Streetfood - Christina Badelma

Weekend getaway i Aalborg: Byen, hvor Christina og Jonas forelskede sig!

Fredag eftermiddag, børnene afleveret og bare min mand og jeg på vej i bilen til Aalborg. Den by hvor vi har studeret, mødt hinanden og flyttede fra for 14 år siden btw.
På havnen mellem Utzon centeret og Musikkens Hus ligger vores hotel – First Hotel. Til vores glæde bliver vi indkvarteret ud mod havnefronten, så vi har den gode udsigt over til Nørresundby, Limfjordsbroen og livet langs havnen. Salling har lavet en goodiebag til os og vi gik ud i byen og turnerede lidt på ”vores” gamle cafeer.

Aalborg Sunset - Christina Badelma

Vi vågnede til en smuk morgen med udsigt over en sovende by og tog en tidlig brunch på hotellet før de andre gæster rykkede ind. Vi havde fået lagt et vildt spændende program, som startede i klatreparken ved Aalborg Zoo. Vi har flere gange været i zoo med børnene og set klatreparken og snakket om, at vi skulle besøge den, når børnene blev større. Nu var det kun min mand og jeg, og ærlig talt tager vi os ikke ret tit tid til at lave sådan nogle ting sammen. Det var vildt sjovt! Jeg stoppede efter de første 4 baner, mens min mand også tog de to højeste. Det krævede lidt vilje og mod, men fornemmelsen af, at sikkerheden er så stor, tør man godt kaste sig ud i ting, som jeg ikke havde regnet med. Og vores børn skal helt sikkert med derop snart, for de ville sagtens kunne klare de første 3-4 baner.

Frokosten blev indtaget i Vestbyen i de rå Streetfood-lokaler. Afslappende, hyggeligt og lækkert.

Streetfood - Christina Badelma

Og derefter videre til næste programpunkt, som min mand havde været liiiidt  spændt på. Vi skulle male keramik hos Art by me – et kreativt rum, hvor man kan male på forglødede keramik-emner. Han frygtede lidt, at det var et pigemekka, men til hans glæde kunne han se, at det ikke var tilfældet. Ved de andre borde sad både par, venindegrupper, familier i flere generationer mv. Vi valgte hver vores stykke keramik og gik i gang. Og så gik vi ellers fuldstændig i flow. Og da vi så på uret, at der var gået 2,5 time, blev vi meget overraskede – vi havde helt og aldeles mistet tidsfornemmelsen – det må være et godt tegn. Aalborgs gader blev slentret tynde, inden vi gik hjem og gjorde os klar til aftensmaden.

Noget af det gode ved Aalborg er, at man kan nå rigtig meget på gåben. Cafeer, god shopping og hele havnepromenaden er perfekte steder at slentre omkring i godt vejr, og vi kunne opleve, at der er blevet tilført meget ”liv” og æstetik til byen, siden vi boede der. For Aalborg er meget mere end Jomfru Ane gade, og med omgivelser, æstetik, kultur og shopping, kan den sagtens hamle op med andre storbyer i udlandet.

Ved aftentid gik vi de få hundrede meter ned langs vandet til Musikkens Hus og fik et super lækkert aftenmåltid – godt trætte dog.

Art by me - Christina Badelma

Søndag var vores tur ved at være slut, men vi tog en morgentur til Lindholm Høje, som ligger på Nørresundby-siden. Vi kom tidligt nok til at der ikke var andre derude, så kunne i fred og ro gå rundt og se de gamle grave og udgravede vikingehuse – og på udsigten til Aalborg. En rolig start på dagen og en rolig afslutning på vores weekendtur.


Herefter fik vi frokost på Penny Lane, som er lidt af en oplevelse i sig selv at besøge. Først og fremmest er den super hyggelig, men derudover er der lækkert mad, lækkert bagværk og super lækre kager. Cafeen sælger også diverse køkkenudstyr, pynt mv, så det er virkelig en cafe, man kan gå på opdagelse i.


Det var hverken første eller sidste gang vi har været i Aalborg. For os har den en tilpas afstand til attage på dags- eller weekendtur. I en travl hverdag kan det være svært at finde tid, til de her ting. Og plusset ved Aalborg er, at den ligger ikke en dagsrejse væk, så vi kan udnytte tiden optimalt.

Penny Lane - christina Badelma