- tag familen med på opdagelse i Aalborg

Familieoplevelser i Aalborg

Aalborg er en oplagt base for familienærvær. Her kan I blive underholdt, udfordret, lære en masse og have det sjovt imens. Her er et væld af aktiviteter at vælge imellem, uanset om du er til fart og spænding, tilhænger af et roligt tempo, interesseret i vikinger eller det nyeste nye.

Find inspiration til alt det, du og din familie kan hygge jer med i Aalborg her på siden...

Familiesjov i Aalborg

Når du og din familie skal på tur i Aalborg er Aalborg Zoo et must. Her kan du se dyr fra hele verden trives i flotte og grønne omgivelser. På Springeren - maritimt oplevelsescenter kan du gå ombord i en ubåd, Aalborg Forsvars- og Garnisonsmuseum er spændende for børn i alle aldre og man må gerne røre ved tingene, Kunsten - Museum of Modern Art byder på KunstLab for børn, Vikingemuseet på Linholm Høje viser, hvordan vikingene levede og i Aalborgtårnet kan I se det hele lidt fra oven.

Attraktioner i Aalborg
Klik ind på listen og se de mange attraktioner og seværdigheder

Aalborg Zoo

På opdagelse i Aalborg Zoo

Aalborg Zoo er Aalborgs mest populære attraktion - her kan du møde 1300 dyr i dejlige, grønne omgivelser. Du kan se dyr fra hele verden som trives i gode anlæg. Aalborg Zoo er et must.

Aalborg Zoo

Top attraktioner i Aalborg

Se de bedste og mest populære attraktioner i Aalborg.

Kunsten - Water Pavilion

Kunsten er for alle - også børn og unge

Kunsten er for alle – også børn og unge. Med Kunst-kuffert, Kunst-ekspedition og Kunst-jagt er museumsbesøget på Kunsten - Museum of Modern Art - en leg.

Aalborg i børnehøjde

Hvad enten du er til action og sjov eller hellere vil opleve tingene i ro og mag, så finder du oplevelser i Aalborg, der matcher dine ønsker. Her på siden har vi samlet en alsidig buket af oplevelser, så du frit kan vælge det, der passer til dig og din familie...

 

Cablepark

Aktiviteter i Aalborg

Aalborg bugner af forskellige aktiviteter for en hver smag. Tag vennerne med i funcenter eller familien med i DGI-huset og få en skøn oplevelse. 

Aalborgtårnet

Aalborgtårnet - her får du overblikket

Fra toppen af Aalborgtårnet har du en 360 graders flot panoramaudsigt over Aalborg. Og i klart vejr kan du se langt. Helt ud til Vesterhavet og Kattegat.

Aalborg Havnebad

Aalborgs havnebad - snup en dukkert!

I sommerhalvåret er der mulighed for en dejlig dukkert i Aalborg Havnebad.

Vestre Fjordpark

Vestre Fjordpark - et sommerparadis

Vestre Fjordpark - tidligere Friluftsbadet - er forvandlet til et 165.000 m2 sommerparadis og samlingssted for alle som kan lide vand, natur og vandsport. 

Aalborg er for vandhunde

For vandhunde og deres forældre

Aalborg er et slaraffenland for alle vovehalse og vandhunde - eller voksne der bare gerne vil nyde velvære i det varme vand. Både i Svømmeland, i Gigantium Svømmehal og Haraldslund Vand- og Kulturhus suse ned af store rutsjebaner, springe fra vipperne, tage børnene med i familieområdet, forkæle dig selv i wellnessafdelingen med spabade, sauna og babylounge eller bare svømme en tur i bassinerne.  Se listen med svømmehaller, friluftsbade og vandlande...

Fortiden lever i nutiden

Er du vild med gamle dage? Synes du det er spændende at høre om vikinger og hvordan de levede for 1000 år siden og kaldte vores by for Alabu? Så afsted til Lindholm Høje - Nordens største vikingegravplads med museum.

Eller måske synes du det er spændende at gå under jorden og se på skeletter, der stikker frem af jorden i klosterruinerne. Eller måske synes du om en tur i en flot slotspark og et kig ned i en fangekælder. Mulighederne er mange...

