Hvidt flag på Aalborg Kyst

Hvidt flag - hvad betyder det?

En dag ved stranden er skøn for hele familien, men det er vigtigt at vide, at forholdene er i orden, inden I kaster jer i bølgerne. Aalborg Kommune har besluttet, at fra 2016 skal det Blå Flag erstattes med Badevandsflaget, som er hvidt.

Det er skønt at slappe af ved stranden og boltre sig i vandet, når solen skinner fra en skyfri himmel. På strande med Hvidt Flag er der rent badevand, gode faciliteter og der er tænkt på din sikkerhed, så både børn og voksne trygt kan opholde sig på stranden.

Hvidt Flag fremfor Blåt Flag

Aalborg Komunne slækker ikke på forholdene på deres badestrandene selvom de kun ansøger om Hvidt Flag. Det Hvide Flag godkendes kun af en dansk jury, hvorimord Blå Flag godkendes af både en dansk og en international jury. Den eneste ændring for strandens gæster er, at udseendet på det Hvide Flag er anderledes end det Blå Flag. På det Hvide Flag markeres kvaliteten af badestranden med stjerner. En badestrand kan højst opnå 3 stjerner. På Aalborg Kyst kommer det Hvide Flag til at vaje på MøllestenenBisnap Strand, Hou Strand og Egense Strand.  

På en Hvidt Flag-strand finder du:

  • Rent badevand

  • Livrednings- og førstehjælpsudstyr

  • Nødtelefon på eller i nærheden af stranden

  • I nogle tilfælde livreddere (i sommerferien)

  • Natur- og miljøaktiviteter

  • Information om miljøforhold og naturområder

  • Toiletfaciliteter

  • Affaldssortering

  • Handicapfaciliteter (på min. en strand pr. kommune)

Del denne side

Husk de 5 baderåd

1. Lær at svømme
2. Gå aldrig alene i vandet
3. Læs vinden og vandet
4. Lær stranden at kende
5. Slip ikke børnene af syne

Vil du være sikker på, du ikke glemmer de 5 råd, får du her et link til en pdf i sjovt design, som er lige klar til at hænge på køleskabet

Print de 5 baderåd

Respekt for vand

Uanset om du svømmer, sejler, fisker, surfer, dykker, sopper eller hopper, er det vigtigt at vide, hvordan du passer på dig selv og andre.

Læs Trygfondens råd om Respekt for vand

Strandene på Aalborg Kyst

Børnevenlige strande på Aalborg Kyst

Strandene ved Hals og Hou er milde og børnevenlige. Her er plads til spil og leg, afslapning og fordybelse og aktiviteter på land og i vand. Kort sagt: her er plads til hele familien.