Vestre Fjordpark - Line besøger Aalborg

"Vi er klar til at erklære os enige med The New York Times"

... et liv omkring havnefronten, som de fleste havnebyer bør være misundelige på.

Min kæreste og jeg elsker at bo i København. Byens pulserende liv, de mange muligheder og følelsen af at være omgivet af begivenheder. Men vi savner også naturen. Savner den ro, der sænker sig, når man har både skov og vand som nabo. Og så savner vi følelsen af naboskab - hvor man kender og kommer hinanden ved på en anden måde end blot at nikke til hinanden på fortorvet. Savnet er ikke blevet mindre efter, at vi er blevet forældre og behovet for hovedstadens hastige tempo er svundet ind.

Således var vi fulde af forventning, da vi en juniweekend pakkede bilen og satte kurs mod en familietur til den nordjyske hovedstad Aalborg. En by ingen af os havde været i før, men som på papiret lod til at have alt det, vi holder af og savner. Rig natur, en mægtig placering direkte ved Limfjorden, lokalt sammenhold, men også en by i rivende udvikling; med en blomstrende kunst- og kulturscene. Med et solidt udvalg af gode spisesteder og butikker. Og med et liv omkring havnefronten, som de fleste havnebyer bør være misundelige på … Og altså, hvis selv New York Times har udset sig Aalborg som et af de mest interessante steder at besøge i 2019, må der være noget om snakken.

Med barnevogn i Hjelmerstald

Og efter at have brugt tre dage i den nordjyske limfjordsby er vi klar til at erklære os enige med New York Times. Der ér god grund til at sætte Aalborg på rejseprogrammet. Hvad end man gør det for det rige byliv, den nordjyske ro eller den nærværende natur. Eller som os, for lidt af det hele. Det er nemlig præcis hvad Aalborg kan; lidt af det hele. Om det for eksempel er Hjelmerstald, der som en lille tidslomme midt i byen for en stund får en til at glemme tid og sted med sine romantiske små, pastelfarvede huse, eller den betagende futuristiske arkitektur på havnen med Musikkens Hus og Utzon Center i front, så rummer Aalborg noget for enhver smag. Det samme kan man sige om madscenen, der i sig selv er et besøg værd. Jeg fik mit livs bedste rødspætte med fjordrejer på Musikkens Spisehus, ligesom vi nød at spise mad fra alle verdenshjørner hos Aalborg Street Food en solbeskinnet lørdag, hvor havnen summede af liv. Madmarkedet mindede mig i øvrigt dejligt meget om det nu hedengangne Copenhagen Street Food på Papirøen i København, som vi helt sikkert ikke er de eneste københavnere der savner.

Streetfood - Line Schjelde i Aalborg

Og efter at have brugt tre dage i den nordjyske limfjordsby er vi klar til at erklære os enige med New York Times

Aalborgs placering direkte ved Limfjorden gør også, at byen byder på et væld af aktiviteter til vands. Især var vi vilde med området omkring Vestre Fjordpark, der som et rekreativt område, byder på den lækreste vandpark, hvor hele familien, store som små, var godt underholdt. Og det føltes for alvor som ferie, da vi søndag morgen startede dagen med en forfriskende tur i det klare fjordvand, inden vi satte kursen tilbage mod midtbyen, klar til endnu en dag i den nordjyske hovedstad. En by der på bare ganske få dage, fik os overbevist om, at den livlige oase midt i alt det blå og grønne, helt sikkert får besøg af os igen.