Bæredygtighed i Aalborg

Danmark er en klar frontløber, når vi taler om bæredygtighed. Faktisk holder Danmark en anden plads på verdensplan i forbindelse med implementeringen af FN’s verdensmål for bæredygtighed.

Aalborg har en stor finger med i spillet, når det gælder Danmarks fine placering som nummer to på verdensplan i forhold til implementering af FN's mål for bæredygtighed. Aalborg har ovenikøbet lagt navn til to vigtige europæiske bæredygthedsdokumenter: Aalborg Charter fra 1994 og Aalborg Forpligtelserne fra 2004. Desuden er Aalborg meget involveret i Sustainable Cities-kampagnen, som ledes af ICLEI (Local Governments for Sustainability) i samarbejde med Bask Regionen. 

Aalborg arbejder holistisk mod bæredygtighed: udover at fokusere på cirkulær økonomi, affaldshåndtering, overgangen af energisystemerne, bæredygtig konstruktion og bæredygtig industri, investerer Aalborg også meget til, at byens befolkning har det godt. Faktisk står der endda i den Europæiske Kommissions årlige rundspørge, at Aalborg ofte kaldes for ”Den gladeste by i Europa.”

Aalborg er frontløber i bæredygtighed

Danmarks nordlige hovedstad, Aalborg, er på mange fronter en forløber. Blandt andet når vi snakker om præisolerede rørsystemer til fjernvarme, biogasanlæg, solkraftværker, geotermiske varmeanlæg og fjernkøling samt forskning i vindkratelektronik.

Afholder du dit møde i Aalborg, betyder det at drømmen om et grønt og bæredygtigt møde, bliver en realitet!

Del denne side

Grønne initiativer i Aalborg

Klik også ind på følgende sider for mere info om grønne initiativer i Aalborg:

Grøn transport i Aalborg

Grønne hoteller i Aalborg

Grønne møder i Aalborg 

Guide - gør dit møde grønt

Kontakt os gerne

Hvis du har spørgsmål relateret til grønne møder og bæredygtighed i Aalborg, er du velkommen til at kontakte:

Inge Krogh Larsen

projektleder, ikl@aalborg.dk, tlf. +45 9931 7526

Grønne møder i Aalborg

Grønne møder i Aalborg

Her får du overblik over og inspiration til, hvordan dit møde eller din konference kan arrangeres med fokus på bæredygtighed i Aalborg