VisitAalborg
Strand Aalborg Kyst

Hvide sandstrande på den milde østkyst

På Nordjyllands østkyst findes nogle af Nordeuropas fineste og mest børnevenlige strande. Sandet er lyst og fint, vandet er rent, og bølgerne små. Vandet bliver langsomt dybt, så børnene kan roligt tumle sig i strandkanten.

Modsat bølgerne ved Vesterhavet, der eroderer den jyske vestkyst, så er Kattegats bølger helt anderledes gavmilde: De skyller sand og ler imod kysten så den vokser. Det resulterer i flere og større små øer - øernes størrelse varierer døgnet igennem, alt efter vind og tidevand. Dette er derfor at østkysten bliver kaldt en "barre-kyst", dvs. der bliver mere og mere sand med årene, hvilket betyder der dannes laguner og småøer mange steder. Badegæsterne kan således være heldig at finde sin egen helt personlige bade-ø for en dag.

På østkysten finder du også Danmarks eneste palmestrand ved Frederikshavn. Palmestranden er en børnevenlig strand med stille, roligt vand og lav vanddybde og man kan ligge på stranden og nyde skygge fra palmerne.

Hvis du vil vide mere om strandene på østkysten, kan du se mere på følgende links:

Børnevenlige strande på Aalborg Kyst...
Strande ved Sæby... 
Strande omkring Skagen... 

Strandpromenadetur i Sæby

På stranden i Sæby kan du promenere uden at få alt for meget sand i skoene - en flisebelagt strandpromenade strækker sig 2.000 meter fra havnen mod nord langs de lave klitter. Der er bænke langs promenaden og der sælges is på havnen. Lige før du når havnen krydser du Sæby Å og her kan du fodre ænder eller bare gå langs åen. Det kan kun blive hyggeligt.

Læs mere om Sæby Nordstrand...

Palmestranden ved Frederikshavn

I Frederikshavn ligger Danmarks eneste pamlestrand. Og det lyder skørt. Men den er god nok - Palmestranden er godt 400 m lang og klitter og gryder sørger for, at der er læ for vinden. Der findes en beachvollybane både på land og i vandet og der er også beach-håndboldbaner.

Læs mere om Palmestranden i Frederikshavn i Nordjylland...

Kort

Åbn i Google Maps
Adresse

Koordinater

Længdegrad : 10.371608

Breddegrad : 57.044935