VisitAalborg
Skørbæk Søpavillon

Skørbæk

Ved en dejlig idyllisk sø, ligger en stor splinterny pavillon, og rundt om ligger landsbyens huse og ejendomme spredt mellem hinanden.

Bakker og dale med historie

Landskabet omkring Skørbæk er opstået ud af istiden og stenalderhavets bevægelser. Historikere mener, at landsbyen har ligget her helt tilbage i vikingetiden. På heden, syd for byen, er der fundet spor af klyngegårde og firkantede marker, som stammer helt tilbage til fra jernalderen.

Frivillige kræfter fordelt på få hænder

På trods af, at Skørbæk i dag ikke tæller så mange beboere, er byggeriet af en flot søpavillon alligevel blevet realiseret. Pavillonen stod færdig ved den årlige udendørs gudstjeneste før Sankt Hans i 2016. Ved hjælp af sponsorater, fondsmidler og frivillig arbejdskraft har byen fået tag over hovedet. Fremover er turister og gæster på visit meget velkomne til at gå i læ, når de lægger vejen forbi. Der er også et fint toilethus.

Ny skaterbane og multitorv på Friskolen

Sammen med nabobyen Ejdrup fik Skørbæk i 1961 en ny friskole som samlingspunkt for de to landsbyer. Friskolen har et stort elevtal og opbakning fra en stor del af oplandet. I slutningen af 2016 færdigggjorde skolen et nyt multitorv, hvor man kan køre på rulleskøjter, løbehjul og skateboards og prøve kræfter med mobile skaterramper, hvis man har mod på det. I en pavillon er der borde og bænke, hvor man kan nyde sin mad og hygge sig i tørvejr. Man er også velkommen til at gå en tur i skoven, som ligger øst for friskolen.