Aalborg i udvikling

Udviklingen er i de seneste år gået hurtigt i Aalborg. Fra at have været en industriby, fremstår Aalborg i dag som en moderne oplevelses- og vidensby...

Aalborg er forvandlet fra industriby til universitetsby med kulturhuse på havnen og et hastigt voksende indbyggertal. Gamle kraftværker som Nordkraft er lukkede og omdannet til kulturhuse, industri er revet ned og erstattet af ungdomsboliger, afdelinger af Aalborg Universitet og et Utzon Center. Senest er en ny arkitektonisk perle, Musikkens Hus, skudt frem. Havnefronten er forvandlet til en oase med Jomfru Ane Park og havnebad, hvor folk bader, slentrer, hygger sig og slænger sig. Antallet af indbyggere og studerende vokser i hurtigt tempo og optaget på Aalborg Universitet er mere end fordoblet de sidste 5 år.

Utzon Center

Utzon Center er et dynamisk og eksperimenterende kultur- og videncenter, hvor arkitektur, design, kunst og formidling går op i en højere enhed. Det er tegnet af den danske arkitekt Jørn Utzon (1918-2008), som voksede op i Aalborg. Utzon Center blev indviet i maj 2008, og er det første i en række af kulturelle tilbud langs havnefronten i Aalborg. Ud over skiftende udstillinger rummer huset også den smukke Spidsgatterbåd, tegnet af Jørn Utzons far, Aage Utzon. Det Obelske Auditorium på 1. sal med udsigt over fjorden er storslået, både til møder og selskaber, og biblioteket er en arkitektonisk perle i sig selv.

Læs mere om Utzon Center

Nordkraft

Nordkraft er Aalborgs centrale kulturhus med teater, spillested, biograf, idrætscenter og meget mere. Her finder du bl.a. Skråen, der er Aalborgs populære spillested, hvor store koncerter og stand-up-arrangementer fylder programmet året rundt. Biffen er Aalborgs uafhængige biograf, som bl.a. viser festivalfilm, kortfilm, novellefilm, spillefilm og stumfilm. Biffen rummer 3 biografsale i Nordkraft. Du kan også besøge Kunsthal NORD i Nordkraft. Kunsthal NORDer udstillingsdelen af KunstVærket - det regionale kraftcenter for formidling, uddannelse og produktion inden for billedkunstområdet i Nordjylland. DreamHouse med små kreative iværksættervirksomheder findes også i Nordkraft, lige som idrætsuddannelsen under Aalborg Universitet. Har du lyst til en dejlig frokost eller god aftensmad, kan du også besøge Restaurant Azzurra i Nordkraft. Arkitektonisk har Nordkraft også meget at byde på. Arkitekterne har under restaureringen af det gamle kraftværk bevaret det rå, industrielle look, hvilket giver bygningerne et helt unikt udtryk.

Læs mere om Nordkraft

Musikkens Hus

På Aalborgs havnefront med frit udsyn over Limfjorden finder du Musikkens Hus; nordjydernes musikalske samlingspunkt og en arkitektonisk perle. Huset er tegnet af det internationalt anerkendte østrigske arkitektfirma Coop Himmelb(l)au og visionen er, at huset skal være et vartegn for hele regionen, samt en kulturel drivkraft for vækst og udvikling. Musikkens Hus indeholder koncertsal, faciliteter til Aalborg Symfoniorkester og Nordjyllands Musikkonservatorium, samt Institut for Musik under Aalborg Universitet.

Læs mere om Musikkens Hus

Del denne side

Find flere billeder

Læs mere om byplanlægning og kommende projekter på Aalborg Kommunes hjemmeside...

Byplanlægning i Aalborg
Det sker i Aalborg

Det sker i Aalborg

Aalborg summer af aktivitet året rundt. Det kulturelle udbud er stort og varieret - fra store shows, koncerter og teaterforestillinger til små intime livekoncerter. Se de mange begivenheder her...