Nordkraft - fuld kraft på kulturen

Dynamiske – og med mod på store projekter. Sådan har aalborgenserne altid været. Vil du se et eksempel? Så besøg Nordkraft: Aalborgs nye, store kultur- og aktivitetshus. Her venter dig store oplevelser.

Fra kulfyret kraftværk til kulturkraft...

Engang forsynede Nordkraft aalborgenserne med elektricitet. I dag er det en helt anden kraft, der strømmer fra det gamle, kulfyrede kraftværk i Aalborgs centrum: Kulturkraft.

For Nordkraft er blevet ombygget til et stort og imponerende kultur- og aktivitetshus. Her kan du gå i teater i Teater Nordkraft, lytte til koncerter på Skråen og KUL, se kunstudstillinger hos Aalborg Kunstpavillon og Kunsthal NORD og se film i Biffen. Du kan dyrke dit velbefindende i DGI-Huset, Aalborg Kickboxing Klub og Sportskarate.dk. Og du kan nyde mad og drikke hos Azzurra Nordkraft og Mumbai – og besøge Nordjyllands største råvaremarked. For blot at nævne nogle af de mange aktiviteter i det 30.500 m2 store center.

I det store fællesareal, Kedelhallen, er der skiftende aktiviteter og udstillinger. Og her finder du også VisitAalborgs turistinformation!

Aalborg tør og kan

Nordkrafts forvandling fortæller også en historie om Aalborgs udvikling. Engang en driftig industri- og arbejderby. I dag en international orienteret universitetsby, der byder sine gæster kultur og oplevelser af høj klasse.

Tilsyneladende to vidt forskellige versioner af Aalborg. Som dog har én ting til fælles: Dynamikken. Det mener områdechef Claus René Pedersen fra Kultur & Fritidsafdelingen. "I Aalborg har vi aldrig siddet på hænderne. Vi handler. Derfor tøver vi ikke med at skabe et kultur- og oplevelsescenter, som er stort og mangfoldigt, selv efter international målestok" og "Nordkraft bliver aldrig helt færdigt, for vi vil forny os hele tiden. Og jeg tror, at de forskellige kunst- og aktivitetsformer i Nordkraft kan gå sammen og skabe helt nye og fængslende oplevelser" siger områdechef Claus Rene Pedersen fra Kultur & Fritidsafdelingen i Aalborg Kommune.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt på besøg

I janaur 2014 var Helle Thorning-Schmidt på rundvisning i Nordkraft og holdt sit ugentlige pressemøde på Nordkraft i stedet for i de sædvanlige omgivelser på Christiansborg. Her en lille video fra besøget... 

Del denne side

Nordkraft - oplevelsescenter

"Nordkraft er som oplevelsescenter stort og mangfoldigt - selv efter international målestok"
- siger Claus Rene Pedersen fra Kultur 6 Fritidsafdelingen ved Aalborg Kommune.
Læs mere på Nordkraft.dk

Turistinformation i Nordkraft

I stueplan i Kedelhallen på Nordkraft finder du VisitAalborg InfoCenter med turistinformation og information om centrets aktiviteter. Se InfoCenter Aalborgs åbningstider her.

Velkommen i InfoCenter Aalborg

InfoCenter Aalborg

Få turistinformation

InfoCenter Aalborg

Dansk Arkitekturguide

Læs mere om Nordkraft og anden spændende arkitektur i Aalborg på Dansk Arkitekturguide

Kunsten - Museum of Modern Art Aalborg

Kunst og arkitektur

I Aalborg blomstrer det med smukke arkitektoniske perler, spændende kunsthåndværkere og små og store gallerier.