Kildeparken – parken i hjertet af Aalborg, hvor internationale sangstjerner har plantet et træ, som ledsages af kunstnerens musik ved et lille tryk på en knap! Hør et potpourri med Cliff Richard, Sting, Stevie Wonder, Take That, Bryan Adams og mange flere.
Besøg også De Syngende Træers nye facebookside

Frem til 31. december 2019
Eleven Less One
Sted: Kunsten
Den italienske kunstner Michelangelo Pistoletto er verdenskendt for sine spejlværker – så husk, at Kunsten har den betagende spejlinstallation ”Eleven Less One” udstillet. Den Lille Sal er blevet forvandlet til et spejlkabinet, som skifter karakter alt efter, hvem der ser i det - og værket fuldendes derfor først, når vi træder ind og står foran det! Med det velkendte og forførende materiale udfordrer Pistoletto os til at kaste et blik på os selv - og verden rundt om os.
Læs mere om Eleven Less One 

15. oktober kl. 15.00 & kl. 16.00
Halloween
Sted: Musikkens Hus
Kom til (U)hyggelig Halloween aktiviteter for både børn og voksne! I samarbejde med Det Hem´lige Teater skruer Musikkens Hus op for uhyggen og inviterer til græskarskæring, skattejagt og Haunted House! Arrangementerne er alderstilpassede, så tjek programmet, og se hvilke spændende oplevelser, der passer netop til jer. Det koster 50 kr. at deltage – 75 kr. inkl. et græskar.
Læs mere om Halloween i Musikkens Hus og se det spændende program 

Frem til 15. oktober
What´s Wrong – ung kunst fra Schweiz og Danmark
Sted: Kunsthal Nord i Nordkraft
Oplev en spændende udstilling med tre schweiziske og to danske kunstnere, der skal styrke den kunstneriske dialog mellem Danmark og Schweiz og give publikum indblik i den Scweiziske kunstscene, der lige nu markerer sig internationalt. Kunstnernes interdisciplinære og kontemporære installationer vil blive produceret konkret på stedet, eller nyinstalleres i Kunsthal Nord. Udstillingen kan ses frem til 15. oktober.
Læs mere om What´s Wrong og de udstillende kunstnere 

Frem til 22. oktober
Kom med tilbage til istiden
Sted: Aalborg Zoologiske Have
Vidste du, at mammutter, næsehorn, urokser, hulebjørne, ulve og masser af rensdyr engang gik lige her i Danmark? Og vidste du, at Danmark er født mellem isens og vandets kræfter? I zoo kan du lige nu blive klog på istidens vilde dyreliv og isens kræfter, – og hvordan man kan vide så meget om en tid, der ligger så langt tilbage. Og midt i det hele kan opleves en død mammut i fuld størrelse – næsten 5 meter lang med ulden pels og lange stødtænder! Udstillingen kan ses frem til 22. oktober. 
Læs mere om Kom med tilbage til istiden i Aalborg Zoo 

Frem til 31. oktober, tirsdag-søndag kl. 10-17
Skatten af sølvmønter udstilles
Sted: Lindholm Høje Museet
Et unikt vikingefund af 226 sølvmønter, der blandt andet bærer det ældste skriftlige vidnesbyrd om Aalborg, kan nu opleves på Lindholm Høje Museet! Vikingekongen Hardeknud, der regerede fra 1035-1042 lod præge en mønt i Aalborg, og det er to eksemplarer af denne sølvmønt - samt andre unikke mønter fra første halvdel af 1000-tallet - der nu er renset og forsvarligt udstillet i en montre på museet. Sølvskatten blev fundet på en mark ved Horsens nær Blenstrup.
Læs mere om Skatten af sølvmønter på Lindholm Høje Museet

Hver lørdag frem til 21. oktober
Rundvisning i Apotekersamlingen
Sted: Mødested ved indgangen til Jens Bangs Stenhus
Kom med helt op under loftet i Jens Bangs Stenhus og oplev en sand guldgrubbe af genstande og historier! I husets underetage var der fungerende apotek fra år 1665 til 2013, og i årenes løb blev der sat krukker, møbler, udgået medicin og gamle apparater op på loftet. Der er rundvisning i den enestående samling hver lørdag frem til 21. oktober. Der skal bookes billet på forhånd.
Læs mere om Rundvisning i Apotekersamlingen og book billet her 

