Bybusser i Aalborg

Grøn transport

Vil du sænke dit CO2 udslip er det, af flere grunde, forholdsvist nemt at gøre i Aalborg. Når først du er kørt de 10 minutter fra Aalborg Lufthavn og er ankommet i byen, vil du se at alt er indenfor gåafstand.

Alt det du har brug for, er indenfor en lille radius: Hotellerne, konferencestederne, restauranterne, butikkerne, museerne, osv. Dette betyder som regel, at holder du et møde i Aalborg, at man vil finde offentligt transport, taxaer eller endda shuttlebusser, unødvendige. Synes du alligevel, at der er brug for et alternativ til stængerne, findes der gode alternativer i Aalborg, som stadig holder CO2-udslippet nede.

Aalborg rundt på cykel

Det kan godt være, at vi ofte forbinder København som Danmarks cykel by, men vi elsker altså også at Cykle i Aalborg! Faktisk, er der et stort fokus på at promovere cyklen som det primære transportmiddel og man arbejder meget på mobilitetsplanlægning i forhold til bedre cykelforhold, i byen. Aalborgs projekt ”AalborgCykelBy,” opfordrer folk til at vælge det grønne og sunde transportmiddel, med deres 2013-2025 plan om, at cyklen skal være ens foretrukket form for transportmiddel.

Cykelbyen Aalborg byder på offentlige cykelpumper, mange cykelstativer, gode og sikre cykelstier, og meget mere. Er det ikke nok, finder du tavler på cykelstierne som tæller antallet af forbipasserende cyklister på den pågældende rute, hvor hurtigt du cykler, hvad klokken er, hvor mange grader der er, og endda fortæller den dig (baseret på din fart) hvor lang tid det vil tage dig, at cykle ud til f.eks. Aalborg Universitet.

Vi elsker at cykle så meget i Aalborg, at hvis du har tænkt dig at slutte dig til byens tohjulede borgere, byder dit hotel på en cykel. Alternativt, kan du leje en orange cykel fra den internationale cykeludlejning, Donkey Republic, enten på deres app eller på Donkey republic.

Fremragende offentligtransport muligheder i Aalborg

Som et tiltag i Aalborgs bæredygtighedsmentalitet, forsøger byen at blive til en SMART By med en innovativ og bæredygtig udviklingsstrategi. Her fokuseres der primært på bæredygtig og CO2-venligt infrastruktur for transport. Initiativer herom inkluderer; at forlænge tog ruten ud til lufthavnen, for at opnå lettere og bilfri adgang; implementering af en førerløs, batteridreven havnebus service, som skal transportere folk henover Limfjorden; et BRT (Bus Rapid Transit) system som skal forhøje mobilitet og mindske trafik. Disse busser hedder også +Bus, som er ekstra lange busser, som kører på biogas.

Initiativerne er endnu ikke implementerede, men derfor skal du ikke snydes for fremragende offentlig-transport muligheder. Aalborgs gode busforbindelser hjælper dig gerne rundt i byen, med bybussernes mange afgange og stop. Også i Aalborg er ”Rejseplanen” din ven, når det gælder at planlægge din rute rundt i byen – brug den gerne.

Fuldt ladt op i din el-bil

Kommer du CO2 neutral til Aalborg i din el-bil, eller har du bare lejet en til at komme rundt i byen, kan du nemt få den ladt op. De fleste af byens hoteller, p-pladser samt flere tankstationer, er nemlig udstyret med lade stationer. Lufthavnen og byens shopping centre, Salling og Friis, har ligeledes opladningsmuligheder til el-biler.

Del denne side