Skt. Hans aften i Aalborg

Sankt Hans aften i Aalborg 2017

Den 23. juni er det Sankt Hans Aften, og det fejres mange steder i Aalborg med Sankt Hans-bål, båltaler og sang. Se her hvor du kan tage familien med til en hyggelig aften rundt om Sankt Hans-bålet.

Sankt Hans i Aalborg Zoo med heks og Anders Lund Madsen

Igen i år kan du fejre Sankt Hans aften blandt dyrene på savannen i Aalborg Zoo. Anders Lund Madsen holder årets båltale.

- Kl. 16/19 - 21

Læs mere om Sankt Hans i Aalborg Zoo

Sankt Hans aften på Lindholm Høje 

Traditionen tro inviterer Nordjyllands Historiske Museum til en stemningsfuld Skt. Hans aften på det naturskønne område ved Lindholm Høje Museet. Det bliver en smuk sommeraften med toner fra den danske sangskat ved kammerkoret Coro Misto og båltale ved Mai-Britt Iversen,>rådmand for Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen. Inden da er der mulighed for at kombinere båltale og skønsang med en kulinarisk oplevelse i Café Lindholm, der byder på en speciel Sankt Hans menu: Helstegt pattegris med coleslaw og brød, kr. 125. Peter Larsen kaffe stand, kr. 25 - for Cafe latte, cappuccino og kaffe. Thisted Bryghus Fadøl, kr. 45.

- Kl. 19-21

Læs mere om Sankt Hans på Lindholm Høje

Sankt Hans på Musikkens Plads og i Musikkens Hus

Fejr midsommeren og Sankt Hans med gratis koncert med Hardinger Band på scenen og spreder godt humør med de fedeste Shu-Bi-Dua-hits på Musikkens Plads, bål på Limfjorden og båltale. Du kan også købe billet til koncert i Musikkens Hus, og høre Hanne Boel, Aalborg Symfoniorkester, Klaurp Pigekor og Nordjysk Pigekor.

- Fra kl. 19

Læs mere om Sankt Hans Aften i Musikkens Hus

Stor familie Sankt Hestfest på Væddeløbsbanen

Familiehygge, væddeløb, stort bål, båltale, ponyridning, børnegrill med skumfiduser, mød brandmænd og se brandbil... og mange andre aktiviteter for hele familien er på programment, når Væddeløbsbanen inviterer til stor Skt. Hestfest.

Se mere om Skt. Hestfest på Væddeløbsbanen 

Sankt Hans aften ved Trekanten

Der afholdes Sankt Hans Aften ved Trekanten.

- Kl. 17-22

Sankt Hans i Østre Anlæg

Sankt Hans-fejring med ansigtsmaling, hoppepude, snobrød, pandekager, konkurrence, åbent i Skt. Markus kirke og i tårnet og selvfølgelig et stort og flot Sank Hans-bål og midsommervisen. Båltalen holdes af Keld Jørgensen, socialpædagog og forfatter. Hans Knudsens Plads spiller fra kl. 20.30.

- Kl. 17-23

Østre Anlæg ved Sankt Markus Kirke, Teglværksalle 17

Sankt Hans Aften i Mølleparken

Stort Sankt Hans arrangement på plænen ved skulpturen "Noahs Ark" i Mølleparken. Aften begynder kl. 18 med Picnic med medbragt madkurv. Der vil i løbet af aftenen være underholdning med musik og gymnastikopvisning. Der er mulighed for at købe øl, vand, vin, popkorn og pølser og der er lotteri med fine præmier. Båltaler er udlændinge- og integrationsminister, Inger Støjberg  - kl. 20.30

- Mølleparken, Mølleparkvej - – arrangør Lions Club Hasseris

Sankt Hans ved Limfjorden

Fejr Sankt Hans aften helt ned til Limfjorden i Fjordbyen bag Springeren - Maritimt Oplevelsescenter. 

- Fjordbyen

Sankt Hans på Egholm

Traditionen tro afholdes Sankt Hans på Egholm og alle er velkomne. Deltagelse er gratis og tilmelding unødvendig. Festpladsen er stranden og pladsen foran Restaurant Kronborg, få skridt fra færgelejet.
- Egholm, 9000 Aalborg

Sankt Hans-fest på Signalbakken

Alle interesserede inviteres til Skt. Hans aften på Signalbakken. 

Signalbakken, Carl Blochs Vej

Sankt Hans Aften ved Margrethekirken

Fejr Sankt Hans aften ved Margrethekirken. Tag din familie og venner med til en hyggelig aften.

- Margrethekirken, Kornblomstvej

Sankt Hans Aften i Solsideparken

Tag familien med i Solsideparken og fejr Sankt Hans med bål og hyggeligt samvær.

- Solsideparken, Nørresundby

Sankt Hans Aften Søparken Ådalen i Svenstrup

Alle interesserede inviteres til Sankt Hans aften i Søparken Ådalen i Svenstrup.

- Søparken Ådalen, Svenstrup

Sankt Hans Aften Volden i Klarup

Fejr Sankt Hans aften ved Volden i Klarup.

- Volden, Klarup

Sankt Hans Aften i Nymarksminde

Nymarksminde afholder også Sankt Hans. Der bliver endda tændt op for to bål! Kl. 16 tændes bål for familier med småbørn – og kl. 20 tændes det store bål på søen. Efter kl. 17 må betalende gæster og sæsonkortholdere tage en ven gratis med ind i parken. Der bliver hyggelig stemning! Tag gerne mad med og gør brug af parkens griller. Der serveres helstegt pattegris med tilbehør til gæster, som køber madbillet.

- Nymarksminde, Vestvej 91, Vodskov

Del denne side

Derfor fejrer vi Sankt Hans

Sankt Hans aften er det danske navn for Johannes Døberen, hvis fødsel fejres den 24. juni. Efter nordisk tradition fejres højtiden aftenen før dagen.

Sankt Hans aften er desuden en fejring af sommersolhverv, årets længste dag, der blev fejret ifølge hedenske skikke. Fejringen af sommersolhverv og de skikke som fulgte med, blev af kristne nyfortolket, så de passede til kristendommen.

Her kan du fejre Sankt Hans aften i Aalborg Fjordland

I Aalborg Fjordland kan du bl.a. fejre Skt. Hans aften ved Bislev, Nibe, St. Restrup Friskole og i Lundby. 

Sankt Hans aften i Aalborg Fjordland

Få weekend-begivenheder i din mailboks

Vi har gjort det let for dig at få et overblik over weekend-begivenheder i Aalborg ved hver torsdag at udgive denne webguide. Men det er måske endnu lettere for dig at se samme indhold i en nyhedsmail, som lander i din mailboks op til hver weekend. Hvis du ønsker at modtage vores weekendmail, kan du tilmelde dig i tilmeldingsboksen herover. Følg linket her og se, hvordan mailen tager sig ud: Weekendmail fra VisitAalborg

Sommer i Aalborg 2017 - det sker

Det sker - Sensommer i Aalborg 2017

Det sker i denne weekend

Det sker i denne weekend

Se hvad der sker i Aalborg i denne weekend...