Børglum Kloster

Børglum Kloster

Børglum kloster er ikke kun kulissen for et fantastisk juleeventyr – det er også rammerne for tusind års danmarkshistorie, der stadig kan mærkes i krogene på det gamle kloster.

På Børglum Kloster finder du en begivenhedsrig historie, der har budt på griske biskopper, frygtede herremænd, spøgelser, kærlighedshistorier, markante kvinder og excentriske godsejere. Den mest berømte beboer er Stygge Krumpen der levede et frit og lystigt liv på Børglum Kloster.

På trods af en noget dramatisk historie er det i dag et smukt og fredfyldt kloster der toner frem på bakketoppen i det billedskønne landskab. De nuværende ejere, Familien Rottbøll, byder året rundt velkommen på Klosteret, hvor du bl.a. kan få et gensyn med ”Julemandens værksted” fra julekalenderen "Ludvig og julemanden". Du kan også se udstillingen om H.C. Andersen og hans ophold på klosteret.

Læs mere om Børglum Kloster i Nordjylland…

Del denne side

Margueritruten

Margueritruten er den helt specielle danske turistrute, der leder vejen forbi mere end 200 af Danmarks største og mest spændende seværdigheder samt Danmarks smukke natur. Følg de karakteristiske marguerit-skilte og oplev det bedste af Danmark.

Læs mere om margueritruten i Danmark…

Familiehygge på østkystens strand

Oplev Nordjylland

Nordjylland er danskernes foretrukne ferieområde. I Nordjylland kan du opleve Vesterhavet mod vest, Kattegat mod øst og Limfjorden midt i mellem. Og i mellem de to have er der masser af attraktioner, naturoplevelser, lokale råvarer samt spændende seværdigheder.