Gråbrødrekloster Museet i Aalborg

Gråbrødrekloster Museet - underjordisk museum

Gråbrødrekloster Museet ligger under Aalborgs travle shoppinggade, Algade. Herfra kan du tage elevatoren ned og besøge det underjordiske museum. Gråbrødreklostret blev etableret i Aalborg ca. 1250. I de velbevarede, underjordiske ruiner fra det middelalderlige kloster ses bl.a. klostrets murede kælder og klosterkirkens fundamenter.

Lindholm Høje ved Aalborg

Vikingerne på Lindholm Høje

Hvordan levede man i jernalderen og vikingetiden? Få svaret på Lindholm Høje Museet og gravpladsen Lindholm Høje.

Aalborghus Slot

Om gamle dage

Er du nysgerrig efter at opleve, hvordan folk levede for mange hundrede år siden, så er her en række tips til spændende museer og historiske bygninger, du kan se, når du går rundt i Aalborg...

Nyd naturen og fjorden

Aalborg er lige en by for dig, hvis du er vild med dyr og natur. I Aalborg finder du nemlig massevis af aktiviteter for børnefamilier, hvor I sammen kan nyde den friske luft, mens I ser på dyr eller går en tur i skoven. 

I Limfjorden lige ud for Aalborg har vi en lille perle af en ø - Egholm - og det tager kun ganske få minutter at sejle der ud med Egholm Færgen - prøv det! Du kan også sejle en tur på Limfjorden helt på egen hånd med GoBoats.

Naturoplevelser i Aalborg Fjordland

Aalborg Fjordland er navnet på de flotte områder i og omkring fjorden. Her er grønne skove, smukt hedelandskab og selvfølgelig Limfjorden, som løber gennem området. Gå på opdagelse på egen hånd eller deltag i en guidet tur. Oplevelserne er mange.  

Aalborg Zoo

Dyr & natur

Aalborg er lige en by for dig, hvis du er vild med dyr og natur. I Aalborg finder du nemlig massevis af aktiviteter for børnefamilier, hvor I sammen kan nyde den friske luft, mens I ser på dyr eller går en tur i skoven.

Fårup Sommerland - kun 30 minutter nord for Aalborg!

Fårup Sommerland er Danmarks ældste sommerland og er et af de største. Fårup  - et sommerland helt ude i skoven...

Lille Vildmose i vildmarken

Mindre end en halv times kørsel fra Aalborg ligger en dansk vildmark med imponerende uberørt natur og et væld af spændende arrangementer, der får dig på opdagelse i den idylliske mose.

Ørnereservatet

Ørnereservatet i Tuen

Prøv en oplevelse for hele familien - se den majestætiske ørn i øjnene og mærk vingesuset lige over dig...

Råbjerg Mile ved Skagen i Nordjylland

Råbjerg Mile

Nordjylland har sin egen ørken – nemlig Råbjerg Mile. Råbjerg Mile er Danmarks største vandreklit som ikke er tilplantet.

Aalborg Havnebad

Action & sjov - TOP 10

Kan du godt lide, at der rigtigt er gang i den, når du holder ferie, så er her en række tips til, hvad du kan opleve i Aalborg...

Aalborg Zoo

Dyr & natur - TOP 10

Aalborg er lige en by for dig, hvis du er vild med dyr og natur. I Aalborg finder du nemlig massevis af aktiviteter for børnefamilier, hvor I sammen kan nyde den friske luft, mens I ser på dyr eller går en tur i skoven. Se denne liste med gode tips.

Klostergården ved Helligåndsklostret

I ro & mag - TOP 10

Her kan du finde tips til familieoplevelser, som du og din familie i ro og mag kan opleve sammen...

Aalborg Kloster

Museer, historiske bygninger og oldtidsminder i Aalborg

Er du nysgerrig efter at opleve, hvordan folk levede for mange hundrede år siden, så er her en række tips til spændende museer og historiske bygninger, du kan se, når du går rundt i Aalborg...