Rubjerg Knude

Rubjerg Knude

Rubjerg Knude er et enestående område på vestkysten i Nordjylland, fyldt med spændende kultur- og naturhistorie.

Den nordjyske vestkyst er spændende og varieret og giver dig oplevelser af meget forskelligartet karakter. En stor del af kysten appellerer til afslapning, leg og sjov på de hvide sandstrande og en frisk tur i bølgen blå. Andre dele af kysten giver dig en mere barsk oplevelse og du får fornemmelsen af at være en lille brik i den store, lunefulde natur.

Kyststrækningen ved Rubjerg Knude hører til i den sidstnævnte kategori. Her spiller naturen for alvor med sine seje muskler. Hvis du går en tur rundt om toppen af Rubjerg Knude Fyr er du ikke i tvivl om at naturen er lunefuld. Sandflugten har domineret området og udfordret menneskene, der har boet her i århundreder.

I 2016 blev der i fyret etableret en trappe, som gør det muligt for besøgende at nyde den storslåede udsigt fra toppen. Naturkræfterne truer dog nu for alvor, og fyret står fareturende tæt på skrænten. Du skal derfor ikke vente for længe med at besøge dette fascinerende sted.

Læs mere om Rubjerg Knude i Nordjylland… 

Del denne side

Strande på vestkysten

Hele vejen fra Agger til Skagen i toppen af Nordjylland finder du mange dejlige og skønne badestrande, der er et besøg værd hele året rundt. Der kan bades, fiskes, samles rav eller leges i klitterne.

Læs mere om strandene på vestkysten i Nordjylland...

Familiehygge på østkystens strand

Oplev Nordjylland

Nordjylland er danskernes foretrukne ferieområde. I Nordjylland kan du opleve Vesterhavet mod vest, Kattegat mod øst og Limfjorden midt i mellem. Og i mellem de to have er der masser af attraktioner, naturoplevelser, lokale råvarer samt spændende seværdigheder.