Nibe - den hyggelige købstad

Nibe er en charmerende købstad, der værger om sin historiske fortid som sildeby. Her kan du opleve smukke, gamle huse, brostensbelagte gader, hyggelige torve og en af Danmarks mest berømte musikfestivaler, Nibe Festivalen, hvis logo er hentet fra et kalkmaleri i byens middelalderkirke. Om du foretrækker en aktiv eller afslappende ferie, eller en ferie med masser af god musik eller fuldstændig stilhed har Nibe noget at byde på.

Velkommen til Nibe!

Velkommen til Nibe

Nyd den smukke gamle købstad med små gader og maritim stemning på havnen ved Limfjorden. 

Nibe er en lille hyggelig by med ca. 5.000 indbyggere, som ligger helt ud til Limfjorden 20 km vest for Aalborg. Byen er karakteriseret ved smalle gader og lave købstadshuse, men i udkanten af byen er også opstået moderne bykvarterer.

Nibe er kendt tilbage til 1300-tallet, men sin egentlige betydning fik den først i 1500-tallet, i takt med sildefiskeriets tiltagende betydning.

Nibe Festival

Nibe Festival

Nibe Festival, som også kaldes Den Lille Fede, afvikles i Skalskoven i Nibe, et af landets smukkeste festivalområder. Festivalen som også kaldes Den lille Fede byder i år på mere end 100 koncerter.

Nibe by

Nibe - en god lille by - en Limfjordsby

Købstadscharme med gamle huse, snoede gader, brostensbelagte gader og hyggelige torve. Alt sammen kan du opleve i den gamle del af Nibe.

InfoCenter Nibe

Nibe Camping - Sølyst
Løgstørvej 2
9240 Nibe
Tel. +45 9931 7519
nibe@visitaalborg.com

Galleri Tinghuset i Nibe

Oplev kunstnernes by

Egnen omkring Nibe tiltrækker mange kunstnere på grund af Limfjorden lys. Mød de lokale kunstnere og besøg byens gallerier...

Nibe Camping - Sølyst

Nibe Camping - Sølyst

Nibe Camping - Sølyst ligger lige ned til Limfjorden og tæt på både Nibe og Aalborg...

Sebber Kloster Golf Klub

Sebber Kloster Golf Klub

I det smukke naturområde ved Sebbersund finder du Sebber Kloster Golf Klub...

Spis godt i Nibe

Restauranter i Nibe

Find inspiration til gode gastronomiske oplevelser i Nibe...

Cykelferie i Nibe

Aktiv ferie i fjordlandet

Hvis du kan lide oplevelser til lands og til vands, er der massevis af muligheder for en aktiv ferie i Nibe og fjordlandet omkring...

Halkær Mølle Naturcenter ved Nibe

Kom tæt på naturen i Nibe-området

Området omkring Nibe har mange naturperler, så hvis du er naturelsker er her mange gode muligheder for skønne naturoplevelser og gode gåture...

Himmerlands Fiskepark

Himmerlands Fiskepark

I Himmerlands Fiskepark sættes hver dag ørreder ud til put & take, så her er chancerne gode for at få bid...

Halkær Mølle Naturcenter ved Nibe

Halkær Mølle Naturcenter

Halkær Mølle Naturcenter er et naturformidlingscenter med tilhørende udstillingslokaler. Temaet for udstillingerne i den gamle lade er livet på landet i årene 1900-1950. 

Det historiske Nibe

Nibe har noget at byde på for enhver, der interesserer sig for historie - fra smukke, gamle kirker til en spændende vikingeby er der rig mulighed for at rejse en tur tilbage i tiden...

Sebbersund Vikingeby ved Nibe

På opdagelse i fjordlandets historie

Nibe og fjordlandet byder på spændende seværdigheder - lige fra en vikingeby til smukke kirker...

Nibe Museum

Nibe Museum

Få et indblik i egnens historie på Nibe Museum...

Familiehygge på østkystens strand

Oplev Nordjylland

Nordjylland er danskernes foretrukne ferieområde. I Nordjylland kan du opleve Vesterhavet mod vest, Kattegat mod øst og Limfjorden midt i mellem. Og i mellem de to have er der masser af attraktioner, naturoplevelser, lokale råvarer samt spændende seværdigheder.