Aalborg - smagens by

Oplevelser, der pirrer sanserne. Det er det vi vil have, når vi går på restaurant. Her finder du derfor en række unikke restauranter. De emmer alle af atmosfære og gode oplevelser. De har et køkken, der kræser for smagen og arbejder med de bedste råvarer! God fornøjelse - og god appetit!

Bellissimo, bellissimo!

På SanGiovanni - byens berømte slow-food restaurant - har to generationer af familien Volpi gjort det til et livsværk at lære gæsterne hvordan god italiensk mad skal smage. Restauranten ligger i Aalborgs første fem etagers bygning og her kan man sidde og holde øje med trafikken på Vesterbro, uden at blive generet af støjen, samtidig med at man nipper til et himmelsk glas italiensk rødvin og roen falder over én. Ud over et spændende menukort har SanGiovanni en af landets mest velassorterede og spændende vinkælder med italienske vine. Spørg gerne, om du må komme ned og se den - men husk: Ikke røre ved de gamle flasker! Og spørg også gerne far Giovanni eller sønnen Mikele om vinene restaurantens, historie og maden!

Ristorante SanGiovanni, Vesterbro 46, 9000 Aalborg. Tlf.: 98113755

Kro med internationalt touch!

En dansk kro er typisk noget med bindingsværk og et menukort der ofte indeholder dansk bøf med bløde løg og dampkogte kartofler. Derfor er et besøg på Restaurant Mortens Kro i hjertet af Aalborg intet mindre end en overraskelse: Her er et lækkert interiør i creme og hvidt - og med frit udsyn ind til køkkenet, hvor kokkene tryller med råvarerne. Rummene er lyse og åbne og den ganske særlige belysning giver et spændende kosmopolitisk præg, man aldrig ville forvente at finde i en kro. Da køkkenchef Morten Nielsen var dreng, drømte han om at åbne sin egen ”Mortens Kro”. Mange år senere blev drømmen realiseret. Og hvilken drøm: Et spændende, internationalt - og samtidig meget personligt - fusionskøkken i en moderne oplevelsesrestaurant med champagnebar, grand cru-vine, behagelig musik og indmuret pejs.

Restaurant Mortens Kro, Mølleå 4-6, Mølleå Arkaden, 9000 Aalborg. Tlf.: 98124860

Spis på prinsessen

Det er ikke pænt at kalde en dame for en bolværksmatros - og da slet ikke en prinsesse - men det er faktisk lidt hvad det gode skib, Prinsess Juliana, er. Det smukke hollandske skoleskib fra 1931, der i dag er ombygget til restaurationsskib, er nemlig nok sødygtigt - men der er ingen motor, så skibet ligger altid til kaj. I dag er Prinses Juliana en spændende gourmetrestaurant, smagfuldt indrettet med respekt for den gamle dames historie. Prøv restaurantens surprisemenu - og er vejret til det, så start med en aperitif på dækket. Mens I venter på maden, kan I studere den lille folder med skibets spændende historie som skibets ejere har fået lavet.

Prinses Juliana, Vestre Havnepromenade 2, 9000 Aalborg. Tlf.: 9811 5566

Til middag på herregården

Herregården Scheelsminde blev bygget i 1808, hvor den fungerede som landbrug. Blandet andet blev herregården brugt som forsøgsgård af De Danske Spritfabrikker. I 1960 blev herregården omdannet til hotel, restaurant og konferencecenter, og har siden været ejet af familien Bühlmann Jensen. Den hyggelige restaurant har store panoramavinduer, der giver én følelsen af, at man sidder midt i Scheelsmindes smukke park. Scheelsmindes køkken bygger på klassisk kogekunst og respekt for det ærlige og enkle. Udgangspunktet for retterne er altid årstidens udvalg af gode råvarer, plus et modigt kig til en kulinarisk verden af nye og forførende muligheder.

Restaurant Bühlmann, Scheelsmindevej 35, 9000 Aalborg. Tlf.: 9818 3233

Del denne side

Ristorante SanGiovanni

Ristorante SanGiovanni

Restaurant Mortens Kro

Restaurant Mortens Kro

Prinses Juliana

Prinses Juliana

Restaurant Bühlmann

Scheelsminde

Mortens Kro i Aalborg

Gastronomi i Aalborg

Store kulinariske oplevelser venter på dig i Aalborg. Kom og tag en bid af byen...