Ejdrup skulptur og pavillon

Ejdrup

Bedre udsigt og mere grus

Landsbyen Ejdrup består i dag af store landbrugsejendomme og mindre gårdhuse. I området er der blevet gravet efter sand og grus i undergrunden. Foran stuehusets vinduer, på Lyngbjerggård, lå engang en bakke og spærrede for landmandens udsigt over markerne. Da den blev gravet væk, fik han ikke alene en smuk udsigt, men også mulighed for at grave grus.

Aktiv ferie i bakkerne ved Ejdrup

Bakkerne omkring Ejdrup er smukt og udfordrende terræn for cyklister og vandrere. Særligt den 43 meter høje Ejdrup Bakke kan give sved på panden med en stigning på 5,1 % over en strækning på 850 meter. Til gengæld kan du nyde en utrolig smuk udsigt på toppen, mens du får pusten igen.
Med start i skoven øst for friskolen er der gode muligheder for vandreture. Besøg også gerne skolens nye multitorv, hvor man kan køre på rulleskøjter, løbehjul og skateboards og prøve kræfter med mobile skaterramper.

Koldt vand til det gamle frysehus

Ejdrups tidligere frysehus er bevaret. I den ene ende af huset var der cementstøberi, og i den anden ende, var temperaturen konstant -20 grader.
Vandet til frysehuset kom fra et dødishul, en dam i nærheden, som opstod fra en gletsjer i istiden.  Dødishullerne blev dannet ved, at store klumper af is rev sig fri af gletsjeren. Der, hvor de smeltede, dannede der sig små, runde eller ovale vandfyldte søer eller mosehuller. Mange landsbyer er anlagt ved et dødishul, som har fungeret som vandforsyning for dyr og mennesker.

Ejdrup Kirke

Ejdrup Kirke som ligger i den sydlige del af byen er opført i romansk stil og bygget i granitkvadre er fra 1100-tallet, og har siden hen fået våbenhus og tårn.

Ønsker du at læse mere om Ejdrup Kirke, kan du gøre det her:

http://www.visitaalborg.dk/ejdrup-kirke