Oplev Nordjylland

I Nordjylland kan du opleve Vesterhavet mod vest, Kattegat mod øst, med Limfjorden i midten. Her er der et væld af attraktioner, naturoplevelser, lokale råvarer samt spændende seværdigheder for alle aldre.

Nordjylland for alle

Nordjyllands skønne natur og hyggelige byer byder velkommen til dejlig ferie!

Hvide sandstrande hele regionen rundt med milde og børnevenlige bølger på østkysten og større bølger ind imellem med skum på toppen på vestkysten giver dig rig mulighed for en dejlig dag på stranden.

Er du til sjov og ballade i de forskellige forlystelsesparker, eller måske en udflugtstur i naturen - Nordjylland har det hele! 

Skagen - toppen af Danmark

Foto: VisitAalborg

Råbjerg Mile

Nordjylland har sin egen ørken – nemlig Råbjerg Mile. Råbjerg Mile dækker et område på ca. 1 km2 og er Danmarks største vandreklit som ikke er tilplantet.

Hvide sandstrande på den milde østkyst

På Nordjyllands østkyst findes nogle af Nordeuropas fineste og mest børnevenlige strande. Sandet er lyst og fint, vandet er rent, og bølgerne små. Vandet bliver langsomt dybt, så børnene kan roligt tumle sig i strandkanten.

Læsø - en perle midt i Kattegat

Foto: Kim Wyon

Attraktioner i Nordjylland

Et ophold i Nordjylland kan friste enhver. Hvad enten du er til action og sjov i en af områdets forlystelsesparker eller du hellere vil lære noget nyt om dyrriget i en af de mange dyreattraktioner, så finder du det i Nordjylland.

Foto: VisitAalborg

Fårup Sommerland

Fårup Sommerland er Danmarks ældste Sommerland og er en af Danmarks største turistattraktioner med alt lige fra vilde rutsjebaner og Børnetivoli til Danmarks største og vådeste vandland!

Foto: VisitAalborg

Nordsøen Oceanarium

Nordeuropas største akvarium byder på et spændende eventyr under havets overflade. De 10.000 m2 indendørs, 5000m2 udendørs, 75 akvarier og mere end 7.000 fisk og andre havdyr, giver en hel dags oplevelser i det våde element.

Foto: VisitAalborg

Vikingecenter Fyrkat

Vikingecenter Fyrkat består af den historiske ringborg Fyrkat fra 980 og Vikingegården, der er 9 rekonstruerede huse, der tilsammmen danner en stormandsgård fra vikingetiden.

Foto: Ørnereservatet

Ørnereservatet

Oplev de majestætiske ørne og se dem udfolde sig lige over dig. 24 km uden for Hirtshals på vej mod Skagen, og forbi Tversted Klitplantage, finder du en attraktion i verdensklasse; Ørnereservatet.

Foto: Jesperhus Feriepark

Jesperhus

I Skandinaviens største blomsterpark er der fyldt med stauder, roser, alverdens sommerblomster, sukkulenter og kæmpe blomsterfigurer. 

Foto: VisitAalborg

Kystmuseet Bangsbo Fort

Besøg udstillingsbunkerne, der byder på biograf, interaktiv formidling og en børnebunker til de yngste. Bunkerne er placeret højt med udsyn til Frederikshavn og Kattegat nord for det, du kender.

Hyggelige Nordjyske øer

Nordjylland har en skøn natur, et spændende dyreliv og flere fascinerende øer. Både i Limfjorden og i Kattegat findes der spændende øer, som er en oplagt mulighed for en spændende udflugt for hele familien.

Livø - fascinerende natur

På Livø kan man opleve en smuk og meget varieret natur med et spændende dyreliv, hvor man bl.a. på Livø Tap har gode muligheder for at opleve sæler, der ligger og soler sig på bredden.

Fur - en enestående ø

Fur ligger midt i Limfjorden og blev i 2010 kåret til årets skønneste ø af læserne fra Kristeligt Dagblad. Og det kommer ikke bag på mange, da Fur er en enestående ø.

Nordjyske fristelser

Mangler du inspiration til en dag i Nordjylland, kan du let finde spændende og interessante udflugtsmål for hele familien.

Vi bringer her seks forslag til udflugter til nordjyske fristelser.

Voergaard Slot

Voergaard slot er et af Danmarks smukkeste slotte. Slottet har en utrolig historie, som indebærer mange spændende men uhyggelige spøgelseshistorier.

Børglum Kloster

Børglum kloster er ikke kun kulissen for et fantastisk juleeventyr – det er også rammerne for tusind års danmarkshistorie, der stadig kan mærkes i krogene på det gamle kloster.

Nationalpark Thy

Thy nationalpark er placeret mellem Hanstholm og Agger Tange. Det er et stort område på 244km2, som har en uspoleret og helt storartet natur. Thy Nati...

Rubjerg Knude

Rubjerg Knude er et enestående område på vestkysten i Nordjylland, fyldt med spændende kultur- og naturhistorie.

Lønstrup

Lønstrup er en kunstnerisk perle omgivet af Vesterhavets smukke natur. Byen har et bredt udvalg af kunstnere og kunsthåndværkere, hvilket er grunden t...

Hvide sandstrande på vestkysten

Hele vejen fra Agger til Skagen i toppen af Nordjylland finder du mange dejlige og skønne badestrande, der er et besøg værd hele året rundt. Der kan b...