Skagen – Grenen

Skagen - toppen af Danmark

Siden har millioner af turister besøgt Skagen, tiltrukket af ikke alene solen – men også naturen, strandene, atmosfæren, de gamle, gule huse, havnene med dens liv og spændende restauranter. Skagen er også kendt for at være den by i Danmark, der har flest solskinstimer. Og med sin unikke natur og de mange hvide sandstrande, er Skagen et meget besøgt feriested for familier.

Stedet hvor de to have mødes

På Grenen, få kilometer nord for Skagen, kan man stå med et ben i hvert sit hav. Her på Jyllands nordligste spids mødes nemlig Kattegat og Skagerak. Her kan man køre med Sandormen ud til spidsen af Grenen, som er en spændende og oplevelsesrig tur, hvor der er information omkring kystlinjens forandring.

Skagens hvide sandstrande

På begge sider af Grenen finder du skønne og børnevenlige badestrande. På den vestlige side er bølgerne lidt større, vandet lidt dybere og strømmen stærkere end på den østlige side. Her kan man solbade, lege i sandet og det er sjovt at bade her, men man skal være forsigtig.
På den østlige side af Grenen er det lavvandet og badestrandene er særdeles børnevenlige, idet bølgerne er mindre. Der er ofte læ på denne side, da vestenvinden er dominerende og der er mange klitter med dejlige solgryder.

Begge strande har Blå Flag, som betyder badestrande af højt kvalitet.

Råbjerg Mile

Råbjerg Mile dækker et område på ca. 2 km2 og er Danmarks største vandreklit som ikke er tilplantet. Milen flytter sig ca. 15 meter om året pga. vinden. På toppen af milen finder man et udsigtspunkt med en smuk udsigt over området.

Skagen tilbyder også mange andre spændende oplevelser for hele familien.

Læs mere om Skagen og lad jer inspirere...

Margueritruten

Margueritruten er den helt specielle danske turistrute, der leder vejen forbi mere end 200 af Danmarks største og mest spændende seværdigheder samt Danmarks smukke natur. Følg de karakteristiske marguerit-skilte og oplev det bedste af Danmark.

Læs mere om margueritruten i Danmark…

Åbn i Google Maps
Adresse

Koordinater

Længdegrad : 10.650215

Breddegrad : 57.746028