Action & sjov

Hvis du godt kan lide, at der er rigtigt gang i den, når du holder ferie, så er her en række tips til, hvad du kan opleve i Aalborg...

For vandhundene...

Er du vild med vand, så er Svømmeland i Nørresundby lige noget for dig. Her kan du tumle i det store badeland, hvor du blandt andet finder 50 meter svømmebassin, børne- og babybassiner. Derudover kan du prøve den 44 meter lange vandrutsjebane og gå ind i grotterne med bobler og vandfald. I Aalborgs vestby finder du Haraldslund Vand- og Kulturhus. Her kan du svømme i hallens 25 meter svømmebassin, hoppe fra 1 og 3 meter vipper, børne- og babybassiner og forskellige saunaer.

I Aalborg Cable Park, beliggende ved Øster Havn, kan du prøve vandski og wakeboard, hvor du bliver trukket bag et kabeltræk. Her kan du prøve kræfter med vandsport, og se hvor dygtig en surfer du egentlig er- måske har du et skjult talent... 

I RIB-IT er der dømt gennemførte vandplaskende oplevelser, når vand og action mødes på Limfjorden! RIB-IT tilbyder uforglemmelige oplevelser på vandet i deres to specialdesignede både, der når meget høj fart- så hold godt fast!

Svøm udendørs i Aalborg

Når vejret er godt, kan du også tage en frisk svømmetur udendørs. Vestre Fjordpark (tidligere Aalborg Friluftsbad) ligger i Aalborgs grønne vestby lige ned til Limfjorden, hvor vandet fra fjorden løber lige ind i bassinet og hvis du tør så prøv 10 m vippen. Uden for friluftsbadet er der en badebro, hvor du kan tage en dukkert direkte i Limfjorden. 

På havnen ved Jomfru Ane Parken kan du bade i Aalborg Havnebad. Her kan du springe ud fra 3 og 5 meter vipper og svømme i det fine bassin. Ved Aalborg Havnebad er der desuden lege- og børnebassin.

I Aalborg Øst ligger Hesteskoen - en skøn sandstrand ned til fjorden med badebro og rig mulighed for mange timers leg og hygge. Du kan fange krabber og rejer ved badebroen, tage en dukkert i fjordens vand, som både rummer lave og dybere områder. Der er bålplads ved shelterne mellem træerne.

Til de nysgerrige

Hvis du er nysgerrig efter at vide mere om verden omkring dig eller bare gerne vil opleve næsten 1600 spændende og truede dyr fra hele verden i virkeligheden, så må du ikke gå glip af Aalborg Zoo. Her kan du blandt andet se isbjørnene boltre sig over og under vandet i deres flotte isbjørneanlæg eller den store savanne med giraffer, strudser og zebraer. Husk endelig også at hilse på aberne, elefanterne, flodhestene, surikaterne, bjørnene, ulvene og alle de andre. Du kan også klappe de små geder og tage en tur på legepladsen.

I Aalborgs vestby kan du se en spændende udstilling om totalforsvaret og besættelsen 1940-45 ved et besøg på Aalborg Forsvars- og Garnisonsmuseum. Her kan du i en kæmpehangar fra 2. Verdenskrig se og røre ved kampvogne, biler, motorcykler, fly og andet materiel fra Hæren, Flyvevåbnet, Hjemmeværnet, Politiet og Redningsberedskabet. Derudover kan du se uniformer, kanoner og meget andet…

Action for hele familien i Aalborg

Skal hele familien have en hyggelig dag sammen, er Seaport et godt valg. Her kan I bowle og spille pool, og når sulten melder sig, er der mulighed for at købe mad i restauranten. Det er muligt at etablere børnebaner. På Aalborg Minigolfbane kan familien kåre familiens bedste minigolfspiller. En kombination af skønhed og action fås på en af Danmarks smukkeste gokartbaner hos Gokart Jylland i Mou. Hos Gokart World kan I dyste om at blive familiens bedste racerkører, på den over 400 meter lange bane. Og så er der jo Fårup Sommerland her kan hele familien få den helt store legedag sommeren igennem.

Når der skal sved på panden…

Funcenter kan I prøve lasergame, paintball, waterball, human football table og meget mere. Her kan I få sved på panden og én på opleveren, mens I udfordrer hinanden i en af de mange discipliner. Aalborgs nyeste attraktion Klatreparken ved Aalborg Zoo er for de modige der kan lide højder og spænding. Her er der garanti for sug i maven, når der balanceres og klatres mellem trætoppene. Har du og familiens små lyst til at bevæge dig og opleve en masse sjov, så kig ind hos Leo's Legeland, et kæmpestort legeland, hvor du kan lege, slappe af, spise og have det rigtig sjovt! Her kan du boltre dig på intet mindre end 4.500 kvm.- for Leo's Legeland er Nordens største! Dyk ned i boldehavet, mærk suset på rutsjebanerne, eller hvad med en gang akrobatik på trampolinerne? Dette er blot nogle af de ting, du kan prøve i Leo's Legeland. Hvis du kan lide at stå på rulleskøjter eller skateboard, kan du prøve Aalborgs udendørs skaterbane på Th. Sauers Plads. Skatebanen er udformet som torv eller en plads med forskellige udfordringer i stedet for blot en samling ramper. Her er der masser af udfordringer for både begyndere og øvede.

TOP 10 - Action & Sjov

Del denne side

Leg ved Aalborgs havnefront

Ved Jomfru Ane Parken finder I et aktivitetsområde med plads til at spille bold og lignende. I kiosken ved ved aktivitetsområdet kan I leje forskelligt udstyr for eksempel bolde, hockeyudstyr, ketsjere, kroketudstyr, petanque og kæmpe-mikado.

Læs mere om Jomfru Ane Parken

På fisketur midt i Aalborg

Fra havnen i Aalborg kan lystfiskere få bl.a. sild og hornfisk på krogen. Og langs Limfjorden er der fine fiskepladser, samt put & take søer.

Læs om fiskevande her

Aalborg Zoo

Se flere familieoplevelser

Aalborg byder på et væld af gode oplevelser for dig og din famile. Se temasiden "Familieoplevelser i Aalborg" og lad dig inspirere...