Musikkens Hus set fra havnefronten om efteråret

Musikkens Hus

Foto: VisitAalborg
Aktiviteter
Kulturhuse
Ved havnefronten, med udsigt over Limfjorden, finder du Musikkens Hus - det musikalske samlingspunkt og en arkitektonisk perle, tegnet af det internationalt anerkendte arkitektfirma Coop Himmelb(l)au.
Adresse

Musikkens Plads 1

9000 Aalborg

Kontakt

E-mail:info@musikkenshus.dk

Telefon:60 20 30 00

Huset består af mere end 20.000 m2, fordelt på ni plan med bl.a. fire koncertsale, fem scener, en indbydende restaurant, en spændende foyer samt undervisnings- og administrationsfaciliteter. De faste beboere er Aalborg Symfoniorkester, Det Jyske Musikkonservatoriums Aalborgafdeling, Aalborg Universitets musikuddannelser, Musikkens Spisehus samt Musikkens Hus’ egen virksomhed.

Musikkens Hus er tegnet af det verdenskendte, østrigske arkitektfirma, Coop Himmelb(l)au.

Lørdag d. 29. marts 2014 slog Musikkens Hus for første gang dørene op for et koncertpublikum, og tog samtidig hul på et spændende koncertprogram i et vidtfavnende koncerthus. Et koncerthus, der kommer til at løfte Aalborgs klassiske musikscene markant, men som også vil give rum til mange andre forskellige genrer.

Arkitektonisk vartegn med musikken i centrum
Visionen for Musikkens Hus i Nordjylland har været at skabe et koncerthus, med en akustik på internationalt niveau, der kan være omdrejningspunktet for det musiske og kulturelle miljø i Aalborg. Huset er bygget op omkring selve ideen om at skabe synergi og videndeling på tværs af husets mange brugere og gæster – et omdrejningspunkt i høj arkitektonisk kvalitet, som samtidig er et vartegn for Nordjylland.

Flot og alsidigt koncertprogram
På www.musikkenshus.dk eller i det fysiske billetkontor på Musikkens Plads 1 i Aalborg, kan du købe billet til en af de mange koncerter.

Programmet byder på et væld af musikalske indslag, og hvis du følger linket her kan du udvælge netop den eller de koncerter der falder i din smag - koncertprogram for Musikkens Hus i Aalborg.

Stor flot koncertsal og 3 mindre sale
Den flotte koncertsal med plads til 1293 personer, er husets centrum og salen har en akustik, som er et internationalt koncerthus værdig. I kælderen er der indrettet tre koncertsale: Intimsalen, som har plads til 300 personer, Klassisk sal, som har plads til 200 personer samt Rytmisk sal, som har plads til 200 personer. 

ReflectingFrequencies
Jeppe Heins installation "ReflectingFrequencies" er placeret øverst i foyeren i Musikkens Hus. Installationen er otte meter i diameter, cirkelformet, spejlbeklædt og roterende.

Musikkens Spisehus
Musikkens Spisehus er navnet på gourmet restauranten, som åbnede i marts 2014 i Musikkens Hus. Restauranten fordeler sig på to etager i den halvrunde bygning, som løber ud af huset mod Limfjorden ved hovedindgangen. Den nordjyske og anerkendte stjernekok Mikael Kopp Christensen er stedets restauratør. Restaurantens retter er baseret på lokale råvarer. Læs mere om Musikkens Spisehus.

Få en rundvisning i Musikkens Hus
Har du lyst til at se og opleve hvad der foregår bag kulissen i et kæmpe koncerthus? Musikkens Hus er åben for rundvisninger og der tilbydes hele seks forskellige typer rundvisninger.

Læs mere om rundvisninger i Musikkens Hus

Adresse

Musikkens Plads 1

9000 Aalborg

Måske også interessant for dig:

Sidst opdateret af