Os to i naturen i Aalborg

Sommer, vinter, efterår og forår. Alle årstider har sine unikke øjeblikke, og i Aalborg finder I rigtig mange af dem. Nyd naturen sammen og foretag jer de ting, I bedst kan lide. Vi har sammensat et lille udvalg af store naturoplevelser, som I kan lade jer inspirere af…

Hør nattergalen synge

I Østerådalen kan I opleve den sagnomspundne nattergal synge sin flotte sang. Besøg Østerådalen tidlig om morgenen, hvor duggen stadig hænger på græsset eller sent om aftenen, hvor de andre fugle ikke synger. På en stille gåtur i området kan I også være heldige at se den flotte isfugl flyve tæt forbi jer, som en blå ildkugle. Om aftenen kan i nyde solnedgangen og opleve odderen komme frem fra sit skjul for at indtage natten med sine aktiviteter. Østerådalen danner grundlag for et rigt dyreliv året rundt, nattergalen kan dog kun opleves i perioden midt maj til juni. Et net af stier og gangbroer krydser gennem området og giver mulighed for at opleve det varierende landskab med et rigt dyre- og planteliv. Det er muligt at følge den fine rute langs åen, hele vejen ind til midtbyen.

Den smukke solnedgang

Den romantiske scene i en film krydderes med en smuk solnedgang. Fra de bedste udsigtspunkter kan I opleve himmelen blive badet i røde farver. Fra Mølleparken ved skulpturen ”Noas ark” har I udsigt over hele Aalborg. Her kan I nyde solnedgangen i fulde drag. I takt med at nattemørket sænker sig, kan I også se natbyen Aalborg vågne. Hvis I vil lidt væk fra storbyen og være ét med naturen, skal I nyde solnedgangen fra Bjerget på Gjøl, som ligger 17 meter over havets overflade. Her kan I skue ud over de smukke naturområder Ulvedybet og Gjøl bredning. Husk de gode vandresko, så naturen kan udforskes, før I slapper af på det medbragte tæppe, nyder solnedgangen og den medbragte champagne. Den maritime oplevelse får I på den anden side af Limfjorden ved Nibe Havn. Gå en tur langs havnefronten imens solen går ned. Bagefter kan I slappe af med en øl på Nibe Bryghus, og nyde natten komme snigende. Eller I kan nyde udsigten på Skt. Nikoloaj Bjerg over Limfjorden til både Nibe bredning og Halkær bredning. Er du heldig kommer der måske trækkende fugle, som f.eks. gæs ind over dig. Vikingerne benyttede også bjerget som udkigspost for den store handelsplads, der lå nedenfor bjerget.

Hyggelig cykeltur i flot natur

I Aalborg finder I mange cykelstier. Tag fx turen langs fjorden til Nibe fra Aalborg, en del af den såkaldte "Bredningstur". Her kan I opleve den skønne Limfjordsnatur og livet på fjorden. Husk at pakke en picnickurv, så I kan nyde frokosten i det fri. Tag også en smuttur til Egholm. Selvom hovedparten af Egholm er opdyrket, er der stadig mulighed for at nyde den oprindelige og smukke natur på øen. Der er etableret et stinet på øen, som viser rundt til forskellige udsigtspunkter. Efter cykelturen nydes en kop kaffe på sommerrestauranten Kronborg, som har den flotteste udsigt over Limfjorden. Skal det gå lidt hurtigt og kan I lide at køre på mountainbike, så er der rigtig mange mountainbike muligheder i Aalborg. Hammer Bakker, Poulstrup Sø, Lundby Bakker, Dragstrup, Golfparken og Mølleparken er bare nogle af de steder, der har mountainbikestier. Der er rig mulighed for at udfordre sig selv og hinanden, når mountainbiken bliver taget frem.

