Afrikansk savanne i Aalborg Zoo

Aalborg Zoo har "importeret" en landsby fra Afrika. Med huse, savanne, træer og dyr der opleves i så naturtro omgivelser, at man som besøgende næsten føler sig hensat til safari i Afrika.

Dyr i naturlige omgivelser

For en nordbo er synet betagende: En afrikansk savanne fuld af eksotiske dyr. Zebraer og elegante antiloper spankulerer rundt mellem strudse og langhalsede giraffer.
I et vandhul ved et klippefremspring tumler dværgflodhesten sig i sit våde element. Op til 3 meter høje strudse går stolte rundt og har det store overblik. Og i en lille hytte ved vandhullet kan man opleve savannens dyr på nært hold, når de kommer ned for at drikke, eller dværgflodhesten der tager sig et svalende bad.

Det er alt sammen et sceneri som taget ”Out of Africa”. Og dog er adressen på alle herlighederne Mølleparkvej 63, 9000 Aalborg. Nærmere betegnet Aalborg Zoo.

Afrikansk dyreliv og arkitektur

I et afrikansk natursceneri - Den Afrikanske Landsby - vises et udvalg af havens afrikanske dyr i omgivelser, der er gjort så naturtro som muligt.

Nogle af savannens dyr kan ses i den cirkulære savannestald på 700 m2, hvor der er 15 m til loftet. I forbindelse med savannestalden har vortesvinet til huse. I landsbyen er der desuden et tropisk miljø med vandhuller for dværgflodheste og et strudseanlæg. Et baobabtræ på knap 15 meter samt en primitiv skole med klasselokale i den ene ende og boergeder i den anden, er med til at komplementere indtrykket af et stykke Afrika, der er eksporteret til Nordjylland.

Rent arkitektonisk er samtlige bygninger i landsbyen inspireret af traditionel afrikansk arkitektur.

De naturtro omgivelser gør, at du oplever de eksotiske dyr næsten som om, du går nede i Afrika. Du lugter, hører og ser dem på en helt anden måde, end du er vant til i zoologiske haver.

Kvindelist mod krybskytter

Aalborg Zoo er i samarbejde med havens gæster hovedsponsor for noget ganske enestående, nemlig BLACK MAMBA – En gruppe på 36 lokale kvinder som opererer i Balule i Sydafrika. Balule er en 400 km2 stor del af den verdenskendte Kruger Nationalpark. Kvinderne bruges som værn mod krybskytter, og det virker. 

Det er vores overbevisning, at krigen mod krybskytter ikke kan vindes med krudt og kugler, men i stedet gennem uddannelse af lokalsamfundet. Det er her kvinderne gør en væsentlig forskel. De har kulturelt set en langt større troværdighed end mændene, og de lader sig ikke bestikke.

Læs mere om det spændende projekt på https://aalborgzoo.dk/kampagner.aspx

Del denne side

Spørg blot dyrepasseren

Har du et spørgsmål om dyrene i Aalborg Zoo – så spørg dyrepasserne. De har nemlig været på kursus i mundtlig formidling.

For i Aalborg Zoo skal man ikke blot se dyrene. Man skal også lære om dem og deres liv. Og de farer, som f.eks. ændringer i miljø og klima fører med sig.

Aalborg Zoo gør meget ud af at formidle viden – og fortælle gode historier – om dyrene. Det sker også på nettet, via undervisning, plancher og videoer ved dyrenes huler og grotter m.m.