Lørdage og søndage frem til 8. oktober
ZOOtropia – i LEGO og Minecraft
Sted: Utzon Center
Hvordan bygger man et hus til en giraf? Eller en bolig til pingviner? Leg arkitekt i LEGO og byg boliger til dyrene i Zoologisk Have – og efterprøv selv bygningens resultat i Minecraft og Virtual Reality. På kreativ og underholdende måde lærer du, hvordan arkitekten arbejder, når dyrenes særlige behov skal indtænkes i udformningen. 
Læs mere om Zootropia – i LEGO og Minecraft i Utzon Center og se de aktuelle datoer 

Frem til 9. november
Beth Mohr: Memory Lane – Fortidslængsel og Fremtidsønsker
Sted: JarsboArt
De centrale elementer i Beth Mohrs kunst er dybe begreber som erindring, længsel og tid. Udstillingen Memory Lane – Fortidslængsel og Fremtidsønsker trækker på den voksnes længsel efter barndommens selvforglemmende tilstand, den tilstand, der evner blot at være i nuet. Her har erkendelsen om livets forgængelighed, og voksenlivets stræben efter noget bedre endnu ikke ramt bevidstheden. Oplev Beth Mohrs motivvalg, teknik og sanselighed i malerierne åbne til egne erindringer og erfaringslag.
Læs mere om Beth Mohr: Memory Lane – Fortidslængsel og Fremtidsønsker 

1. oktober 
Arkitekturvandring – se Aalborg Havnefront i fugleperspektiv
Sted: Utzon Center
Kom med Utzon Center på arkitekturvandring og få nye perspektiver på Aalborg Havnefronts rivende udvikling. Turen går gennem alle havnens skønne rum og slutter i Karolinelund. Undervejs gives et samlet overblik over hele havneområdet fra toppen af Himmerlands ungdomsboliger, der har en fantastisk udsigt over fjord og by. Billetpris denne aften er 50 kr. eksl. billetgebyr.
Læs mere om Arkitekturvandring med Utzon Center 

8. oktober kl. 12.20 – 14.30
Modeshow for konfirmander
Sted: Musikkens Hus
Kom med til et brag af et modeshow for konfirmander, når tøjmærket Luxux inviterer til opvisning af de nyeste konfirmationskjoler af Dansk Design. Det vil være en dag fuld af forkælelse, og der vil blandt andet være goodiebags, drinks, mundgodt og underholdning med konkurrencer, udstillere og meget andet.
Læs mere om Modeshow for konfirmander i Musikkens Hus 

8. oktober kl. 9.00 – 15.00
Danmarks største Bagagerumsmarked i Aalborg
Sted: Dyrskuepladsen, Hobrovej 437
Køb eller sælg fine lopper til Danmarks største Bagagerumsmarked! For 14. sæson i træk åbnes der for udbud af nostalgiske og lækre retro- og vintageting i et super hyggeligt miljø! Ønskes en stand under halvtag, skal tilmelding ske hurtigst muligt.
Læs mere om Danmarks største Bagagerumsmarked i Aalborg

13. oktober
Verdenskøkkenet – Peru
Sted: Folkekirkens Hus
I løbet af efteråret inviterer Verdenskøkkenet i Folkekirkens Hus til smagning af retter fra hele verden! Autentisk mad, personlige historier og traditionel musik er omdrejningspunktet, når farverige og festlige aftener fejrer Aalborgs multikulturelle samfund. Denne aften er en særlig introduktion til Peru. Da køkkenet åbnede i 2016 var det til tre udsolgte aftenener – så skynd dig at købe billet. Der er rabat til børn, studerende og flygtninge.
Læs mere om Verdenskøkkenet – Peru 

21. oktober kl. 14
Musikkens Tons – Børnebanditterne
Sted: Musikkens Hus
Tag med til karneval i Rio, se solen stå op i Egypten, dans folkedans i Danmark – og meget mere, når Børnebanditterne tager dig med jorden rundt! Banditterne har lavet en håndfuld børnevenlige sange, der hver repræsenterer et lands musikkultur, og de vil undersøge både musik og landefakta for at give en berigende erfaring af, at musikken i verden er lige så mangfoldig, som vi mennesker er! Musikkens Tons´ arrangementer er henvendt til børn i alderen 5 – 10 år.
Læs mere om Musikkens Tons – Børnebanditterne 

