Shopping i Aalborg

Forførende shopping i Aalborg

Aalborg er en fest for sanserne - og shoppinggenet. Du kommer med veninder på tøsetur for at shoppe, nyde, slappe af og opleve. Og du rejser hjem med en følelse af, at byen har gjort dig til en prinsesse. Christin Lund Storstein er en af Norges mest kendte rejsejournalister. Hun tog et par veninder med på en 3-dages tur til Aalborg. Og de var begejstrede.

Det gør ikke noget at det lille kunstværk af en turkis frø med krone på hovedet ikke bliver til en prins når jeg kysser ham...

"Prinsen" har jeg allerede fået i form af at have lært en ny by at kende - og ladet mig forføre! En by som altid vil være der for dig og aldrig svigte dig eller komme for sent til en aftale: Aalborg er virkelig byen for "prinsesser på nye eventyr" - eller rettere sagt venindeslænget der på få dage vil fylde kufferterne med nye eventyr.

Her vil både shopping-prinsessen, party-prinsessen, gourmet-prinsessen, café-prinsessen og spa-prinsessen blive tilgodeset.
Og det hele blev opfyldt. Vi drog hjem med en bedre udgave af os selv; med nyforelskede øjne, festkjoler og brudekjole i glinsende poser med silkebånd.

Min veninde skal nemlig giftes så vores Aalborgtur var både en shopping- og fornøjelsestur - næsten som en tre dages polterabend.
Sådan en undskyldning behøver vi dog ikke for at komme tilbage. Nej, det er nok med ønsket om at shoppe et sted hvor der ikke kun er store varehuse men hvor der også er fyldt med små, personlige specialbutikker som tilbyder noget særligt som du ikke ser hos alle andre. Og så ønsket om at shoppingen ikke bare bliver et ræs - men en oplevelse!

På skattejagt i personlige butikker

Det var tidlig morgen, da vi indtog Nordjyllands Aalborg; dér hvor Limfjorden strækker sig, blank og blå. De hvide skyer spejlede sig i vandet med et løfte om en fin dag.

OK! Hvad end vi havde sort bælte eller guldmedalje i shopping - først var vi nødt til at spise. Sådan var det bare. Vi indtog en solid og dejlig frokost på mikrobryggeriet Søgaards Bryghus på CW Obels Plads.
De serverede mad fra det moderne danske køkken baseret på sæsonens lækre råvarer så vi kunne holde rigtig længe. Det var jo hårdt at shoppe. Vi havde et langbord for os selv mellem tændte lys, smuk glaskunst på væggene og mulighed for at følge med i bryggeriets produktion på nært hold. Selvfølgelig blev det også til lidt øl - både lyst og mørkt fra kælderens kobberkedler.

Da vi havde vandret mellem gamle huse og klosteret, fik vi en slags "middelalder-følelse" som gjorde shoppingturen mere hyggelig, end når vi ellers shopper; hurtigt og effektivt i store indkøbscentre fyldt med kædebutikker.

Her var alt anderledes. De små butikker hvor du finder det helt specielle - og hvor ekspedienterne har tid til dig - lå som perler på en snor. Det var næsten som at gå tilbage i tiden hvis det ikke var for den sidste nye mode i butikkerne.

Specialsmykker mens vi ventede...

Med vores venindes nært forestående bryllup var det butikkerne med sko, kjoler og smykker som vi brugte mest tid i.

"Du ligner virkelig en prinsesse!" sukkede vi henført til vores gifteklare veninde da hun blev klædt på af de søde damer i "Chiffon" i Algade. De har gjort festlige kjoler i tyl, silke og smukke stoffer fra Tyrkiet til deres varemærke.

Vi havde en morsom time blandt metervis af kjolestativer, tykke røde tæpper og lysekroner. Også hos "Luxus" i Nørregade havde de fantastiske selskabskjoler til fornuftige priser. Vores "prinsesseforvandling" var begyndt...

Vi fortsatte vores eventyr og skulle finde smykker til vores kjoler. Ved siden af "Chiffon" ligger smykkeforretningen og værkstedet "Athena". Her mødte vi en græsk/dansk familie, hvor far og datter selv designer smykkerne som de sælger. Fra 300 kroner og op lavede de hvert vores personlige smykke. Dermed fik vi smykker, som passede perfekt til vores kjoler, vores farver, ansigt og krop. Fantastisk! Smykkerne kunne vi hente efter dagens shopping. Samme tilbud får du også hos "Luxus".

Derefter gik turen til en eksklusiv sko-oplevelse hos Kenza i Østerågade. Her fandt vi lækre sko fra blandt andet Versace, Roberto Cavalli og Missoni – endda med op til 60% rabat!

Vi læssede poserne af på hotellet og indtog "Harmonie Spa". I lækre lokaler og til afslappende musik nød vi vandmassage, fik hver vores kropspeeling og fik nye flotte negle.

Nattelivet ventede men først blev vi vartet op med gourmetmad på en af byens toprestauranter. Da fire party-prinsesser mange timer senere støttede sig til hinanden på vej hjemad og drømte om 100 års Tornerosesøvn var det godt at det var søndag næste morgen!

Den store shopping-finale

Søndage var heller ikke at foragte i Aalborg. Vi startede med en sen Brunch på "Caféministeriet" hvorpå vi besøgte flere af byens mange gallerier. Vi ville lade op til næste dag der skulle være den store "shopping-finale". Vi havde så mange fine og unikke småbutikker der ventede på os at vi næsten ikke havde tid til at spise.

Men hos "Penny Lane" på Boulevarden - en kombineret café og forretning som har specialiseret sig i vin, brød og de lækreste delikatesser - blev sanserne endnu en gang pirret.

Her fyldte vi et par poser med hjemmelavet pesto, honningglaserede valnødder, oliventapenade og fristende oste.

Udover de fyldte poser fik vi en papirpose med dejligt, blødt foccaciabrød, bagt med basilikum og havsalt. Kanterne var dyppet i den lækreste olivenolie - og vi nød hver en mundfuld.

Prinsessernes "MINDE-TE"

På "Loftet" i Vesterå fandt vi sidste skrig indenfor dansk og international mode, og i "Ilse Jacobsen" i Gravensgade fandt vi også lækre designervarer. "Hanne Øvad" på Nytorv har et stort udvalg inden for dansk design; her findes også designertøj i str. 44. "Møhge And Maude" i Nørregade var også et spændende bekendtskab.

Lidt interiør måtte vi også have med hjem, og her fandt vi mange flotte ting hos "Kalejdoskop" i Møllegade og "De 4 årstider" i Nørregade.

Før vi vendte hjem, var der to ting, vi bare skulle have med os... hjemmelavet chokolade fra det lille chokoladehus "Summerbird", der har en fin butik i Algade - og "Prinsesse Mary-te" fra Aalborgs ældste (over 100 år gamle) kaffe- og te-hus, "Kronen", lige ved siden af.

Den specialblandede te består blandt andet af mango og vanilje, og den er lige så populær som prinsessen selv.

Den ville blive en fin "minde-te" for os fire prinsesser, når vi kom tilbage til hverdagen.

Men hjertet og kronen efterlod vi i Aalborg...

Del denne side

Fru Ronne i Aalborg

Shopping på afveje

Med sit overflod af butikker er Aalborgs hovedstrøg et eldorado for dig, der elsker at shoppe. Men tag endelig på afveje og snyd ikke dig selv for et besøg i byens små sidegader...