VisitAalborg
Halekær Møllehus med sø i baggrunden

Halkær

Fra kanten af Halkær Bredning er der en flot udsigt til skoven og det gamle voldsted, hvor Halkær Hovedgård lå. Åen løber gennem voldanlægget, hvor friluftsfolk i jolle, robåd eller kajak stopper op.

Ådal med natursti og økologisk kro

Halkær var nok aldrig blevet til en by, hvis det ikke var for jernbanen. Frem til 1969 kørte der tog mellem Nibe og Hvalpsund. Den gamle bane er nu omdannet til natursti. Selve landsbyen består af en samling større og mindre huse. I midten ligger Halkær Kro som kulturelt samlingspunkt for lokalområdet. Her gik otte familier i 1992 sammen om at genåbne den gamle brugs som spillested og økologisk spisehus. Stedet bygger i dag på frivillig arbejdskraft og er berømt for sine folkemusikaftner med navne, der trækker publikum til langvejs fra.

Vand på mange måder

Ved den gamle stråtækte vandmølle i Halkær kan man opleve en udstilling om områdets natur- og kulturhistorie og gå en tur af den markerede sti, der fører op til en smuk udsigt over ådalen.
På den dejlige plads, ved det gamle fæstningsanlæg for Halkær Hovedgård, må alle tænde bål og overnatte i shelters. Der er også gode muligheder for at gå tur langs Halkær Sø eller opleve udsigten fra fugletårnene.
Langs Halkær Å er der også anlagt en fiskesti på 1,4 km, hvor alle med fisketegn kan fiske ganske gratis. Halkær Bredning er et rigtig godt valg for en tur i havkajak. Her er beskyttet og afvekslende farvand med mange holme og små øer, og et meget rigt fugle- og dyreliv, som man kan komme helt tæt på.>

Kranie fundet i en grøft

Om Skandinaviens ældste mand var en særling vides ikke. Men hans kranie blev i 1953 fundet af grøftegravere ved Hedegårde syd for Halkær. Han levede for cirka 9600 år siden i den ældre del af jægerstenalderen, og den øverste del af hans kranie kan ses på Vesthimmerlands Museum i Aars

Ønsker du at læse mere om Halkær, kan du gøre det her:

http://www.halkaer.dk/

http://www.visitaalborgfjordland.dk/danmark/aalborg-fjordland-set-fra-kajakken