På mountainbike i Aalborg

Er du til udfordringer og spænding, og har du samtidig lyst til at opleve naturen omkring Aalborg, kan du tage på mountainbiketur på de nyanlagte mountainbikeruter i skovene omkring Aalborg...

Kombiner dit besøg i shopping- og oplevelsesbyen Aalborg, med en tur på mountainbike. I skovene omkring Aalborg er der etableret fire afmærkede mountainbikeruter af høj kvalitet. De fire ruter er lagt i Hammer Bakker, Lundby Bakker, Poulstrup Sø og Kongshøj Skov. De er markeret med stolper, piktogrammer og mærker på træer. Fælles for alle ruter er, at mountainbikere kører i eget spor, mountainbikere kommer derved ikke ind på de stier, hvor fodgængere normalt færdes. Ruterne er lavet i samarbejde med de største motionscykelklubber, som har haft ønsker om bl.a. sværhedsgrader. Der er således taget hensyn til at både begyndere og erfarne kan bruge ruterne og få udfordring. Tre af ruterne ligger i naturområder syd for Aalborg og i 2010 blev de bundet sammen af transitruter, som gør det muligt at køre en lang sammenhængende tur på 25-30 kilometer. Ruterne er dog ikke kun en legeplads for mountainbike-folket. De kan bruges af alle, som vil prøve kræfter med terræncykling.

Kongshøj
Sværhedsgrad: Normal
Med sine kridtholdige bakker er Kongshøj Skov nær Visse udpeget som det mest robuste terræn, og derfor kan det også holde til, at der på ruten laves ramper og hop, hvis nogen ønsker at udfordre sig på den måde. Begyndere kan også sagtens udfolde sig i Kongshøj i et lavere tempo. Ruten er ca. 7,5 km.
Kongshøj Skov er en forholdsvis ny skov, der ligger på en kridtholdig bakkeø men en fantastisk udsigt til det omkringliggende landskab.

Poulstrup Sø
Sværhedsgrad: Vanskelig
Ruten forløber i et flot kuperet terræn gennem skov, kridtgrav og overdrev omkring det dødishul, som udgør selve søen. Ruten indeholder både stejle op- og nedkørsler og det kræver en grundlæggende kendskab til køreteknik. Der er markeret på ruten, med grøn, rød eller sort, hvor svær den den er. Ruten er ca. 5,7 km.

Hammer Bakker
Sværhedsgrad: Normal/Vanskelig
For de knap så øvede anbefales ruten i Hammer Bakker. Ruten har ikke så skarpe kurver og stejle op- og nedkørsler. Men de øvede ryttere vil dog opleve, at hvis man kender ruten og sætter fart på, så byder den faktisk også på udfordringer, fordi kurverne pludselig ikke er helt så nemme. Ruten består af to sløjfer. Den vestlige sløjfe har flere køretekniske udfordringer, mens den østlige er længere, men nemmere. Ruten er ca. 13 km.

Lundby Bakker
Sværhedsgrad: Vanskelig/Særdeles vanskelig
I Lundby Bakker der ruten en meget kuperet en af slagsen og der kan være vanskelige op- og nedkørsler. Ruten tager dig gennem flere af kommunes højeste punkter og flere steder på ruten er der lavet en kantsikring, så begyngere roligt og sikkert kan tage ruten. Ruten er 7,8 km.

Del denne side

Aalborg MTB udlejning

Du kan leje mountainbikes hos Aalborg MTB Udlejning.

Onlinebooking af cykler

Hent Singletracker MTB app

Få ny motivation, øget træningsglæde, sikkerhed, masser af statistik, live opdatering af hvem der er på sporet, konkurrencer og indflydelse på spor via rating systemet. Du får velholdte og velmarkerede officielle spor, slut med at køre forkert eller fare vild og du er altid up-to-date på nye spændende spor.
Læs mere om Singletracker

Mountainbikeruter i og omkring Aalborg

Lundby Bakker
I Lundby Bakker kan ruten blive flyttet i tilfælde af for meget slid. Start og slut er på p-pladsen ved Hadsund Landevej, og der køres ikke i Lundby Krat, fordi naturen her er særlig sårbar.

Se kort over rute (pdf)

Poulstrup Sø
Ved Poulstrup Sø går ruten igennem en stor indhegning, hvor køer græsser. Start og slut er ved p-pladsen fra Gultentorpvej.

Se kort over rute (pdf)

Kongshøj Skov
Kongshøj Skov er det naturmæssigt mest robuste område med kridtholdig grund. Startsted er ved Træningshøjskolen på Vissevej.

Se kort over rute (pdf)

Hammer Bakker
I Hammer Bakker er ruten lagt på det kommunalt ejede område. Ruten er delt i to - en vestlig og en østlig.

Se kort over rute (pdf)

Det militære øvelsesterræn
I Nørresundby kan du tage en tur gennem det militære øvelsesterræn, som byder på en god blanding af bakkestigninger, udfordrende sving og kørsel i skovbund. Inden du starter skal du dog sikre dig, at der ikke militær øvelse. Adgang til ruten fra Hvorup Kirkevej.

Se kort over rute

Kajak på Limfjorden

Aktive oplevelser i Aalborg

En god dag er en aktiv dag, hvor du får brugt din krop og får frisk luft. Se her hvilke aktive oplevelser Aalborg og området omkring byder på...