Mand på cykel

Aktiv ferie i Aalborg Fjordland

Foto: Niclas Jessen

Der er mange muligheder for en aktiv ferie i Aalborg Fjordland. Her finder du gode fiskevande, fantastiske golfbaner, smukke cykelruter og mange andre sjove aktiviteter. Og fjordens vand er så rent og der sagtens kan bades.

På fisketur i Aalborg Fjordland

Holder du af at fiske, skorter det ikke på mulighederne for en fantastisk oplevelse i Aalborg Fjordland.

Frem med fiskestangen

Aalborg Fjordland byder på mange gode steder at fiske, både i fjorden, åer og put & take søer som Himmerlands Fiskepark. Før du hiver fiskestangen frem er det dog nødvendigt at have papirene i orden. Er du mellem 18 og 65 år, skal du indløse fisketegn, inden du drager ud i naturen med fiskestangen. Det gælder også de frie fiskepladser. 

Køb fisketegn og læs mere om reglerne på NaturErhvervstyrelsens hjemmeside

Fang havørred og hornfisk fra stranden

Du kan vadefiske efter bl.a. havørred og hornfisk rigtig mange steder langs Limfjorden. Særligt ved Sebbersund, Klitgårdsfiskerleje og Nørholm er der gode fangstmuligheder. Det er gratis at fiske fra kysten, du skal blot indløse fisketegn.

Find de gode fiskepladser på lystfiskeri.dk og læs mere om mulighederne på Nibe Campings hjemmeside.

Fri fiskeplads i Halkær å

Ved Halkær Mølle Naturcenter finder du en 1,4 km lang fiskesti, hvor der er frit fiskeri i Halkær å. Her kan du fiske efter bl.a. bækørred og havørred.

I den sydligste ende af stien, finder du desuden en handicapvenlig fiskeplads, hvor det er let at parkere og komme til åen, hvis du er gangbesværet – eller måske har små børn med.
Læs mere om fiskepladsen, og se kort over strækningen
Læs mere om frit fiskeri i Aalborg Kommune

Fire fiskepladser i Aalborg Fjordland

Himmerlands Fiskepark

Himmerlands Fiskepark er en put & take fiskesø som blev etableret i 1983, hvilket gør den til en af de ældste i Danmark. Parken har en stor og en lill...

St. Restrup Fiskesø

St. Restrup fiskesø er en hyggelig put & take sø, som ligger omgivet af en park. Søen er for nylig blevet oprenset og omgivelserne renoveret. Der er b...

Halkær Mølle Naturcenter

Halkær Mølle Naturcenter er et naturformidlingscenter med tilhørende udstillingslokaler. Temaet for udstillingerne i den gamle lade er livet på landet...

På cykel i Aalborg Fjordland

Aalborg Fjordland opleves måske allerbedst på cykel. Er du til stejle bakker eller flade enge? Til fjordudsigt eller hedelandskab? Til forhistoriske dinosaurer, jernalder eller vikingetid? I Aalborg Fjordland kan du opleve det hele inden for korte afstande, og ved at cykle på stier og småveje uden ret meget trafik.

Cykel fra Aalborg

Aalborg Fjordland er et oplagt mål for en cykeltur fra Aalborg. Turen er perfekt til en weekendtur med en eller to overnatninger. Men der er oplevelsesmuligheder nok til flere dage, og gode muligheder for fx at fortsætte videre ad Limfjordsruten rundt om hele Limfjorden.

Du kan komme til og fra Nibe ad to forskellige cykelruter, så der er god mulighed for at variere turen. Den nationale cykelsti Limfjordsruten (regional cykelrute 12) går fra Aalborg centrum langs Limfjorden over Nørholm og til Nibe. Bjergbanestien, følger derimod den nedlagte jernbane mellem Nibe og Godthåb/Svenstrup. Fra Svenstrup er der cykelsti det sidste stykke vej til eller fra Aalborg. Bjergbanestien er det meste af vejen en sti uden biltrafik, og er derfor et oplagt valg, hvis du er på tur med børn.

Begge cykelruter er ca. 25 km.

Spil golf i Aalborg Fjordland

I Aalborg Fjordland er der mulighed for gode golfoplevelser med to meget fine golfbaner og den storslåede natur som ramme.

Aalborg Fjordland set fra kajakken

Oplev Aalborg Fjordland fra vandet og nyd den fantastiske natur.

Nibe- og Halkær Bredning er et rigtig godt valg for en tur i havkajak. Her er beskyttet og afvekslende farvand med mange holme og små øer, og et meget rigt fugle- og dyreliv, som du kan komme helt tæt på, når du glider gennem vandet. Her er blandt andet gode muligheder for at opleve pibeænder, knortegæs, knopsvaner og spættet sæl. Husk også at få fiskestangen med, måske du kan fange en havørred til aftensmaden, mens du ror af sted.

På langtur i kajak

Der findes i hele Limfjorden et net af primitive overnatningspladser, som du kan komme roen-de til, og det gælder selvfølgelig også i Aalborg Fjordland. Her finder du kystnære overnatningspladser i Nørholm, Halkær og Staun, og midt i det hele ligger Nibe Camping, hvor du kan ro direkte ind på stranden – og måske få dig et tiltrængt brusebad, vasket og tørret tøj og andre bekvemmeligheder. På overnatningspladserne i Nørholm og Halkær er der shelters, og i Staun finder du to små røde fiskerhuse indrettet som overnatningshytter.

Bredningen er mange steder lavvandet og med mange små rev, og det kan derfor være en god ide at medbringe et søkort, inden du lægger fra land.

Hvor starter turen?

Hvis du kommer til Aalborg Fjordland med kajakken på taget, og enten vil tage en dagstur eller lade området være udgangspunkt for en længere tur, er der mulighed for at parkere bilen og få kajakken i vandet ved lystbådehavnen i Nibe. Andre steder isætningssteder kan være Sebbersund, Staun Havn eller Halkær Å (ved den primitive overnatningsplads Halkær Voldsted). Husk at parkere, så du ikke generer beboere og daglige brugere.