VisitAalborg

Julebyen Aalborg

Hele året rundt er Aalborg en by der er værd at opleve, men her i juletiden er den noget helt specielt. For selvom vi ikke kan sige ’plejer’, så bliver julestemningen igen i år sat i ’Nordens Paris’.

”Julen er gammel, og julen er ny, julen er aldrig samme. Julen er ligesom et morgengry, et nyt maleri i en ældgammel ramme. Julen består selvom årene går, derfor ved vi at vi får, en alletiders jul i år.” Disse ord blev sunget i titelsangen til julekalenderen ’Alletiders Jul’ fra 1994, og skønt der er gået over 20 år, så vækker ordene en stærk genklang i denne juletid.

Men selvom julen ser noget anderledes ud i år, så har Aalborg City gjort alt for at gøre Aalborg til den hyggeligste juleby. Derfor kan du i år opleve den flotteste julebelysning nogensinde, der giver en helt fantastisk julestemning til byen og dermed en unik juleoplevelse.

Oplev magien

Rundt om i byen står der masser af lysende juletræer pyntet med fine røde juglekugler, og på Gammeltorv er der samlet intet mindre ca. 200 af slagsen. På Nytorv kan du købe lækkerier i den traditionelle julebod, og på Budolfiplads kan du finde byens smukke Kronhjortefamilie, hvor det er muligt at tage årets julebillede. Derudover glimter det ned fra oven i gågaderne, mens byens store juletræ i år er placeret på Gabels Torv. Så skal du på julehyggetur med familien, så er Aalborg byen!