Grønne møder i Aalborg

Skal du holde et grønt møde i Aalborg? Så start med, at finde et grønt mødested. Aalborg og fokus på bæredygtighed samt beskyttelse af miljøet, går hånd i hånd. Byen tilbyder nemlig flere mødesteder til din begivenhed som har stor fokus på bæredygtighed.

Danmarks første certificerede bæredygtige mødested

Det primære mødested i Aalborg er Aalborg Kultur & Kongres Center (AKKC). Med titlen som Danmarks første officielle ISO 20121 certificerede bæredygtige eventmødested i efteråret af 2017, er AKKC klart en forløber for det ’Grønne’ koncept. Desuden, er de det eneste mødested i Danmark, som er indehaver af certificeringen.

Nye mødesteder med fokus på bæredygtighed i Aalborg

Selvom AKKC er et rigtig godt bud, er AKKC ikke den eneste grønne mulighed i Aalborg. Byen byder på mange nye mødesteder, som er bygget under bæredygtige reguleringer og med grønne løsninger in mente. Her har vi Musikkens Hus, som et stolt eksempel. På Aalborgs famøse havnefront, finder man Musikkens hus som, udover at præge det æstetiske øje, fokuserer på grønne løsninger af deres energiressourcer. For det første har bygningen intet mindre end 263 solceller som bidrager til størstedelen af bygningens energi. Endvidere føres vand fra Limfjorden ind i bygningen og bidrager til bygningens nedkølningssystem. Energi de ikke selv kan producere, købes af en offshore vindmøllepark. Disse tiltag gør Musikkens Hus til 100% CO2 neutrale.

Søger du efter alternative bæredygtighedsinitiativer, kan du forsøge dig med CREATE og Utzon Centret.

Læs også ISO 2021 – Bæredygtige begivenheder

Del denne side

Andre grønne initiativer i Aalborg

Klik også ind på følgende sider for mere info om grønne initiativer i Aalborg:

Grøn transport i Aalborg

Grønne hoteller i Aalborg

Bæredygtighed i Aalborg  

Guide - gør dit møde grønt

Kontakt os for mere info

Har du nogen spørgsmål i forbindelse med grønne møder i Aalborg, samt bæredygtighed i kommunen eller i VisitAalborg, kontakt da:

Inge Krogh Larsen

projektleder, e-mail: ikl@aalborg.dk eller på tlf.: +45 9931 7526

Grønne hoteller

Grønne hoteller

Mange hoteller i Aalborg har indført målbare bæredygtige initiativer – de er angivet her.