Vestre Fjordpark

Foto: VisitAalborg
Aktiviteter
Svømmehaller og vandlande
Vestre Fjordpark, tidligere Friluftsbadet, åbnede igen i 2017 og er nu forvandlet til et 165.000 m2 stort sommer- og samlingssted, som byder på noget for alle, der er glade for natur og vandsport.
Adresse

Skydebanevej 14

9000 Aalborg

Kontakt

Telefon:9931 2000

Website

aalborg.dk

Vestre Fjordpark ligger tæt på Aalborgs pulserende bymidte. Der kan være mulighed for både at svømme, sejle i kano og kajak, windsurfe, vinterbade eller bare nyde solen og den skønne natur ved fjorden.

Friluftsbadet har i 70 år været et skønt åndehul for alle aldre i Aalborg. Især på gode sommerdage har det været et af de mest attraktive steder at nyde varmen. I 2018 venter intet mindre end et sommer-paradis. Der er spændende lege-arealer for børn i alle aldre på toppen af forskellige bygninger i området og topmoderne faciliteter overalt.

Vestre Fjordpark er inddelt i flere områder kaldet Stranden, Tangen, Kilen, Fladen, Krattet og Skoven.

Stranden og Tangen

Stranden er et stort badeområdet med sandbund, et 50 m bassin og et udspringsbassin med vipper, udspringstårn og klatrevæg. Solen kan nydes på trædækket, på opholdsarealerne på tagene eller på græsarealerne med flere lækroge.

Arealet mellem fjorden og badeområdet kaldes Tangen. Herfra kan søsættes kajakker. I fjorden findes en flydebro, hvorfra kajakker også kan søsættes. Her er ligeledes markeringsbøjer til Open Water-svømning.

Kilen og Fladen

Kilen er karakteriseret ved åbne græsarealer og mange aktivitetsmuligheder som f. eks. kast med frisbee, parkour, street work-out, løb på stisystemet, fod- og håndbold, streetbasket og beachvolley. Børnene kan cykle på den børnevenlige cykelbane eller løbe på asfaltbulerne. Det rolige område, Fladen, består af en stor græsplæne med bålplads, som også er velegnet til større arrangementer.

Krattet og Skoven

Det fugtige krat mod vest adskiller sig fra de åbne områder. Her er slyngede trampestier og pæle med fuglekasser til tårnfalke. Skoven på bakken vil på længere sigt fremtræde som en lys skov af egetræer, der mod nord afgrænses af et blomstrende skovbryn.

Der er overdækkede borde/bænke i ankomstområdet og flere fritstående borde/bænke i hele området. Du kan også prøve tarzanbanen eller nyde udsigten fra det 15 m høje skulpturelle tårn, skabt af kunstneren Thomas FOS Poulsen.

Åbningstider

Vestre Fjordpark er åben hele døgnet og der er gratis adgang.

Læs mere om Vestre Fjordpark...

Adresse

Skydebanevej 14

9000 Aalborg

Facilities

Friluftsbad

Følg på:

Måske også interessant for dig:

Sidst opdateret af