Aalborg Akvavit

Aalborg er snapsens by

I 1881 blev de første dråber akvavit og snaps blev fremstillet i Aalborg. Destilleriet "De Danske Spritfabrikker", som blev opført i 1931, havde sin sidste produktion i 2015.

Snaps og Aalborg hører sammen

En Rød Aalborg og et par stykker godt dansk smørrebrød - den sammensætning skaber med garanti billeder i dit hoved. For mange vækker det minder om råhygge og søndagsfrokost, for andre hører det med til traditioner, som holdes i hævd. Der er også de for hvem snaps og smørrebrød er en ny og spændende oplevelse. I Aalborg kan smørrebrødselskere (blandt mange steder i Aalborg), nyde den klassiske smag, de gode råvarer og det traditionelle udseende på restaurant Hos Isidor Henius, som ligger tæt på Aalborg havnefront. Og hertil serveres selvfølgelig snaps i forskellige varianter.

I Aalborg Akvavit-familien findes 14 forskellige snapse og akvavitter blandt andet Aalborg Taffel Akvavit, Brøndums Snaps, Harald Jensen Akvavit, Aalborg Porse Snaps og den årlige Aalborg Jule Akvavit.

Snapsen er prikken over i'et

Det vil mange mene og det illustreres fint med denne lille reklamevideo for Aalborg Akvavit... 

De Danske Spritfabrikker

De Danske Spritfabrikker har en særlig kompetence inden for akvavit og snaps. På fabrikken her i Aalborg fremstilles destillater og ekstrakter af naturlige krydderier, som anvendes til at give de kendte Aalborg Akvavit-produkter deres unikke smag og karakteristika. Fabrikkens ekspertise inden for den ædle kunst at destillere er baseret på Isidor Henius, Anthon Brøndum og Harald Jensens håndværksmæssige kunnen, som er videreudviklet og forfinet siden 1840'erne.

Det nuværende destilleri blev bygget i 1931, og bygningerne er af Kulturarvstyrelsen blevet udpeget som bevaringsværdigt industribyggeri. Spritfabrikken havde sin sidste produktion i 2015, hvorefter de flyttede til Norge.

Hvor købes snapsen?

Det spørgsmål bliver ofte stillet af norske og svenske besøgende i vores by. Du kan købe snaps og akvavit i ethvert supermarked og hos vinhandlere kan du blive præsenteret for et helt ”galleri” eller alle varianterne for sig – ganske enkelt.

Til snapsen hører et rigtigt snapseglas - det fås bl.a. i Salling Aalborg.

Læs mere om Aalborg Akvavit her.

Del denne side

Nyd den af et rigtigt snapseglas

Nyd din Aalborg Akvavit af et rigtigt snapseglas, som du bl.a. kan købe hos udvalgte af Aalborgs kunsthåndværkere.

 

Mortens Kro i Aalborg

Gastronomi i Aalborg

Store kulinariske oplevelser venter på dig i Aalborg. Kom og tag en bid af byen...