Kærlighed ved andet blik

Et måltid på Mortens Kro i Aalborg er hele rejsen værd. Og når du opdager hvor meget ”feel good”-stemning byen Aalborg har at byde på, vender du gerne tilbage - igen og igen. Men husk: Afsæt god tid, for Aalborgs attraktioner er mange.
Den norske journalist Line Henriksen har besøgt Aalborg - igen...

Mit andet besøg i Aalborg var på en flot og varm sommerdag. En spontan shoppingtur med fire veninder. Pludselig sad vi uden for en café med udsigt til bindingsværkshuse og et livligt shopping-miljø. Jeg fandt sko på tilbud, min veninde en flot kjole og så spiste vi en skøn frokost og blæste varehusene et stykke.

Vi ville bare blive i Aalborg, og det var med nød og næppe vi nåede færgen hjem til Norge. På motorvejen gennem det nordjyske landskab spekulerede jeg over hvorfor det var så anderledes at komme til Aalborg denne gang. Første gang havde jeg for lidt tid - noget der altid er uretfærdigt imod en by - og den fyr der skulle vise mig rundt tog mig straks med i Jomfru Ane Gade.

Men der er grænser for hvor mange øl selv jeg kan få ned i løbet af en eftermiddags sightseeing.

Tilbage til Aalborg

Da jeg kom tilbage tredje gang en februarmorgen sidste år og så morgendisen stå over Limfjorden, solstrålerne lyse på Nørresundby og fik en varm, dobbelt café latte følte jeg en fryd over igen at skulle indtage byen.

Byens gode liv

Aalborg er som en æske chokolade. Den ene lækre bid efter den anden dukker op. I en smal gade fandt vi glaspusteren Lene Højlund, butikker med fantasifuldt tøj, og hos Penny Lane hjemmelavet blåbærsyltetøj, lemon curd og en vellagret Samsø-ost.

I en flot gammel smedie i centrum finder du Lange Kunsthåndværk. Og midt på et af byens travle shopping-strøg kan du forsvinde under jorden hvis du søger ro. I Algade ud for Stormagasinet Salling står glaselevatoren, som tager dig ned til Gråbrødrekloster Museet. Der kan du leve dig ind i munkenes hverdagsliv for 750 år siden, fjernt fra det hektiske gadeliv lige over dit hoved.

Der er mange gallerier i byen, et af dem er Galerie Wolfsen i Tiendeladen. Du må endelig også gå en tur i Hjelmerstald-kvarteret. Husene er eventyrligt smukke og det er vanskeligt at undgå vindueskiggeri.

Et måltid som et langt kys...

Hvad gør du når både kokken og maden er uimodståelig? På Restaurant Mortens Kro hos en af Danmarks kendte kokke Morten Nielsen er der fest for alle sanser. Her møder du kokken som hævder at gode måltider er som kys. Man husker de gode og glemmer de kedelige. Og ligesom et kys kan være et løfte om kommende glæder kan et godt måltid også give signaler om, at der er mere godt i vente. For vort vedkommende viste det sig, at der efter første ret kom fem til... med en sorbet af grapefrugt og honning som mellemret.

- De gode ting i livet er enkle, siger Morten Nielsen, og jeg vil gerne have at alle sanser stimuleres under et måltid. Det er vigtigt at tage sig tid til at sanse nuancerne. Allerhelst spiser jeg med lukkede øjne, for så nyder jeg det mere. Vi lukker automatisk øjnene når vi kysser - ikke sandt?
Og da vi havde slikket den sidste rest af den hvide chokoladeparfait i os sad vi med lukkede øjne og ventede på regningen.

Hvad vi drømte om, forbliver en hemmelighed.

Del denne side

Omtalte steder

Jomfru Ane Gade
Jomfru Ane Gade 1-20
9000 Aalborg

Glaspusteriet Lene Højlund
Nørregade 6A
9000 Aalborg

Penny Lane
Boulevarden 1
9000 Aalborg

Lange Kunsthåndværk
Hjelmerstald 15
9000 Aalborg

Stormagasinet Salling
Nytorv 8
9000 Aalborg

Gråbrødrekloster Museet
Algade 19
9000 Aalborg

Galerie Wolfsen
Tiendeladen 6
9000 Aalborg

Restaurant Mortens Kro
Mølleå 4
9000 Aalborg

Aalborg Kloster

Aalborg Kloster

Når du nu er i centrum, hvorfor så ikke besøge Aalborg Kloster og hør om de mange spændende historier klosteret har at fortælle...

Se mere på sightseeing i Aalborg

Friis i Aalborg

Friis - shopping i front

I Friis finder du over 50 butikker og mange hyggelige cafeer og spisesteder...