Da farfar var soldat

Et besøg på Springeren - Maritimt oplevelsescenter og Aalborg Forsvars- og Garnisonsmuseum er perfekt til en spændende dag, for drenge og piger der kan lide ubåde, kampvogne, fly og skibe.

Militærhistoriske oplevelser i Aalborg

Aalborg Forsvars- og Garnisonsmuseum er det ofte far eller farfar der er guide, når familien er på besøg på museet. Her kan man nemlig opleve, hvordan det var dengang far - eller farfar - var i "kongens klæ'r". På museet kan I se kampvogne, biler, motorcykler, fly og andet materiel fra Hæren, Flyvevåbnet, Hjemmeværnet, Politiet og Redningsberedskabet. Og man må gerne røre ved museets materiel.

For de militærhistorisk interesserede er museets bygninger også en spændende oplevelse. Museet har nemlig til huse i en kæmpehangar, der blev opført som vandflyveplads under besættelsen i 1940. I forbindelse med museet ligger også en tysk kommandobunker fra anden verdenskrig.

Tæt ved Aalborg Forsvars- og Garnisonsmuseum er der også mulighed for, at de der gerne vil vide noget om marinen og søens folk, kan få deres nysgerrighed stillet.

Var din farfar i marinen?

I så fald kan minderne opfriskes og du kan få gode historier om 'dengang', ved et besøg på Springeren – Maritimt Oplevelsescenter, som byder dig velkommen til alskens spændende fortællinger og oplevelser om livet på, i og under vandet.

Museet har taget navnet "Springeren" efter sin hovedattraktion, ubåden Springeren. Ubåden er trukket op på land og du kan gå ombord, lege ubådskaptajn og opleve atmosfæren. På museet er der fokus på involvering, interaktion og den gode historie og du kan bl.a. prøve kræfter med centrets sejlsimulator og se en flot model af det berømte skib RMS Titanic.

En garanteret saltvandsindsprøjtning for hele familien.

Del denne side

Aalborg Forvars- og Garnisonsmuseum

Aalborg Forsvars- og Garnisonsmuseum

Intet andet sted i Danmark finder man Totalforsvarets historie og besættelsestiden 1940 - 1945 udstillet under samme tag.
I en kæmpehangar fra 2. Verdenskrig kan man komme tæt på pansrede køretøjer, kanoner, håndskydevåben, jagerfly, brandbiler, politimotorcykler og meget andet materiel, som har været en del af det danske Totalforsvar i krig og fred.

Læs mere om Aalborg Forsvars- og Garnisonsmuseum

Springeren - Maritimt oplevelsescenter

Springeren - Maritimt Oplevelsescenter - i Aalborg, nordjylland

Aalborg gemmer på mange forskellige oplevelser – en af disse er Springeren – Maritimt Oplevelsescenter. Ud over at være navnet på centret er Springeren og navnet på museets hovedattraktion, ubåden Springeren. Ubåden ligger på land og du kan gå ombord. Og på museet kan du opleve alskens spændende fortællinger og oplevelser om livet på, i og under vandet. Her er der fokus på involvering, interaktion og den gode historie, hvor gæsterne bl.a. kan prøve kræfter med centrets sejlsimulator, og se en flot model af det berømte skib RMS Titanic.

Læs mere om Springeren - Maritimt oplevelsescenter

Aalborg Zoo

Se flere familieoplevelser

Aalborg byder på et væld af gode oplevelser for dig og din famile. Se temasiden "Familieoplevelser i Aalborg" og lad dig inspirere...