Global Destination Sustainability Index

Danmark er kendt i verden som et grønt og bæredygtigt land, og det er blandt andet på grund af vores mange grønne og bæredygtige industrier, men også i de seneste år på grund af den stigende fokus, der har været på det nordiske køkken og brugen af lokale råvarer. I takt med dette skal Danmark også være førende som grøn mødedestination.

Danish Sustainable Events Initiative (DSEI)

Danish Sustainable Events Initiative (DSEI) startede som et tværnationalt samarbejde mellem private og offentlige organisationer i Danmark og udsprang af planerne om at gøre det danske EU formandsskab i 2012 bæredygtigt. Parterne arbejdede hen imod en styrkelse og udvikling af Danmarks position som en bæredygtig nation, herunder som værtsland for afvikling af bæredygtige møder og events. 
Samarbejdets partnere bestod af Udenrigsministeriet, VisitAalborg, SAS. HORESTA, MCI, VisitDenmark, Wonderful Copenhagen, VisitAarhus, og Inspiring Denmark m.fl.

DSEI havde til formål både at udvikle Danmark som en bæredygtig møderegion, og samtidig give alle interesserede mødebookere inspiration og redskaber til at gøre deres fremtidige møder så bæredygtige og grønne som muligt.
Derudover har en del af arbejdet med DSEI bestået i blandt andet at afdække allerede miljøcertificerede mødeaktører, hvor det blev afdækket i januar 2012, at Aalborg som konferenceby har 50% af hotelværelserne miljøcertificeret.

Scandinavian Sustainable Destinations Index bliver til Global Destination Sustainability Index

The Scandinavian Sustainable Destinations Index blev sideløbende med DSEI igangsat, og projektperioden kørte over 2013 og 2013, hvor en række af de førende Skandinaviske konferencebyer deltog i, heriblandt Aalborg. Projektet bestod i dels at benchmarke byerne samt dele best practices og udvikle sin destination til at blive endnu mere bæredygtig. Projektet har nu taget nye højder, og er blevet globalt. Du finder informationer om Global Destination Sustainability (GDS) Index på denne website, hvor du også kan læse mere om indexet www.gds-index.com 

Læs mere om hvordan du får inspiration og redskaber til at afvikle et bæredygtigt møde i VisitAalborgs guide.

Del denne side

The European Union

Med støtte fra