Skt. Hans aften i Aalborg

Sankt Hans aften i Aalborg 2019

Den 23. juni er det Sankt Hans aften, og det fejres mange steder i Aalborg med Sankt Hans-bål, båltaler og sang. Se her hvor du kan tage familien med til en hyggelig aften rundt om Sankt Hans-bålet.

Sankt Hans i Savannen i Aalborg Zoo

Fejr Sankt Hans aften blandt dyrene på Savannen i Aalborg Zoo. Årets båltaler er Julie Bertelsen, som også underholder inden båltalen.

- Søn. d. 23. juni 2019, Kl. 17:30 - 21
- Aalborg Zoo, Mølleparkvej 63, 9000 Aalborg

Læs mere om Sankt Hans i Aalborg Zoo

Sankt Hans på Musikkens Plads og i Musikkens Hus

Fejr midsommeren og Sankt Hans på Musikkens Plads med bål på Limfjorden, musik med Sko/Torp og mulighed for at riste pølser og skumfiduser. Årets båltale bliver holdt af Geo. Der er fri adgang for alle til Musikkens Plads.

I Koncertsalen i Musikkens Hus vil Ida Corr, Aalborg Symfoniorkester, Klarup Pigekor og Nordjysk Pigekor på rørende vis vil lede publikum igennem årstidens elskede klassikere.

- Søn. d. 23. juni 2019, fra kl. 19
- Musikkens Hus, Musikkens Pl. 1, 9000 Aalborg

Læs mere om Sankt Hans Aften i Musikkens Hus

Sankt Hans Aften på Nymarksminde

Nymarksminde afholder Sankt Hans aften med hele to bål! Kl. 16 tændes bål for familier med småbørn – og kl. 20 tændes det store bål ved søen. Der bliver hyggelig stemning! Der serveres helstegt pattegris med tilbehør til gæster, som køber madbillet.

- Søn. d. 23. juni 2019, fra kl. 16
- Nymarksminde, Vestvej 91, 9310 Vodskov

Læs mere om Sankt Hans aften på Nymarksminde

Sankt Hans fest ved Lindholm Høje

Traditionen tro inviterer Nordjyllands Historiske Museum til en stemningsfuld Sankt Hans aften på det naturskønne område ved Lindholm Høje Museet. Kammerkoret Coro Misto synger og rådmand Hans Henrik Henriksen holder båltalen.

- Søn. d. 23. juni 2019, kl. 20.30.  
- Lindholm Høje Museet, Vendilavej 11, Nørresundby

Læs mere om Sankt Hans ved Lindholm Høje

Sankt Hans i Mølleparken ved skulpturen ”Noahs Ark”

Igen i år bliver heksen sendt afsted til Bloksbjerg fra toppen af Hasseris, når Lions Hasseris inviterer til picnic, sprød bluesmusik og båltale med direktøren for Aalborg Kongres og Kultur Center, Nicolaj Holm. Der bliver mulighed for at vinde et weekendophold på Ruths Hotel i Gl. Skagen og familieårskort til Aalborg Zoo, og der kan blandt andet købes lækker mad fra Box Town og selvfølgelig snobrød og marshmallows. Overskuddet går ubeskåret til humanitært og socialt arbejde.

- Søn. d. 23. juni 2019, kl. 18-22
- Mølleparken, Aalborg, ved skulpturen ”Noahs Ark”

Læs mere om Sankt Hans aften i Mølleparken

Sankt Hans Fest i Østre Anlæg

Sankt Hans-fejring med ansigtsmaling, hoppepude, snobrød, åbent i Skt. Markus kirke og i tårnet og selvfølgelig et stort og flot Sank Hans-bål og midsommervisen. Båltalen holdes af rådmand Mai-Britt Iversen. Hans Knudsens Plads spiller fra kl. 20.30.

- Søn. d. 23. juni 2019, kl. 17-23
- Østre Anlæg ved Sankt Markus Kirke, Teglværksalle 17, 9000 Aalborg

Sankt Hans Fest hos Vejgaard Boldspilklub

Prøv DBU redskabsbanen, lav snobrød, og prøv tombolaen med mulighed for at vinde gode præmier eller køb mad, drikke og søde sager i boderne. Aftenen rundes af med båltale af Per Rishøj Madsen kl. 18:45, hvorefter bålet tændes og vi sammen synger midsommeren ind. På VB tændes bålet ikke så sent, så også de mindste har mulighed for at se et tændt bål.

- Søn. d. 23. juni 2019, fra kl. 17
- Sofievej 31, 9000 Aalborg

Del denne side

Derfor fejrer vi Sankt Hans

Sankt Hans aften er det danske navn for Johannes Døberen, hvis fødsel fejres den 24. juni. Efter nordisk tradition fejres højtiden aftenen før dagen.

Sankt Hans aften er desuden en fejring af sommersolhverv, årets længste dag, der blev fejret ifølge hedenske skikke. Fejringen af sommersolhverv og de skikke som fulgte med, blev af kristne nyfortolket, så de passede til kristendommen.