Fra Rød Aalborg til Cloud City

Verdens største kunstværk i glas på den gamle spritfabrik i Aalborg bliver en realitet i 2020. Aalborg Akvavit har sat Aalborg på landkortet og gjort vores by kendt - nu indtager verden største kunstværk matriklen og endnu en gang markerer Aalborg sig.

Aalborgs ikoniske spritfabrikker omdannes til verdens største kunstværk i glas - eller rettere til en helt ny kunst- og oplevelsesbydel. Kunstværket bliver skabt af den internationalt anerkendte argentinske kunstner, Tomás Saraceno. Saracenos kunstværk kommer til at bestå af 68 mangekantede glasmoduler, der hver måler 4,5 meter i diameter. Når de sættes sammen, vil værket nå en højde på 30 meter. Kunstværk og bydel åbner i sommeren 2020. 

 - "Kunstværk og artcenter er hjørnesten i omdannelsen af spritgrunden, men området skal ifølge planerne også huse blandt andet Aalborg Teater, hotel, torvehal, chokoladefabrik, almennyttige og private boliger mv. Det bliver et helt unikt byområde i Europa baseret på de gamle industritraditioner, som i mange år har været en del af Aalborgs dna", fortæller initiativtageren Martin Nielsen.

Fakta om Cloud City

  • Værket Cloud City er skabt af den argentinske kunstner Tomás Saraceno og består af 68 glasmoduler, der hver måler 4,5 m i diameter. Når de sættes sammen, vil værket nå en højde af 30 m. Besøgende vil kunne træde ind i værket via taget på en af de eksisterende bygninger på spritgrunden. Værket vil kunne ses under indflyvning til Aalborg Lufthavn og forventes at blive et markant vartegn for byen. Det vil koste ca. 100 mio. kr. at realisere kunstværket.
  • Udover kunstværket Cloud City ønsker parterne bag Cloud City, ledet af investor og developer Martin Nielsen, at etablere et kunstcenter på spritgrunden under navnet Art Center MonAA.
  • Artcentret skal drives af en erhvervsdrivende, selvejende fond.
  • Arealet planlægges endvidere, at huse det nye Aalborg Teater, et mikrodestilleri, en økologisk chokoladefabrik, torvehal, boutique-hotel, almennyttige boliger og luksuslejligheder m.m.
  • Hele den planlagte udvikling af Martin Nielsens del af spritgrunden vil koste ca. 500 mio. kr. Dertil kommer Aalborg Teater. 

Del denne side