Løbetur i skumringstiden

Selvom I bor midt i byen, kan I altid finde naturskønne oaser at løbe i. Østre Anlæg, Østerådalen og Mølleparken er bare nogle af de skønne løbeområder, der findes i Aalborg. Når I løber disse steder, forsvinder storbyen og I kan nyde den smukke natur, der omgiver jer. En anderledes oplevelse venter jer, hvis I tager en løbetur i skumringstiden på Mølleparkens 2,5 km lange lysløjpe. I kan også begynde jeres dag med en god gang udendørs motion. I Aalborg finder I flere udendørs træningspavilloner, alle udstyret med redskaber til træning af arme, ben og krop. Så i stedet for at starte dagen i et kedeligt fitnesslokale, kan I starte dagen i enten Mølleparken, BundgårdsparkenLindholm Strandpark eller Golfparken. Læs mere om gratis udendørs motionsmuligheder i Aalborg.

Sammen på vandet

Kommer I til Aalborg med kajakken på taget er Aalborg og Aalborg Fjordland et godt udgangspunkt for en dagstur eller en tur over flere dage. Limfjorden er ideel til kajaksejlads og der er mange muligheder for overnatning i shelters langs fjorden. Læs mere om kajaktur langs fjorden. Kører I lidt syd for Aalborg, I kan også vælge at tage en tur i kano på Lindenborg Å. Start turen ved Rebild (Nybro) og følg åen indtil dens udløb i Limfjorden ved Storvorde. Denne strækning er ca. 36 km. Lige før Lindenborg Gods, finder I borde- bænkesæt, hvor det er muligt at nyde jeres medbragte mad. På turen kommer I forbi kilderne Lille Blåkilde og Blåhøl, som er de største kilder i Nordeuropa. Læs mere om kanoudlejning i Rebild

Tosomheden

En gåtur i Hammer Bakker, en vandretur langs Gravlev ådal og en sightseeing tur i Aalborg er bare nogle af de ting, der kan kombineres med geocaching. Nogle gange er kvalitetstid bare det at være sammen og andre gange er det at opleve noget nyt sammen. Geocaching er moderne GPS-skattejagt, der giver jer store natur- og byoplevelser. Oplev dét, som de lokale vil vise jer og se jeres omgivelser på en ny måde. Geocaching er for aktive mennesker i alle aldersgrupper, der elsker eventyr og oplevelser.

Del denne side

Vandreture med guide...

Naturoplevelser i Aalborg og omegn 
Tag på tur med Aalborgs naturvejleder og oplev nogle af Aalborg og omegns smukke naturområder. 

Guidede ture i Lille Vildmose 
Lille Vildmose arrangerer guidede ture i mosen, få et indblik i mosens dyreliv og betydning for lokalbefolkningens udvikling.

Smuttur til Egholm

Nyd naturen lige udenfor døren og bare få minutter fra Aalborg Vest ligger Limfjordsøen, Egholm.
Læs mere om Egholm...

Naturoplevelser i Aalborg Fjordland

Naturoplevelser i Aalborg Fjordland
Naturen i Aalborg Fjordland er storslået og varieret. Her er grønne skove, smukt hedelandskab og selvfølgelig Limfjorden, som løber igennem området. Gå på opdagelse på egen hånd eller deltag i en guidet tur. Oplevelserne er mange. Læs mere på naturoplevelser i Aalborg Fjordland.

Running Aalborg

Running Aalborg
Vil I opleve Aalborg på en sjov og aktiv måde? Så skal I prøve Running Aalborg. Hos Running Aalborg er stolthed af byen i højsædet og giver dig oplevelsen af byen, som én af de lokale. Der findes ikke en bedre måde at møde Aalborg på, end ved at løbe en tur rundt i byen. Læs mere om Running Aalborg

Lille Vildmosecentret

Lille Vildmosecentret

Midt i den danske vildmark - Lille Vildmose - finder du Lille Vildmosecentret, som byder på spændende udstillinger indendørs og ude i mosen kan du nyde stilheden, duftene, naturens lyde, årstidernes skiften, de åbne vidder, fuglelivet, og mylderet af mosens mindre dyr og planter.