28. oktober kl. 14.00
Musikkens Tons – Hug en hæl & klip en tå
Sted: Musikkens Hus
Den Jyske Opera inviterer med familieforestillingen Hug en hæl & klip en tå til opera i børnehøjde! Forestillingen er inspireret af Brødrene Grimms eventyr og Rossinis opera om Askepot – men byder i øvrigt på sit helt eget persongalleri. Prinsen og balscenerne er byttet ud med søskendejalousi, forældreambitioner, drømme og længsler – i en vedrørende, skør og sjov fortælling. Musikkens Tons´ arrangementer henvender sig til børn i alderen 5 – 10 år.
Læs mere om Musikkens Tons - Hug en hæl & klip en tå 

 

November

3. november
Søren Huss
Sted: Musikkens Hus
Når Søren Huss denne aften gæster Aalborg er det med spritnyt barselsmateriale fra sit tredje soloalbum med arbejdstitlen Midtlivsvisen. Den store formidler har gennem årene høstet imponerende anmeldelser – fuldt fortjent. Den fantastiske sanger formår at bearbejde og formidle livsfænomener fra sit inderste med nærvær og en helt speciel stemme, der rører helt ind i hjertekuglen! Han har netop afsluttet en total udsolgt akustisk turné med kirkekoncerter – så gå ikke glip af denne mulighed for en oplevelse i særklasse!
Læs mere om koncert med Søren Huss 

29. november
Hele Danmark holder jul i Musikkens Hus
Sted: Musikkens Hus
For tredje år i træk sender TV2 Alletiders Juleshow fra Musikkens Hus i Aalborg! Showet er det mest sete juleshow på dansk TV – og samler hele familien-Danmark. Juleshowet optages fra koncertsalen med de snehvide vægge og julerøde stole, og det er de folkekære værter Mikkel Kryger og Louise Wolf, der præsenterer en stjernerække af danske solister, som akkompagneret af Aalborg Symfoniorkester sørger for, at julehyggen breder sig til det ganske land. Billetsalget åbnes den 15. september.
Læs mere om Hele Danmark holder jul i Musikkens Hus 

 

December 

17. december kl. 14.00
Syng julen ind med Sigurd Barrett
Sted: Musikkens Hus
Syng julen ind med Sigurd Barrett og Bjørnen Bjørn! Få en uforglemmelig oplevelse for hele familien med Sigurds julesjov, når han igen i år laver nissedrillerier, fortæller historier, præsenterer børnekor og musikere med nissehuer og lader hyggen sprede sig i masser af fællessang. Der uddeles sanghæfte med tekster, så alle har mulighed for at komme i den rette julestemning!
Læs mere om Syng julen ind med Sigurd Barrett 

 

 

Vi opdaterer løbende sidens indhold - så kom frisk tilbage.

 

Det sker denne weekend

Hver torsdag kl. 14 kan du finde weekendens aktuelle begivenheder på denne side:
Det sker i Aalborg denne weekend

 

Highlights i Aalborg

Du finder altid en liste over de store begivenheder i Aalborg på denne liste:
Highlights i Aalborg

 

Tilmeld dig ugentligt nyhedsbrev

- og få weekendens bedste begivenheder direkte i din indbakke
Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få weekendens bedste begivenheder, direkte i din indbakke hver torsdag.

* indicates required

Del denne side

Musik i Aalborg

Hør alt fra Bryan Adams, Gnags, Cliff Richard, Infernal, Medina, Suspekt, DGI Verdensholdet - på festivaler eller et af Aalborgs kulturhuse eller spillesteder
Musikkens Hus
Studenterhuset

Skraaen
Aalborg Kongres & Kultur Center 
Nibe Festival
Skovrock

Gå tur langs Aalborgs havnefront

En gåtur langs Aalborgs nye havnefront byder på mange forskelligartede oplevelser.

Klik her og se hvad du kan møde på din vej - Gå tur langs Aalborgs havnefront

Aalborg Havnefront

De Syngende Træer

De Syngende Træer i Kildeparken er et musikalsk fænomen, hvor over 80 kunstnere har plantet hver deres træ. Tryk på knappen på træet og hør musikken strømme ud af træerne...   

De Syngende Træer ved Aalborg Kongres & Kultur Center i Kildeparken

Shopping i Aalborg

Aalborgs gader byder på masser af spændende specialbutikker. Her finder du tøj, sko, accessories og meget mere til enhver smag og ethvert budget. Og så ligger alle butikkerne tilmed indenfor komfortabel gåafstand.

Shopping i Aalborg

Det sker i Aalborg

Det sker i Aalborg - få overblik!

Vil du vide, hvad der sker i den kommende weekend? Vil du gerne se sæsonaktuelle arrangementer? Eller vil du kun se highlights i Aalborg? Så klik videre - vi har selekteret det bedste.