VisitAalborg
Hjelmerstald Aalborg

Vi sendte arkitekten Stine Rosenborg på opdagelse blandt Aalborgs arkitektur

Vi har sammen besøgt mange museer rundt om i verden, men Kunsten har skabt en kunstformidling, der er i øjenhøjde til alle.

Vores weekendtur til Aalborg var en fantastisk lille getaway fra vores travle hverdag i København.

Vi oplevede i løbet af weekenden, at Aalborg byder på masser af kunst, kultur og lækker mad. Aalborgs små historiske gader, den nye arkitektur ved havnefronten og de grønne lommer er med til at give byen sin helt særlige karakter.

Midt i Aalborg, omgivet af grønt, ligger Kunsten. Kunsten - Museum of Modern Art i Aalborg, byder på en unik og smuk arkitektur oplevelse. Aalto parret og Baruël har skabt et smukt værk, som i dag dammer rammer for en smuk kunstoplevelse. Vi var begge overraskede over måden hvorpå Kunsten formidler kunst. Vi har sammen besøgt mange museer rundt om i verden, men Kunsten har skabt en kunstformidling, der er i øjenhøjde til alle, og hvor den nysgerrige får mulighed for at røre og de små bliver introduceret til kunsten og museet med en kunstkuffert i hånden.

Kunsten i Aalborg

I vores tur rundt i byen stødte vi pludselig på De Syngende Træer, som står i Kildeparken ved Aalborg Kongres og Kultur Center. - Stine Rosenborg.

Langs Aalborgs nye havnefront, mellem havnebad, nybyggeri og Musikkens Hus ligger Utzon Center. Et fint lille arkitekturcenter, som giver en helhedsoplevelse over Jørn Utzons visioner om additiv arkitektur med direkte referencer til bygningen og de enkelte rum. Utzon Center var klart et besøg værd.

I vores tur rundt i byen stødte vi pludselig på De Syngende Træer, som står i Kildeparken ved Aalborg Kongres og Kultur Center. Det er en sjov og anderledes måde at vise hvem der i årenes løb har gæstet koncertsalen. Vi kom hurtigt til at bruge lidt tid på at gå rundt mellem træerne og lytte til de små klip.

Vi spiste en masse lækker mad i løbet af weekenden. Vi kan helt klart anbefale brunch på Musikkens Spisehus, frokost på Café Aalto og aftensmad på restaurant Struktur. Alle steder følte vi at der var tid til at vi kunne spise vores mad i ro og mag, og at der blev taget tid til den gode service.

Utzon Center

Aalborg opleves ikke som en lille by, men en mangfoldig by der byder på alt inden for kultur, mad og oplevelser inden for gåafstand. - Stine Rosenborg.

Aalborg Streetfood er et hyggeligt sted med visioner om at gøre området til et lokalt samlingspunkt der byder på aktivitet og sociale arrangementer. Her har Aalborg helt sikkert fået et samlingssted, som København mistede da Papirøen blev revet ned.

Søndag formiddag blev vi udfordret lidt. Vi var en tur i Aalborg klatrepark og mellem trætoppene i op til 20 meters højde bevægede vi os rundt på deres klatrebaner.

Aalborg opleves ikke som en lille by, men en mangfoldig by der byder på alt inden for kultur, mad og oplevelser inden for gåafstand.

Aalborg Streetfood

Der er dog generelt et andet tempo i Aalborg, dette gælder både byen og de mennesker der bor der. Alle steder vi besøgte i løbet af weekenden blev vi mødt med smil, overskud og gæstfrihed, alle kvaliteter der til tider forsvinder i Københavns travle hverdag.

En kort kørertur fra Aalborg byder Nordjylland på smukke naturoplevelser. Naturen er flere steder markant anderledes end hvad København og naturen på Sjælland kan byde på. De brede sandstrande langs Jammerbugt med det fine sand og ikke mindst en tur til Rudebjerg knude fyr vil vi anbefale når man er i området.

Som et ekstra lille plus kan en weekendtur til Aalborg klares uden at stige på et fly. Så det er oveni købet et bærdygtigt alternative til en weekendtur et andet sted i Europa.

Tak for en rigtig fin weekend Visit Aalborg