Find rav på Aalborg Kyst

Rav - Nordens guld

Når I går en tur langs strandene på Aalborg Kyst, så hold øje med om der ligger rav i vandkanten. I kan nemlig være heldige at finde rav her.

For Aalborg Kyst er et af de bedste steder at finde rav i Danmark. Rav ligger typisk på stranden sammen med tang og sorte træstykker, der er skyllet op. Så det er specielt her, I skal lede. Rav i Danmark er oftest gult, men det findes også i mere rødlige nuancer.

Er du i tvivl, om det er rav eller f.eks. en sten, du har fundet - så er her et lille fif: Rav er lettere og føles varmere end sten. Og hvis du slår dit fund mod tænderne, kommer der en hul lyd, hvis det er rav.

Det rigtige vejr

Hvis man gerne vil finde rav, er det for det første vigtigt, at man venter til vejret er rigtigt. Det bedste vejr til ravjagt er blæsevejr efter en kraftig storm. Så vil havet skylle de gyldne ravklumper op på stranden.

Led i tangen

Mange tror, at man har størst held med at finde rav, hvis man leder blandt strandens sten. Men det er dog sjældent tilfældet. Man skal til gengæld lede i den tang, der ligger på stranden. Går man i modlys, mens man leder, er chancen for at finde rav endnu større.

Stå tidligt op

Hvis man vil være heldig at finde rav, handler det også om at komme først. Derfor kan det betale sig at stå tidligt op. Erfarne ravsamlere kan også finde på at iføre sig waders og tage et fiskenet med. Så står de et stykke ude i vandet og samler alt ravet op, inden det når ind til kysten.

Naturlig skattejagt

Jagten på rav er naturens helt egen skattejagt. Det er en sjov aktivitet, hvor alle i familien kan være med. Så find gummistøvlerne frem og tag ud på stranden efter en storm.

Del denne side

Saml rav på Aalborg Kyst med Ravsliberen

Tag med Ravsliberen fra Sæby på jagt efter rav...

Ravsamlere

Lær at finde rav - familietur...
Lær at finde rav - for børn op til 12 år...

Smukke ravsmykker

Siden oldtiden er rav blevet anvendt til smykker og de gør de stadig i stor stil. Hvis du og din familie skulle få lyst til at se nærmere på ravsmykker kan I besøge Ravsliberiet i Sæby, en halv times kørsel nord for Hou. I det arbejdende værksted kan se fremstilling af flotte og specielle ravsmykker og i museet kan ses en kæmpe ametyst og desuden en stor samling af sten, mineraler og forsteninger (rester af dinosaurer, dinoæg).

Læs mere om Ravsliberen i Sæby

Strandene på Aalborg Kyst

Børnevenlige strande på Aalborg Kyst

Strandene ved Hals og Hou er milde og børnevenlige. Her er plads til spil og leg, afslapning og fordybelse og aktiviteter på land og i vand. Kort sagt: her er plads til hele familien.